weer thuis

**weer thuis**

Voor alle lieve Twitteraars en mailers hier even de update. Het is nu 19 uur en ik ben net thuis van een aantal inspannende uurtjes vol testen…..Niet door de gehaktmolen maar door de hartmolen. Bloedonderzoek, echo, rust ECG en daarna op de fiets. En hoe….. grrrrr ik kan er natuurlijk niks van op die fiets en ook nu bleef de hartslag weer hangen zoals ook bij hardlopen wel eens gebeurt. Maar goed… op het strand toen het mis ging was ik ook niet in de hogere regionen aan het trainen dus vooruit maar. De echo was prima, dus dat is mooi. De lekkage aan de kleppen is nog hetzelfde, niet toegenomen en ook de hartspier is niet extra verdikt. Dat was dus goed nieuws. Rust ECG ook prima. Daarna op de fiets. We hebben zelfs met de telefoon zitten klooien om te kijken of we iets konden opwekken wat leek op het gebeuren van vrijdag. Met de telefoon gebeurde dus nu niks geks natuurlijk! In principe lijkt er geen gevaar dat het ontwikkelt tot een bedreigende ritmestoornis tijdens het lopen. Alleen die hogere regionen even vermijden natuurlijk en zondag goed opletten wat er gebeurt. We hebben samen besloten dat ik NIET met holter ga lopen zondag. Als het weer gebeurt, dan stop ik gewoon en dan gaan we daarna weer verder. Ik zal dus echt nooit meer een snelheidsmonster worden, maar op zich ben ik al een soort loopwonder, dus ik zal het ermee moeten doen. In ieder geval val ik – zoals het er nu uitziet – niet dood neer doordat het zich zal ontwikkelen tot VF. Woensdag nog even de pacemaker laten uitlezen, om te kijken of er toevallig iets is opgeslagen van het gebeuren, want dat geeft ook weer wat informatie eventueel.

Hoewel het allemaal natuurlijk niet OK is, ben ik gerustgesteld. Dat het hart progressief minder wordt weet ik al. Maar het is toch wat slordig als je alleen maar door het lopen echt gevaar gaat lopen. Dat dus niet, alleen wel erg lastig.

Op naar zondag dan maar en morgen nog even lekker lopen. Daarvoor ga ik dan nu straks – na een hapje eten – maar weer op pad. Ik wilde tenslotte lekker gaan zwemmen en luieren!

5 gedachten over “weer thuis

 1. Wendy

  Fijn dat je gerustgesteld bent maar toch wel beetje domper dat je je niet op snelheid kan focussen. Omdat ik weet dat je het leuk vindt om te doen, te ondervinden, uit te vinden en te ervaren. En fijn dat je het zo snel met ons deelt.

 2. Margriet

  Gelukkig, voor jou geen negatief onderzoeksresultaat. Wat is ons lichaam toch onvoorspelbaar. Fijn dat je verder kunt trainen voor je droomultra. Succes! Ik blijf je volgen.

 3. Yvonne

  Gelukkig is het niet ernstig, en ach, snelheid is bij een ultra toch niet van belang… Rustig uitlopen zolang je je goed voelt, succes met de voorbereiding!

 4. Anke (tOOter)

  Wat fijn dat je snel terecht kon voor controle. En fijn van de relatief positieve conclusie. Gewoon lekker doordieselen dus! ;-)
  Geniet van je rustweekje!

Reacties plaatsen niet mogelijk.