28.03.2017 – hitland – 16 km

Vandaag wandel ik eerst met wafje en daarna ga ik op pad voor een run. Het is fris maar de zonsopgang is prachtig met nevel flarden over het water en de weilanden.

klik voor groot


Ik heb helaas niet zoveel tijd want ik moet met de auto naar de garage. Maar ik reken uit wat ik moet kunnen halen en ga van start. Eerst 4000 meter rustig en op lage hartslag. Daarna een lap van 4000 mtr sneller. Dat gaat ook allemaal goed. Het is vreemd zonder waf maar ik hoef nergens op te letten nu.

Ondertussen denk ik na. Over waf en haar pootje en over lopen en lichaam. Kan ik binnenkort met haar op pad voor het krijtlandpad? Het gaat nu echt beter want vandaag geen teken van stijfheid of pijn. Toch is het opvallend hoeveel tijd het nodig heeft. Mensen nemen die tijd niet. Dan moet alles snel. Een lichaam is fantastisch maar we luisteren er niet echt naar. Toch zonde.

Al mijmerend ben ik alweer toe aan mijn derde lapje. Ondertussen tikt de tijd verder en moet ik een deel van de cool down dribbelen omdat ik anders te laat terug ben. Inmiddels schijnt de zon volop. Wie weet kan ik vanmiddag wel even met de kajak op pad zoals ik vorige week had bedacht. Als ik daar nu ook nog heen fiets, heb ik helemaal een actief dagje. Na ruim 16 km sta ik weer bij de auto. Niet zo lang als ik wilde maar wel precies wat ik gepland had te doen voor de afspraak bij de garage. Overigens toch de 300 km grens alweer over. Stuk meer dan de lousy 240 van vorige maand. En de maand heeft nog drie dagen.

Gauw naar woef, omkleden en naar de garage. Op naar de volgende korte run met wafje!

gegevens:

* 16 km
* 8 graden, zonnig stijgend naar 13 graden

maart 301 km – 2017 totaal 882 km