07.11.2016 – sauerland – dag 4 – 21 km

ronde 1: 14 km

De voorgaande dagen hebben we goed, droog weer gehad en genoten van de mooie herfstkleuren. Voor vandaag is sneeuw verwacht en als we de gordijnen opendoen, zien we een heel dun laagje op de bomen liggen. Wat een prachtig gezicht! We hopen maar dat het er nog ligt na het ontbijt dus na de ochtendwandeling met wafje en het ontbijt gaan we gauw op pad. De weg is helemaal schoon en het is echt maar een dun laagje maar toch prachtig om te zien. Vorig jaar hadden we op de laatste dag van ons verblijf ook een poederlaagje. Dat was toen een enorme verrassing en echt genieten. We klauteren eerst de klim naar de parkeerplaats bij Hohe Schlade op. Ondertussen geniet ik van de koetjes in de sneeuw en het laagje op de bomen.

klik voor groot


Na de parkeerplaats gaan we verder en we kiezen voor de blauwe route omdat dit vorig jaar ook zo mooi was met de sneeuw. We komen dan eerst langs een open stukje en klimmen daarna een stukje hoger waar misschien wel wat meer sneeuw zal liggen! Grappig genoeg ligt er bijna niks in het bos. Misschien te warm door de bomen, wie za het zeggen. Maar het open stukje is wel weer erg mooi met het dunne laagje en omdat het zo dun is, merk je er verder niets van bij het fietsen of lopen.

klik voor groot


We zien nog wat herfstkleuren door de sneeuwlaag heen en dat is echt prachtig. We nemen even de tijd voor een paar foto’s van wafje en van de sneeuw.

klik voor groot

Na het open stukje langs de bosrand gaan we weer verder. Even een klein stukje stijgen en daarna rechtsaf en even steil omhoog en door een bos stukje waar het vorig jaar zo mooi was met de sneeuw. Wie weet ligt er nu ook meer dan beneden! Dat blijkt te kloppen. De klim gaat prima en daarna sukkel ik al fijn over het sneeuwlaagje. Ook S. fietst eroverheen en dat gaat verder prima.

klik voor groot


Na het bosstukje waar wat meer sneeuw ligt, slaan we weer rechtsaf en lopen we weer op een pad waar eigenlijk geen sneeuw ligt. Alleen op de bomen ligt een prachtig dun laagje.

klik voor groot

Als we weer bij de parkeerplaats zijn, besluiten we hetzelfde rondje nog een keer te doen. Het is toch elke keer anders en het loopt prima. De grap is dat we nu tijdens dit tweede rondje ineens mooie vliegenzwammen zien staan! Zo zie je maar dat het nooit hetzelfde rondje is omdat je elke keer wat anders ziet.

klik voor groot


Het lijkt inmiddels een beetje warmer te zijn geworden en de sneeuw is op lager gelegen plekken meer regen dan sneeuw. Jammer, want met een beetje pech is alles straks weer verdwenen!
Na het bosstukje lopen we alweer terug naar de parkeerplaats en vanaf daar weer terug naar het hotel. Heerlijk rondje, echt zo verfrissend qua longen. Ik hoop dat we dit vaker kunnen doen ook al hebben we dan natuurlijk misschien niet zulk lekker weer. Maar vorig jaar hebben we ook in de regen gelopen en ook dan is de lucht gewoon fijner en schoner dan hier.

klik voor groot

Na 14 km staan we weer bij het hotel. Heerlijk was het. De kamer is vrij koud geworden omdat we alle ramen open hadden vanwege dat long gedoe. De kamer wordt ook al niet meer schoongemaakt omdat de stofzuiger misschien wel teveel stof verstuift in de kamer (hebben we bedacht). We gaan broodjes eten in de kamer en S. doet alsof het heeeeeel koud is! Woef ligt heerlijk te slapen inmiddels en is toegedekt met een lekkere handdoek.

klik voor groot

rondje 2: 8 km

In de namiddag gaan we op pad voor een tweede rondje omdat het vanmorgen zo heerlijk was. We nemen een hoofdlampje mee en op de fiets gaat de nieuwe Lezyne 900 lumen lamp. Daarmee zouden we het toch makkelijk moeten kunnen doen in het bos qua licht!

We lopen het korte blauwe rondje van de langlaufloipes omdat we dat kennen en goed te doen is qua stijgingsprofiel. Jammer genoeg is de meeste sneeuw alweer weg. Het loopt heerlijk en ik loop flink door. Even vliegen! In no time staan we na ruim 8 km weer bij het hotel. Wat een genot was dit, zo heerlijk opgefrist!

In de avond gaan we lekker lui een video kijken en vroeg slapen. Morgen weer een dag! Ik ben benieuwd of er morgen weer opnieuw sneeuw zal liggen. Zou wel gaaf zijn!

gegevens:

* 21 km
* 2 graden, sneeuw

november 100 km – 2016 totaal 3.505 km

tracer – 70 km
rapa nui – 635 km
hoka clifton 2 – 353 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 3 – 32 km
hoka mafate speed – 244 km
pure flow – 454 km