03.07.2013 – preuswald – 9,5 km

**03.07.2013 – preuswald – 9,5 km**

Vandaag het eerste rondje in Aken. Het bos is echt prachtig maar het klimmen valt niet mee als ‘niet berggeit’. Ik vin dhet maar moeilijk. Deze keer maakte ik nog een fout doro een pad te nemen dat eigenlijk meer een soort bergbeekje was.

Maar toen ik startte wist ik dat nog allemaal niet en ging ik vol goede moed en zin op pad met woef. Zij had er duidelijk reuze zin in. Het start meteen met een klimmetje. Daarna ga ik rechtsaf
en al snel merk ik dat het pad bijna geen doorkomen aan is omdat de takken laag hangen en je dus moet bukken. Ook is het ontzettend modderig en glad.
klik voor groot


Het loopt best, leuke oefening maar het is niet echt een handige keuze om dit pad te kiezen. Even later hoef ik me geen zorgen meer te maken over natte voeten, want ineens loopt er een soort stroompje over het pad. Dat wordt dus gewoon lekker plonzen en spetteren. Al snel zit de modder tot op mijn pet en zie ik woef steeds zwarter en viezer worden. Niet fijn, want ik moet het huis een beetje netjes houden!

klik voor groot

Als het pad eindelijk voorbij is, mag ik linksaf weer omhoog. Vanaf dat moment scheurt de hemel ineens open en regent het keihard. Ik vind het wel grappig en loop rustig door nadat ik mijn camera in een poepzakje heb gedaan tegen de regen. Vanaf dat moment dus geen plaatjes meer!

Het rondje gaat goed en al snel kom ik op de 5 sprong waar ik een keuze moet maken. Ik neem een pad waar een andere loper ook heengaat en ik merk dat hij zich door mij laat opjagen. Grappig! Het is een keisteile klim maar het gaat goed en ik haal zonder te pauzeren de top. Dat is wel eens anders geweest!

Het loopt heerlijk door het bos, alles ruikt zo lekker als het net geregend heeft. Ik geniet met volle teugen en kom helemaal opgeladen weer thuis. Op naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 9,5 km
* temp 17

juli 10 km – 2013 totaal 1.042 km