18.02.2017 – krimpenerwaard – 12 km

Vandaag gaan we weer eens wat dichter bij huis lopen. Het is prachtig weer en we kiezen voor de Krimpenerwaard. Niet starten bij het Loetbos zoals we wel eens doen maar dichterbij het pontje. Maar we gaan niet met het pontje maar met de auto en dat valt nog vies tegen omdat je zo enorm moet omrijden! Gelukkig vaart de pont vanaf 31 maart weer vaker en ook weer op zondag.

We hadden twee routes gemaakt waarbij we niet teveel over een drukke weg zouden hoeven te lopen. Dat bleek achteraf ook niet helemaal te kloppen maar woef kon overal mee en hoefde nergens in de kar. We starten bij knooppunt 12 en S. gaat daarna even de auto ergens bij de dijk parkeren terwijl ik wacht en een beetje heen en weer loop met woef om alvast op te warmen. Al snel komt hij aanfietsen en koppelen we de doggyride aan de fiets.

Daarna gaan we gauw op pad. Het is echt heerlijk weer en ik heb al snel mijn giletje uit. Wind is er ook niet echt, hoewel we op de terugweg zullen merken dat er wel degelijk wind staat, alleen starten we met wind mee.

klik voor groot


Eigenlijk lopen we hier nooit en deze keer zien we allerlei wandelpaden door de weilanden die er vrij goed uitzien. Niet voor nu, maar wellicht wel een keer voor mij en woef samen als we ook onverhard willen lopen.

klik voor grootMet de racefiets kwam ik hier wel maar blijkbaar let je dan weer op andere dingen. Bovendien was dit rondje met de racefiets vorig jaar ook meer een ‘race’rondje dan een ‘kijk’rondje. Maar mooi is het zeker vandaag! We zien zilverreigers, hooglanders en ganzen. Gelukkig is het niet extreem druk en kan ik gewoon met mijn dove wafje lekker lopen.

klik voor groot

Ik weet aanvankelijk niet precies wat ik wil gaan lopen maar uiteindelijk gaat het goed en loop ik eerst een snellere 3.000 meter. Daarna wandel ik een stukje en vervolgens lopen we een langzamere 2.000 mtr tussendoor.

klik voor groot

Jammer genoeg voert de langzamere lap ons toch over een tamelijk vervelend weg en moet waf dus kilometers meelopen aan de riem. Dat is op zich niet erg maar ook niet erg leuk voor haar. Overigens loopt ze prima. Ze hijgt wel wat maar ze lijkt niet echt last te hebben van het warmere weer. Gelukkig maar!

klik voor groot

Na de rustigere tussenlap, lopen we weer 3.000 mtr sneller. Maar het valt niet eens mee want zodra we linksaf slaan en hetzelfde stukje lopen als op de heenweg, hebben we toch mooi de wind tegen. Ik houd het tempo wel mooi vast maar makkelijk gaat het allemaal niet. Op de grafiek zie ik ook een behoorlijke drift en een hartslag die oploopt tot 155 bpm. Overigens zal de volgende dag pas blijken dat ik totaal niet fit was kennelijk want ik ben dus gewoon ziek geworden. Dat is eeuwen geleden maar toch. Niet leuk eerst beter worden nu.

Als we klaar zijn met opruimen, blijf ik nog heerlijk even van de zon genieten. Je weet nooit wanneer we die weer gaan zien! Carpe diem.

Op naar de volgende run!

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

februari 184 km – 2017 totaal 520 km