19.04.2013 – aken preuswald – 8 km

19.04.2013 – aken preuswald – 8 km

Vandaag het laatste rondje hier in Aken. Ik zou morgen nog wel kunnen lopen, maar een rustdag voor de training van zondag aanstaande, lijkt me geen gek idee. Bovendien liep ik hier nu drie dagen achter elkaar. Dus dan maar extra genieten van deze laatste dag. Het is hier erg mooi en ik bof geweldig met het weer. Het bos is helemaal droog en er is nergens modder. De heuvels blijven een uitdaging.

Vandaag koos ik voor een andere route, en sloeg ik linksaf na de start. Die weg loopt een beetje omhoog maar niet erg. Daarna rechtsaf het bos in en inmiddels ken ik de weg! Ik weet dus al dat ik bij de Fernsehturm uit zal komen en aangezien ik niet over de brede weg terug wil met al die kleine steentjes (die misschien de zooltjes van woef kapot maken), besluit ik dan toch maar door te lopen om rechtsaf die steile helling af te dalen waar ik gisteren omhoog geklauterd ben. Dat heb ik dus niet hardlopend gedaan. Het is een heel lastig stukje met allemaal losliggende keien en stenen en bovendien echt steil. Ik heb geen zin om weer op de grond te kukelen of mijn gewrichten teveel te belasten dus heb ik een beetje slingerend het eerste steile stuk gewandeld. Daar kwam ik een mooie hond tegen met een aardige eigenaar, dus heb ik even staan praten voordat ik weer verder ging en uiteindelijk het laatste stukje ben gaan lopen weer. Bij de grote kruising gekozen voor een extra lusje richting de velden waar ik gisteren ook liep, maar dan afsnijden zodat het niet het hele stuk zou zijn en daar kwam ik ook zowaar uit waar ik uit wilde komen.

Leuk dat ik nu dus aardig de weg ken. Onderstaande foto’s zijn niet tijdens de loop genomen maar tijdens een wandeling met de hond.

klik voor groot

Gegevens:

* totaal 8 km
* temp 12 graden

april 116 km – 2013 totaal 656 km