23.11.2017 – veluwe – 11 km

Vandaag is mijn vader jarig dus die ga ik eerst bellen zodra ik verbinding heb buiten het hek. Met TMobile hebben we hier totaal geen verbinding dus bellen gaat niet. Maar in het bos wel en de warming up wordt dus heel lang omdat ik lang met mijn vader klets. Ondertussen loop ik via het Belvederebos naar de overgang bij het spoor. Ik let niet goed op welke route ik neem maar uiteindelijk kom ik toch bij de overweg uit en daar neem ik weer de weg terug naar de andere kant. Ik loop dan tussen de snelweg en het spoor in maar het is toch een mooi stuk en woef kan lekker los lopen. Daarna ga ik weer richting de zandverstuiving en daarna loop ik langs het hek.

klik voor groot

Als ik bij de Klarenweg kom, neem ik een ander pad dat ik op de kaart zie staan. Dat zou offroad moeten zijn en wat meer parallel aan het grotere pad. Ik zoek en kijk maar het pad dat op de kaart staat aangegeven, is er blijkbaar helemaal niet. Vreemd en ik kom dus meteen weer op het brede pad uit waar ik net ook liep.

klik voor groot

Ik besluit niet het brede pad te nemen maar even rechtdoor te gaan over een smaller bospad. Dat heb ik nog niet verkend dus dat doen we vandaag dan maar eens. Woef vindt het helemaal geweldig en sjouwt met takken en andere dingetjes die ze vindt onderweg. Dit bospad loopt parallel aan het brede pad vanaf de Klarenweg. Mooi en ook lekker droog omdat hier geen wagens rijden die met de stammen bezig zijn.

klik voor groot

Ik loop door tot ik weer op een bekend pad uitkom en daarna steek ik het fietspad over om via het Willemsbos weer terug te keren. Ik zie mooie paddenstoelen aan een boom gegroeid zitten en maak een kiekje.

klik voor groot

Daarna lopen we weer verder. Ik sta ergens even stil om te genieten van de stilte en te kijken naar de bomen om me heen. Woef wordt helemaal wild en gaat als een dolle aan een wortel trekken die uit de grond steekt. Blije ik, blij woefje. We lopen verder en ik ben verrast door het mooie bos.

klik voor groot

Weer een andere omgeving. Een stukje met mooie naaldbomen en een stukje met loofbomen. Allemaal anders natuurlijk. De loofbomen hebben mooie kleuren en de naaldbomen geven weer ander licht. Ik neem een afslag en kom uit aan de andere kant van de voederplaats die ik al eerder heb gezien. Wat een grappige plek zo. Helaas staat er niets te eten dus ik zie geen wild. Ik zie ook een soort huisje in een heuvel. Geen idee wat dat is eigenlijk, dat zal ik eens opzoeken of navragen.

klik voor groot


Even verderop komen we op een open plek in het bos waar overduidelijk zwijnen bezig zijn geweest. Die kom ik vast ook nog wel tegen als ik een keer vroeg vertrek. Het laatste stukje door het bos is erg mooi met de herfstkleuren. Wat valt er veel te ontdekken hier! Het is nu best lastig om je zowel op de route te concentreren als op de omgeving en de ondergrond. Maar dat wordt natuurlijk over de tijd heen steeds makkelijker als ik weet waar ik loop en waar ik op moet letten.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik weer op het echte fietspad voor het laatste stukje naar de overweg. Na ruim 11 km staan we weer voor de deur.

gegevens:

* 11 km
* 14 graden

november 126 km – 2017 totaal 2.525 km