01.09.2012 – week 4 dag 3 – 30 min DL 70% HR max + V – totaal 6 km

**01.09.2012 – week 4 dag 3 – 30 min DL 70% HR max + V – totaal 6 km**

Vandaag in aanloop voor de 10 km van morgen een rustige training op 70% van de max HR met enkele versnellingen. Eergisteren deed ik dat als 6 VS als 100-tjes redelijk aan het einde van de training, nu deed ik om de 500 meter een rustige versnelling tot 10 km tempo en weer terug. Dat liep op zich goed. Ik vond het alleen erg lastig om zo te sukkelen en gebruikte de metronoom dan maar om de cadans op 170 te houden tijdens mijn gesukkel. Dat is nog niet eens makkelijk maar wel een goede training. Daarbij dan weer de ademhaling netjes houden en kijken naar de HR.

Ik voelde alleen de hele weg alsof ik nog moest beginnen of op gang moest komen en ineens was het dan alweer klaar. Dat was dus vreemd en niet zo lekker eigenlijk. De versnellingen gingen wel weer heel erg gemakkelijk, ik zat zonder moeite en snel op het 10 km tempo, hield dat even vast en zakte weer af naar joggen.

Morgen wil ik vooral experimenteren met ‘rustig’ beginnen, een stukje boven het gemiddelde tempo dat ik zou willen lopen. Dan langzaam opvoeren en dan hopen dat ik dat inderdaad kan en uiteindelijk kan versnellen. Tijdens trainingen kan ik dat ook, dus gewoon maar eens proberen en niet als een idioot wegscheuren wat ik helemaal niet kan volhouden. Misschien mislukt het experiment, dat zien we dan wel weer. Dan heb ik in ieder geval weer wat geleerd.

Het enige waar ik weinig controle over heb is het hartritme: dat moet wel normaal blijven, want op halve paardekracht zit er natuurlijk niks meer in. Maar daar ga ik niet van uit, het gaat gewoon lukken morgen. Op naar week 4 dag 4 alweer en dan aftellen tot 2 weken later!

Gegevens:

* totaal 6,3 km
* temp 14
* HR gemiddeld 138 incl versnellingen

sep 6 km – 2012 totaal 1.494 km