Dagelijks archief: december 5, 2013

05.12.2013 – tempotraining – roeibaan – 8 km

**05.12.2013 – tempotraining – roeibaan – 8 km**

‘Hoor de wind waait door de bomen’….. Dat is vandaag op Sinterklaasavond wel erg toepasselijk want het waaide al behoorlijk en inmiddels is die wind toegenomen tot stormkracht. Maar vanmorgen was ik nog net op tijd om alleen last te hebben van ‘forse wind’. Toen ik de roeibaan opliep, voelde ik al dat deze week de wind anders stond dan de vorige tempo loopjes. Dat zou betekenen dat ik het laatste stuk de wind schuin in de rug zou hebben. Dat voelt een beetje als vals spelen, maar zo liep de route vandaag nu eenmaal. Net zoals de vorige keer maakte ik gebruik van de roeibaan als atletiekbaan en maakte rondjes van 400 meter aan beide kanten (eigenlijk is een ronde dus op deze manier 800 meter en geen 400 zoals op een atletiekbaan). Alleen de laatste 2 kilometer had ik inderdaad de wind schuin in de rug en dat maakte dat ik een stuk sneller was. Maar op de stukjes met wind tegen bleef ik bijna het hele stuk ongeveer op het voorgeschreven tempo lopen, dus dat viel helemaal niet mee met die wind tegen (helemaal aan het einde van een lap liep ik op ietsje langzamer dan het schema tempo maar met deze wind was ik daar erg tevreden mee). Gemiddeld kwam ik over de temporonde te snel uit maar ik denk dat het qua inspanning ongeveer wel de voorgeschreven pace was. Dat het sneller was, kwam nu door het stuk wind mee denk ik.

Verder geen problemen gehad, ondanks dat dit de derde dag op rij was. Ademhaling kreeg ik echt niet voor elkaar op 3/2 met deze wind en ik schakelde over naar 2/2 en zorgde ervoor dat ik af en toe van been wisselde door een extra in- of uitademing tussendoor. Op die manier kan ik ook immers de belasting afwisselend links en rechts houden zonder dat ik in de knoei kom met ademhaling. Het boek adviseert 2/1 maar dat is natuurlijk idioot snel (zeker als je uitgaat van een cadans van 180 a 200, waardoor je nog sneller zou moeten ademen). Op een tempoloop met wind is 2/2 voor mij prima.

Woef vond het ook wel best geloof ik, zeker omdat het lekker droog bleef. Overigens is het nieuwe Falke jack echt een aanwinst. Heel anders dragen dan mijn andere fijne jack. Ik zal binnenkort een review schrijven, misschien heeft iemand er iets aan op jacht naar een fijn jack!

Op naar de volgende run dan maar weer. Ik twijfel een beetje over morgen. Ik vind drie dagen achter elkaar welletjes eigenlijk, en er liggen hier voor deze week twee opties. Wel of niet morgen een draafrondje. Zondag natuurlijk ook weer lopen en dan op tempo dus die ene extra rustdag lijkt me helemaal niet verkeerd.

klik voor groot

Woef op weg naar de auto met haar takje:

Gegevens:

* afstand: 8,3 km
* temp 4 – wind

december 35 km – 2013 totaal 1.878 km