Dagelijks archief: oktober 4, 2012

04.10.2012 – hitland 7,5 km – totaal 8,5 km

**04.10.2012 – hitland 7,5 km – totaal 8,5 km**

Vandaag een rondje in de regen. Maakt me eigenlijk niets uit, want ik moet toch naar buiten. Bovendien is het altijd wel bijzonder als het regent. Net alsof alles ‘stiller’ is buiten en een beetje de adem inhoudt. Nou ja, zo ervaar ik het in ieder geval. Weinig wandelaars en maar een enkele loper. Wel veel vogels vandaag!

Eerst een torenvalkje dat geirriteerd wegvloog toen ik langs kwam sukkelen. Daarna een geweldige grote zilverreiger in het veld. Blijft bijzonder om zo’n witte vogel te zien staan en ik ben blij dat ze er weer zijn. Ik hoop binnenkort een keer de roerdomp te spotten die ik meende te zien ergens tijdens een wandeling. Dat zou echt een kadootje zijn van de run want die zijn erg bijzonder. Enkele jaren geleden – toen ik in het gebied met een oud studiegenoot aan het fietsen was – stond er in oktober ineens een zwarte ooievaar in het weiland. Beetje verdwaald op zijn migratie. Dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn om die weer een keer te zien. Als je maar goed om je heen kijkt tijdens het lopen, zie en hoor je van alles. Onderstaande foto’s maakte ik op 1 oktober 2007 toen ik de zwarte ooievaar spotte. De grote zilverreiger zat er dus vandaag ook weer en de ooievaars zijn hier ook een bekende verschijning. Die dag in 2007 zaten ze er dus ineens alle drie!

Vanmiddag mijn Garmin 610 wegsturen naar Garmin. Iedere loop springt de pace ineens naar 1.51 min/km en blijft daar dan hangen. Tijdens de GNR zie ik alleen een rechte lijn qua pace op 1.51 min/km dus dat is niet zo nuttig. Ik zal de garmin wel missen de komende dagen want ik maak natuurlijk volop gebruik van de RWR alert die erop zit zodat ik nooit op het horloge hoef te kijken (en dus lekker van de vogels kan genieten).

Overigens had ik vandaag ook weer een aanvaring met een hond. Ik liep netjes langs iemand die de hond (notabene) aan de riem had. Mijn woef naast me, niks aan de hand. Ineens neemt de Malamute een schuiver naar rechts om even mijn hond te bekijken en bonkt zo tegen mijn knie aan. Ik val gelukkig niet, want ik was al op mijn hoede en omdat ik sukkel ben ik goed in balans. Maar ik vond het heel vreemd. Wederom geen ‘sorry’ ofzo, helemaal niets. En dat snap ik dus werkelijk niet. Het kan gebeuren (idioot natuurlijk zeker als je de hond al aan de riem hebt) maar zeg dan tenminste iets. Er gebeurde gelukkig niks, maar begrijpen doe ik het nog steeds niet. Jammer dat die ene wandelaar met hond in de regen nou net deze was……

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 8,5 km
* temp 11 – regen

okt 17 km – 2012 totaal 1.688 km