09.10.2016 – garderen – 15 km

Gisteren hebben we een rondje in Garderen gelopen. Vanmorgen was het bij ons zulk mooi weer dat we weer naar het bos zijn gegaan. Grappig genoeg was het in Garderen een stuk bewolkter maar nog steeds wel lekker.

We kozen voor hetzelfde rondje als gisteren omdat dat nu eenmaal fijn loopt en op de fiets ook goed te doen is. De afstand is ook OK en eventueel uit te breiden naar meer kilometers. Maar voor vandaag zou een 15 km rondje prima zijn. Eerst dus maar de fiets klaarmaken. Het was een hele koude nacht (2 graden) maar het voelde eigenlijk wel prima buiten nu bij vertrek.

klik voor groot

Al snel zijn we op pad voor het rondje. Ik heb nog even mijn jackje aan maar verruil dat al snel voor het giletje. Dat kan ik daarna niet meer veranderen want in no time is mijn rugpand aan de binnenkant nat. Voor fietsen prima ding maar niet voor hardlopen dat is duidelijk. We geven woefje weer water op 6 km maar dat hoeft ze niet en daarna lopen we gauw door. Lekker door het bos, de weg oversteken en richting de schaapskooi. Vandaag gelukkig geen ATB fietstocht zoals gisteren.

klik voor grootAls we voorbij de schaapskooi zijn, komen we weer op het rulle zand stukje waar S. zo de pest aan heeft. Geen idee wat hij uitspookt op de fiets maar deze keer lukt het ook niet om er fietsend overheen te komen…Met de benenwagen kom je natuurlijk overal. Stuk makkelijker!

klik voor groot

Op 9 km geven we wafje weer wat water en nu wil ze wel wat gelukkig. Ze kijkt vrolijk en blij. Voor vertrek kreeg ze nog wat hondenworst omdat ze anders veel te laat zou zijn met haar 12 uur hap en ik niet wil dat ze met een lege maag gaat lopen. Dan gaat ze zeker kotsen maar nu is ze helemaal OK en gisteren werkte dat ook prima gelukkig. We lopen verder en steken de weg weer over richting Garderen. Helaas deze keer geen mooi groot hert dat het pad oversteekt zoals gisteren. Ook geen zwijnen maar wel een heleboel omgewoelde stukken langs het pad.

Het laatste stukje gaat over het fietspad maar de schoenen doen het ook daar prima. Het loopt heerlijk en na 15 km staan we weer bij de auto.
Als S. de fiets op het dak zet, hoor ik allerlei eikeltjes vallen en ik kijk omhoog. Twee eekhoorntjes rennen achter elkaar aan in de bomen boven me. Zo verraden ze zich dus heel makkelijk door alles wat naar beneden valt. Als je er maar voor open staat, hoor en zie je dus van alles! Ik ga in de auto zitten met mijn natte kleding en S. kijkt ook naar de eekhoorntjes. Altijd leuk!
We gaan nog even een tosti en een warme chocolademelk nemen in het dorp en daarna rijden we naar huis. Lekker gelopen met mooi weer dit weekend en woef vond het ook leuk gelukkig.

Op naar de volgende run!

gegevens:

* 15 km
* 11 graden

oktober 95 km – 2016 totaal 3.198 km

Een gedachte over “09.10.2016 – garderen – 15 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.