09.07.2014 – preuswald – 8,5 km

**09.07.2014 – preuswald – 8,5 km**

Vandaag regende het werkelijk pijpenstelen. Het was op zich prima weer eigenlijk, maar wel heel erg nat! Ik besloot dus voor de eerste keer te gaan hardlopen met mijn nieuwe peperdure jack van Montane (review volgt). Ik was enorm benieuwd, want ik ben al snel een hotdog en kan daar niet goed tegen, maar het bijzondere van dit jack de ‘breathability’ dus kom maar op dan!

Het was even vreemd om met een kort broekje en mijn jackje de stromende regen in te stappen maar eenmaal buiten was het eigenlijk wel gek en lekker. Ik besloot om gewoon keihard door alle plassen en rommel heen te denderen. Vies zouden we toch wel worden. Ik wilde eigenlijk hetzelfde rondje doen als eergisteren maar ik denk dat er iets onder gelopen was, want het pad was afgesloten. Daarom besloot ik dan maar om een ronde buitenom te doen over het brede pad, even langs de weg en weer over het pad. Dat zou ook wel te doen zijn qua hoogte verschillen en het zou in ieder geval niet glad zijn.

Het jasje voelde prima onder het lopen. Niet warm, lekker droog en de capuchon was super. Die is verstelbaar op drie punten en heeft een harde ‘klep’ en dat zit super. Je hele gezicht blijft droog en de capuchon bleef prima zitten met goed uitzicht rondom. Echt fijn.

Helemaal aan het einde van de (korte) run voelde ik wel een beetje klam op mijn armen, maar die waren bloot en dan krijg je natuurlijk een dubbel effect, van mijn eigen warme armen in de van buiten natte mouwen.

Doornat maar tevreden en opgefrist kwamen we thuis. Jack was helemaal droog van binnen en dus ook mijn kleding. Alleen een goede les: niet mijn tightje met short aantrekken met regen want het short gaat kletsnat plakken en zit als een soort luier. Niet zo prettig, een strak tightje zit dus beter in de regen!

Op naar de volgende run

Getalletjes:

* 8,5 km
* temp 14 graden – regen

juli 69 km – 2014 totaal 1.530 km