HM Berlijn – 01.04.2012

**HM Berlijn – 01.04.2012**

Over 8 weken is de eerste HM van dit jaar alweer: de Berlijn halve marathon op 1 april. Ik ben erg benieuwd naar het parcours, want dat gaat ook – net zoals de hele marathon – langs veel bezienswaardigheden.

Als ik thuis ben, heb ik nog wel tijd om iets met een schema te gaan doen voor deze run. Ik kijk daar op zich niet echt naar uit, maar als ik nou ga meelopen, kan ik dat maar het beste zo goed mogelijk voorbereid doen. De afstand is geen probleem, ik liep vorige week 21,5 en twee weken geleden 20,5 km en dat liep heerlijk. Maar het is gewoon een rustig gevoel als ik kan genieten tijdens de loop en me niet druk hoef te maken of ik het misschien niet haal.

Ik verheug me wel op het weekend. We hebben al eeuwen geleden geboekt en konden daardoor een goedkope vlucht en een fijn hotel boeken met een zwembad. Zondag is de run, en maandag hebben we nog tijd om Berlijn wat beter te bekijken. Op deze manier is het wel extra leuk om dingen te combineren! Ik vind het altijd erg lastig en vervelend om dit soort dingen zo ver van te voren te organiseren en te boeken, want je weet nooit wat er in de tussentijd allemaal gebeurt, maar voorlopig lijkt het allemaal nog goed te gaan en mogelijk te zijn. Afwachten maar. Het zou leuk zijn als ik volgend jaar rond deze tijd kan terugkijken op 4 mooie HMs in 2012!