21.04.2012 – week 7 dag 4 – 16 km DL – totaal 20,5 km

21.04.2012 – week 7 dag 4 – 16 km DL – totaal 20,5 km

De titel zegt het al: ik liep verkeerd en dus te lang. Omdat ik nog steeds niet met mijn running mate kan lopen, kon ik deze keer dus wat weg kilometers maken. Maar wat was het gaaf! Ik had van te voren een nieuwe route bedacht die me tweer keer met een pontje over de IJssel zou voeren. Een pontje waar ook een auto op past en een voetveertje waar ik al vaker langs ben gelopen op de dijk maar nog nooit mee ben overgevaren. Zo lang woon ik hier al, en nog nooit kwam ik op deze manier aan de andere kant van het water. Toch wel opvallend. Ik was wel al eens eerder op de fiets langs de dijk richting Moordrecht en Gouda gefietst, dus dat eerste stuk kende ik wel, maar ik had er nog nooit gelopen. Het leek altijd zoooo ver!

Omdat ik straks op de langere afstanden toch moet gaan experimenteren met voeding, nam ik deze keer voor onderweg 2 energy gels mee. Ik gruw ervan, van die dikke chemische troep maar het moet maar. Ik had gekozen voor de isogel die je zonder water zou kunnen wegkrijgen. Van iemand die er niet tegen kon, nam ik er vijf over zodat ik eens zou kunnen proeven en proberen. Alleen de zakjes verschillen al per merk en per soort merkte ik. De een voelt heel dik en ‘gelly’ aan, de ander voelt in de verpakking al beter.

Ik koos voor deze run voor de High5 Isogel Plus en een gel drink.

Zo ging ik dus op weg, met sinds lange tijd weer eens de Inov-8 belt gevuld met de 2 gelletjes, 2 kleine flesjes water, geld voor de pontjes en mijn telefoon. Viel me niet eens tegen om weer met zo’n ding te hobbelen.

Bij vertrek leek het redelijk droog weer en er stond niet veel wind. Ik besloot het rustig aan te doen, omdat ik morgen in Hilversum nog moet lopen. Vandaar dat ik mijn schema omdraaide en het vandaag dus niet te gek wilde maken. Al snel was ik door het natuurgebied en liep ik over de dijk. De eerste 5 km zaten er al snel op en het voelde heerlijk. Licht windje in de rug en nergens last van. Rond km punt 6 nam ik dan het eerste gelletje. Dat kostte me ruim een minuut, want ik kreeg het sachet nauwelijks open en vervolgens kwam er niks uit. Het smaakt niet eens zo vies, en ik kreeg er geen droge mond van. Wel kleverige handen maar ik neem aan dat als ik beter weet hoe die krengen open moeten, dat ook beter zal gaan.

Zo hobbelde ik verder met het gelletje in mijn maag. Ik was benieuwd of ik er last van zou krijgen, maar ik deed maar net alsof ik een supersonisch drankje had gedronken. Ach ja, wie weet kan je op die manier de geest ook wat voor de gek houden! Na een paar kilometer nam ik wel wat slokjes water en dat voelde eigenlijk ook goed tijdens het lopen. Een hele verandering voor iemand die normaal niet eet of drinkt onderweg.

Uiteindelijk liep ik Moordrecht binnen. Jemig, vond ik dat vorig jaar geen eind toen ik op de fiets ging? Door het dorpje heen op zoek naar de pont die er gelukkig net aankwam.

Klik voor groot

Het pontje kostte me 60 cent en aan de andere kant liep ik weer verder over de dijk. Iemand had nog wel iets gezegd over bovenlangs en onderlangs en afsnijden, maar dat zou in Ouderkerk zijn, dus pas aan het einde. Verkeerd begrepen blijkbaar, want ik nam mooi de verkeerde afslag en bleef langs het water lopen in plaats van door te steken en zo liep ik dus een heel stuk om.

Met 12 km nam ik gelletje nummer 2, deze keer de High5 Isogel Plus. Deze ging alweer wat makkelijker open en ik kreeg het spulletje er ook redelijk makkelijk uit. Veel dunner dan de andere gel en eigenlijk smaakte het niet eens onaardig. Wel weer kleverige handen maar die zouden met de komende regenbui weer keurig schoongewassen worden.

Ineens zag ik een bord met de afstand naar Ouderkerk: nog 5 km! Ik schrok want ik had gerekend dat ik met 16 km bij het pontje uit zou komen en daar leek dus niks van te kloppen. Helaas ging het vlak daarna ook keihard regenen en werd ik doornat. Maar doorlopen was dus het enige dat ik kon doen.

Ook van dit gelletje had ik geen last gelukkig en alles voelde prima. Ik heb natuurlijk geen idee wat het effect er nou precies van is, omdat ik niet de ene helft met en de andere helft zonder gelletje kan laten lopen. Maar het voelde prima in ieder geval.

Na ruim 18 km kwam ik eindelijk bij het pontje aan. Het was 11.40 en ik zag op het bord dat tot 12 uur gevaren zou worden met een soort kwartierdienst. Het pontje lag aan de andere kant van de IJssel en er was geen teken van leven te bekennen. Ineens zag ik een groene knop en besloot daar maar eens op te drukken, wat een oorverdovend getoeter opleverde. Ik was benieuwd of het effect had, want hoewel het inmiddels droog was, wilde ik wel erg graag naar de overkant, zeker als om 12 uur niks meer zou varen gedurende een uur!

Klik voor groot

Net toen ik op internet wilde zoeken naar een telefoonnummer, kwam er beweging in het bootje aan de overkant en leek het veertje alsnog mijn kant op te komen. Wel grappig!

Klik voor groot

Deze overtocht kostte 75 cent en al snel was ik aan de overkant. Koud en moe maar ik wist dat het nu nog 2 km zou zijn tot de auto. Zo hobbelde ik dus terug naar de auto, onderweg genietend van de jonge meerkoetjes die ook hier overal ineens zwommen en gevoerd werden.

Het was een heerlijke run maar ik was blij dat ik na 20,5 km weer bij de auto was. Alles liep prima, hartslag was mooi laag rond de 142 gemiddeld en een cadans van 168. Ik was dus tevreden. Op naar morgen voor de laatste run van deze week.

Gegevens:

* totaal 20,5 km
* temp 9 graden met regen
* cadans 168
* HR gemiddeld 142

rondje in google earth openen

april 162 km – 2012 totaal 730 km

Een gedachte over “21.04.2012 – week 7 dag 4 – 16 km DL – totaal 20,5 km

  1. judith

    ik ben ook al een tijdje gels aan het uitproberen. Ik ben fan van de SIS gel. Makkelijk open te maken, de smaak is best lekker (tropical) en je hoeft er geen water bij te drinken.

Reacties plaatsen niet mogelijk.