25.12.2017 – dalavich – 14 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woefje. Gisteren heb ik niet gelopen. Na 2 dagen van 14 km en een regenachtige middag had ik eigenlijk geen zin. We hebben geslapen en dat was ook nuttig denk ik. We proberen immers ook uit te rusten deze vakantie. Woefje vond het ook allemaal best. Maar vandaag ga ik na ons kerst ontbijtje op pad. Het is droog, er is totaal geen wind en het is ook tamelijk helder. Ik kies voor een route die ik vorig jaar ook gelopen heb samen met S. op de fiets. Ik heb even geen zin om iets nieuws te gaan zoeken en het is toch prachtig hier.

klik voor groot

Even na 10.15 rijd ik weg en sla linksaf vanaf de cottage richting Dalavich. De weg is ontzettend slecht en mijn auto steunt en kraakt van alle gaten waar ik met moeite omheen kan rijden. Links van me ligt het meer. Het is prachtig. Ook een mooie dag voor een rondje met de kano maar die hebben we helaas niet meegenomen deze keer in tegenstelling tot vorig jaar. Ik geloof dat we een beetje indutten. Zucht.

Na een kwartiertje heb ik de auto geparkeerd op de startplek en ga met woef op stap. Een klein stukje over de weg en daarna rechtsaf een pad op. Alles loop lekker op en neer en ik ben verrast dat S. dit vorig jaar gefietst heeft. Stakker. De weg is makkelijk te vinden want het is vrij recht toe recht aan. Rechtdoor, beetje links aanhouden en dan richting het meer en aan de andere kant langs het meer weer terug. Maar voorlopig moet ik nog even klimmen. Ergens zie ik weer het blauwe bordje met mobile signal maar ik heb daar helemaal geen ontvangst. Idioterie. Mijn Spot zal wel wat beacons uitzenden dus S. kan zien waar ik ongeveer ben. Ook al hangt de Spot op een rare plek onder mijn shirt aan de Flipbelt, hij doet het desondanks toch redelijk. Ergens stuit ik ineens op een hek. Wat is dat nou? Op de foto lijkt het alsof je er langs kan lopen maar dat kan dus niet. Ik til dus maar gewoon het hele hek uit de steen en laat woef erdoorheen en ga er zelf ook doorheen. Het hek flikkert bijna om maar uiteindelijk lukt het me natuurlijk weer om het hek netjes terug te zetten. Obstakel overwonnen.

klik voor groot

Ik hobbel door en geniet van de omgeving. Ik heb op sommige stukken mooi zicht op het meer. Nederland is toch maar een slap aftreksel van dit natuurschoon. Ook al wonen we nu op een mooie plek, dit is toch uniek. De lucht is ook echt schoon. Dat kan ik goed merken. Ik hobbel door en nu kom ik al dichterbij het meer waar ik heen loop. Fraai!

klik voor groot


Bij het meer steek ik over en loop via een pad weer verder. Wat is het mooi. Ik kom zowaar twee andere mensen tegen hier want verder is er dus echt helemaal niemand. Ik herinner me dit nog van vorig jaar. Verderop zal ik links aanhouden en dat is maar goed ook want de brug is voor een deel weg. Onderhoud ofzoiets denk ik. Ik ben blij dat ik de weg een beetje ken hier inmiddels. Verderop moet ik ook langs een werkplek en daardoor mis ik een pad denk ik.

klik voor groot

Ineens kom ik langs een prachtige waterval. Liepen we hier nou vorig jaar ook dan? Ik herinner me er niets van. Ik doe woef aan de riem en ga dichterbij kijken. Ik maak een foto en ook een korte video. Dat geluid is echt geweldig. Ik blijf even staan kijken en daarna ga ik weer verder.

klik voor groot

Op de kaart zie ik dat ik gewoon door kan lopen en uiteindelijk weer dichtbij het pad uit zal komen waar ik heen moet. Alleen kom ik nu van de andere kant want vorig jaar staken we blijkbaar het wilde water over en kwamen dus aan de andere kant uit. Vorig jaar de waterspreeuw, nu de mooie wilde watervallen.

Via de weg waar ik woef even aan de riem doe loop ik verder en sla weer linksaf het pad in langs het meer. Ook dit herken ik nog van vorig jaar. Vorig jaar regende het maar nu is het helemaal droog en windstil. Verderop zie ik het meer en zie ik een pad dat me naar de waterlijn brengt. Het is oorverdovend stil en vredig hier. Ik blijf gewoon even staan kijken en staan luisteren. Het water is spiegelglad. Prachtig.

klik voor groot

Na een poosje ga ik weer verder voor het laatste stukje. Ik ben inmiddels best moe want ik heb aardig doorgelopen op alle heuvels. Klimmen moet je hier wel! Woefje is totaal niet moe en sleept en rommelt met een grote tak. Mal beest. Kan ze nou niet doen alsof ze ook een beetje moe is inmiddels dan? Ze is ook geen 6 meer?

klik voor groot

Na ruim 14 km staan we weer bij de auto. Ik maak woefje schoon en rij naar huis. Nu eerst lekker warme choco met S. drinken! Misschien ga ik morgen wel een stukje fietsen.

gegevens:

* 14 km
* 6 graden

december 122 km – 2017 totaal 2.682 km