07.08.2017 – hierden – 6,5 km

Vandaag heb ik eerst een taxateur over de vloer die daarna allerlei dingen van me wil ontvangen. Dat ga ik dus eerst opzoeken, scannen en mailen. De hele ochtend is dus alweer voorbij voordat ik erg in heb. Ik ben zo moe dat ik helemaal geen puf meer heb om richting Hulshorst te rijden en ga in de tuin zitten. Maar dat bevalt me ook niet en daarom besluit ik alsnog maar te vertrekken en me zelfs om te kleden voor een rondje. Lopend gaat alles immers sneller dan wandelend en ik wil eigenlijk kijken of ik de vogelkijkhut kan vinden in de buurt daar. Zo vertrek ik dus alsnog redelijk laat en parkeer in het gras bij de doodlopende weg waar we vorige week hebben staan kijken met de auto. Ik kom meteen iemand tegen die ook met de hond aan het hardlopen is en we raken aan de praat. Ik vraag waar zij loopt, of de honden los mogen lopen en waar ze kunnen zwemmen. Het is vandaag ook ineens weer erg warm dus wafje wil straks vast even afkoelen zeker na de warme autorit.

Na ons praatje gaan we eindelijk op weg. Ik heb niet zoveel tijd omdat ik met S. heb afgesproken maar even naar de vogelhut en een kort rondje moet nog wel lukken denk ik. Ik ga dus maar op pad. Het is meteen al mooi. Wat een raar idee dat ik – als het goed is – hier straks ook gewoon loop als ‘eigen gebied’. Ik vind het leuk dat er niet alleen bos en heide is maar ook weiland met water en beekjes. Vorige keer liep ik meer door het bos en over het stuifzand.

klik voor groot


Na 1.500 meter ben ik al bij de vogelkijkhut. Ik heb even gemist waar ik nu dichter langs het Veluwemeer kan lopen blijkbaar maar gelukkig loopt hier de Hierdense Beek met water voor woef. Ik vind het een beetje hoog voor haar om erin en vooral eruit te klauteren maar woef kijkt niet op of om en stort zich het hellinkje af het water in. Ziezo lijkt ze te denken. Ik lig. Ik laat haar maar even drinken en afkoelen en kijk waar ze eruit kan. Maar omdat ze hier niet bekend is, denkt ze dat ik vertrek en ze hijst zichzelf weer uit de beek. Nou ja, gelukt!

klik voor groot


Daarna lopen we nog een stukje verder maar hoewel het pad op de kaart wel verder loopt, stuiten we op een hek en keren we dus maar weer om. Ze gaat nu weer de beek in als we erlangs lopen maar aan de andere kant en dat is net iets makkelijker gelukkig. Madam is weer lekker afgekoeld gelukkig. We slaan linksaf bij de vogelkijkhut en lopen richting het fietspad waar we weer rechtsaf slaan. Ik kijk geregeld even op de kaart zodat ik weet waar ik ben en waar ik eventueel een volgende keer nog heen kan gaan. Voor het gemak en omwille van de tijd neem ik het fietspad en de rustige weg terug naar de auto. Dat loopt verder ook prima en al snel zie ik de auto alweer staan. S. is inmiddels bijna bij de ijssalon (die in mei 2017 geopend werd en het ijs van de ijssalon uit Garderen aanbiedt!) dus maak ik haast met mijn extra verkenningslusje. Ik geef woefje wat eten en rijd daarna naar de ijssalon.

Vanavond gaan we een ballonvaart maken!

gegevens:

* 6,5 km
* 23 graden

augustus 57 km – 2017 totaal 1.860 km