Dagelijks archief: juli 16, 2013

16.07.2013 – hitland – 7 km

**16.07.2013 – hitland – 7 km**

Vandaag besluit ik een korte ronde te doen maar op techniek te letten. Ik neem dus maar weer een keer de metronoom mee en loop op de MR10. Letten op het bekken en op de houding en kijken of ik iets meer met mijn voet kan doen, terwijl ik wel een passieve afwikkeling hou en dus niet met tenen omhoog loop of mijn tenen achter me weg trek of iets dergelijks. Dat valt niet mee als niemand filmt of meekijkt, maar ik probeer steeds per onderdeel te ‘voelen’ wat ik doe. De metronoom zorgt voor een beetje pasfrequentie.

Eerst even warm worden en op dat moment word ik al opgegeten door de muggen langs het water. Echt van die grote joekels die dan gewoon door een sok heen prikken. Al snel heb ik veel jeuk en beginnen de eerste kwaddels zich al op mijn armen af te tekenen. Fijn! Volgende keer neem ik de Parakito mee om te kijken of dat werkt.

Maar goed, na 800 meter kom ik in beweging en probeer ik rustig te beginnen. That said… die cadans voelt helemaal niet ‘rustig’ en daar ben ik dus gewoon iets ‘kwijt’ voor mijn gevoel. Althans, de benen willen wel maar ik krijg niet lekker mijn ademhaling mee. Vreemd. Ik huppel echter gewoon lekker door om te kijken hoe het gaat en wat ik doe.

Omdat ik maar een kort rondje wil doen, loop ik maar tot het einde en keer ik weer om. Op die manier maak ik een ronde van rond de 7 km en dat is voor nu voldoende. De terugweg gaat sneller. Ik ben warmer en soepeler. De metronoom gaat in het middenstuk even uit en als ik de metronoom weer aanzet, blijk ik ongeveer in hetzelfde ritme te lopen.

Komend weekend eens een video maken om te kijken wat ik uitspook. Het tempo is niet slecht, maar het is maar een kort rondje en het voelt niet echt ‘soepel’. Ik heb in ieder geval nergens last van, dus dat is alweer iets maar toch… ik heb het idee dat ik iets geks doe tijdens het lopen, maar ik weet niet goed wat het is.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 20
* HF gem niet gemeten
* cadans met metronoom op 174

juli 78 km – 2013 totaal 1.110 km