02.12.2017 – veluwe – 9 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen omdat ik de hele dag weer een oefensessie had voor het examen van 14 december. Om 17 uur ging iedereen pas weg en daarna hebben we nog boodschappen gedaan waarbij we nog bij een ongeval geholpen hebben. Vandaag ga ik echter wel even snel lopen in de ochtend. Het is ineens weer koud geworden en vannacht vroor het ook. Het is gelukkig niet glad dus we kunnen wel op pad voor een rondje. Straks gaan we proberen het zwembad klaar te maken voor de winter en terwijl ik weg ben, zal S. wat van de naalden wegblazen met onze blazer zodat we het zwembad dek kunnen wegslaan. Maar voor nu eerst even lopen. Het bos is prachtig met de rijp en ook de spinnenwebben zijn mooi met de rijp.

klik voor groot

Ik hobbel door het bos aan de overkant van de weg en ga daar over het spoor heen en sla linksaf. Dat deed ik nog niet eerder want eigenlijk ga ik altijd rechtsaf weer terug richting de overweg bij de Brandsweg. Nu loop ik terug richting Nunspeet en daar kom ik ook weer uit bij de rotonde waar we normaal van de snelweg afkomen. Best een eind weg eigenlijk.

klik voor groot

Ik steek de snelweg over bij de rotonde en sla daarna rechtsaf weer richting de heide. Het is onwijs mooi en het is jammer dat ik niet wat verder het gebied in kan. Ik wil niet te lang wegblijven en blijf dus relatief dicht bij de weg lopen en dat is natuurlijk wat minder stil.

klik voor groot

Ik hobbel over het pad en kijk af en toe waar ik heen moet/kan. Ergens loop ik verkeerd want ik kom uit bij een stiltegebied en moet dus een stukje terug.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik weer op bekend terrein want ik kom vlakbij de zandverstuiving weer uit en steek daar de snelweg en het spoor weer over. Als ik thuis kom, is S. nog druk bezig met de blazer. Snel omkleden maar en aan de slag nu!

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* -2 graden

december 9 km – 2017 totaal 2.570 km