08.08.2017 – veluwe – 9 km

Gisteren heb ik een verkenningsrondje naar de vogelkijkhut gemaakt en vandaag ga ik weer op pad voor een verkenningsrondje maar dan een stukje verderop. Ik start vanaf het Apollo hotel waar ik gisteren met S. heb geslapen. We maakten gisteren een ballonvlucht over het gebied hier en dat was natuurlijk gaaf! Het was ook een prachtige dag. Vandaag wordt het huis bouwkundig gekeurd en ook getaxeerd voor de bank. S. is al naar kantoor en ik ga straks alle afspraken afhandelen. Genoeg te doen dus maar ik kan nog net in de ochtend even op pad voor een rondje met woef (hoop ik). Ik sla linksaf op de Harderwijkerweg en neem de eerste weg weer rechtsaf. Dat is een doodlopende weg met zand en grind en daar rijdt dus niemand.

klik voor groot


Al snel lopen we langs een paar eenzame huizen en links ligt landgoed Essenburgh. Daar kan je ook heen maar daar moet woef aan de riem. Ik loop dus rechtdoor en loop richting Bloemkampen, een bos dat in het voorjaar bijzondere bloemen schijnt te herbergen. Al snel kom ik bij een open stukje waar ik niet op mag maar waar wel roofvogels cirkelen. Mooi! Ik moet even linksaf over een bruggetje en loop dan langs een beekje. Tot mijn grote vreugde zie ik ineens een ijsvogeltje vliegen. Die heb ik dus alvast gesignaleerd in dit gebied!

klik voor groot

Bloemkampen is maar klein en al snel ben ik weer op het fietspad waar ik gisteren ook een stukje overheen liep maar dan de andere kant op. Ik loop nu oostwaarts richting een vakantiepark aan het Veluwemeer. Het is een prachtig fietspad en ik verheug me er al op dat ik hier kan fietsen! Tot mijn verrassing kom ik Marianne weer tegen met haar hond die ik gisteren (veel later op de dag) ook ben tegen gekomen en waar ik mee gepraat heb. Ik loop nu door en ga straks bij het vakantiepark de weg op weer terug richting het hotel. Ik ben benieuwd of ik het een beetje ga redden qua tijd.

klik voor groot

De weg is tamelijk rustig en zeker als ik op een gegeven moment weer rechtsaf sla. Daar rijdt nu geen kip en woef loopt lekker los naast me. Ik kan aan het einde van deze weg rechtdoor om zo off road weer terug te komen op het onverharde grindpad maar ik kies vanwege de tijd toch voor de weg omdat ik nu inmiddels wel moet opschieten

klik voor groot

Het laatste stukje gaat wat vlotter omdat ik nu weet waar ik heen moet en geen andere weg meer kan kiezen. Ik geef woef wel wat water want het wordt toch steeds warmer en dat water gaat ook schoon op. Aan het einde van de weg loop ik nog langs een klein tuincentrum met veel planten. Dat heb ik ook maar vast gevonden! Na ruim 9 km sta ik weer bij het hotel. Nu gauw klaarmaken voor de afspraken. Over een half uurtje moet ik weer helemaal klaar zijn en bij het huis staan.

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 66 km – 2017 totaal 1.869 km