27.03.2012 – week 4 dag 1 – 2 x 1.600 (800) + 6 x 200 (200) – totaal 11 km

**27.03.2012 – week 4 dag 1 – 2 x 1.600 (800) + 6 x 200 (200) – totaal 11 km**

Vandaag weer zo’n ingewikkelde workout gelopen die ik dan maar van te voren had geprogrammeerd. Dat dwingt me tenminste om goed t ekijken wat er nou eigenlijk staat, zodat ik er niet weer iets anders van maak dan de bedoeling is.

Eerst lekker warm gelopen, daarna 10 minuten op rustig tempo joggen. Ook stukje achteruit gelopen om vast de strekking in mijn bovenlichaam te krijgen. Vandaag had ik zowaar een zakdoekje meegenomen, dus ik heb weer volop geoefend met de neusademhaling. Ook deze keer weer zonder ventolin gelopen, en ondanks dat het vanmorgen vroeg best vochtig (mistig) was, ging dat aardig goed door de oefeningen die ik deed. Overigens deed ik vandaag direct na de training ook meteen de ademtraining en dat was prima. Ik merk dat het schema dat ik daarop nu volg ook vruchten gaat afwerpen, maar daar zal ik een aparte post van maken.

De laps gingen allemaal goed, ook al ging mijn veter los tijdens de tweede 1.600 lap. Erg onhandig dus. Ik snap niet precies waar die tijd dus vandaan komt, want de autopauze staat uit tijdens een workout maar blijkbaar was ik sneller in die lap. Geen idee, want ik heb alleen maar op gevoel gelopen, om te proberen wat meer gevoel te krijgen voor snelheid, afstand, cadans (zonder te kijken) etc. alleen maar via body sensing: hoe voelt mijn ademhaling, hoe voelt de circulatie, hoe voelen mijn benen, etc. Dat is best fijn om te doen. Ondertussen probeer ik dan op mijn loophouding te letten en vooral op mijn armen want ik zie op foto’s dat ik daar iets raars mee lijk te doen. De hoek is vrij klein, maar toch staat er geen spanning op mijn armen of schouders. Binnenkort maar eens een videootje maken. Dat moet toch, want de arts die mij af en toe behandelt en begeleidt, wilde ook wel even meekijken naar een video en tips geven dus dat moet ik binnenkort maar even doen.

De tijden waren in ieder geval als volgt vandaag:

De 1.600-tjes (IT 1) in 8.54 resp. 8.48 minuten gevolgd door de 200-tjes (IT 2) in 53-55-53-55-54-55 dus allemaal mooi op dezelfde snelheid zonder verval. Ik merkte dat de eerste te snel ging, maar blijkbaar voelde ik de rest toch wat beter aan.

Daarna lekker nog een kilometertje rustig teruggesukkeld en een cooldown. Morgen een lekker rustig sukkelrondje. Het schema bevalt me zo eigenlijk wel. Iedere keer iets anders en dus zeker niet saai. Zo voelen de kilometers tenminste niet helemaal als junkmiles.

Gegevens:

* totaal 11 km
* temp 8 graden

maart 176 km – 2012 totaal 546 km