24.09.2016 – belchford – 11 km

Vanmorgen staat om klokslag 8 uur de koerier voor de deur met de nieuwe buitenbanden. Het is prachtig weer en S. gaat meteen aan de slag met de bandjes.

Dat is snel gedaan en omdat het zulk mooi weer is gaan we op pad voor een runnetje ondanks dat morgen de halve marathon al is. Ik lees wat verslagen van vorig jaar en we kiezen voor de run vanaf het uitzichtspunt in Belchford. Daar staat bij dat het tamelijk vlak was en rustig met alleen een klim aan het einde van de route. Die herinneren we ons inderdaad ook nog maar we gaan vol goede zin op pad. Het waait wel behoorlijk hard en dat merken we vast op de hoger gelegen weg bij het uitzichtspunt.

Eerst maar eens de boel klaarmaken voor vertrek. Doggyride en fiets met nieuwe bandjes. Ik heb mijn giletje nog aan en zelfs mijn jackje vanwege de wind. Ook heb ik mijn nieuwe schoentjes weer aan hoewel je net zo goed zwaar kunt trainen voor een loop zodat het daarna lichter lijkt. Maar ik wil gewoon even lekker lopen.

klik voor groot


Het uitzicht hier blijft echt prachtig en zeker met mooi weer. De wind doet ons eigenlijk weinig en we zullen daar straks ook minder last van hebben als we weer gaan afslaan. Woef zit nog even in de kar op het eerste stuk omdat dat langs de weg loopt. Bovendien heeft ze pas een uur geleden gegeten dus dit is prima zo voor het begin. Straks mag ze er weer uit.

Na de warming up start ik de run. Ik weet eerst niet goed wat ik zal lopen maar het gaat prima en ik besluit 3000tjes te lopen binnen MAF. Dat gaat verrassend goed eigenlijk.

klik voor groot


Na 3000 mtr zijn we ook al voorbij de afslag en kan woef uit de kar. Het is hier rustig genoeg dus dat is geen probleem. Inmiddels zijn we ook uit de wind. Heerlijk en veel warmer dan gepland dus ik smelt bijna met mijn lange mouwen.

kik voor groot

De tweede lap gaat ook prima en we komen precies bij de kruising uit waar we de vorige keer rechtdoor zijn gegaan en een off road lusje maakten.

We geven woefje even wat water en we besluiten rechtsaf te gaan en op de weg te blijven. Woef kan wel in de kar en over de weg is voor nu met de fiets wat gemakkelijker en ik hoef ook niet per se die extra lus nu.

We zien niet zo uit naar de volgende lap omdat we weten dat we eerst steil naar beneden gaan en daarna steil omhoog over een vrij lang stuk. Ik zal gewoon doorlopen en S. gaat het proberen op de fiets met woef in de kar. Een echte uitdaging dus maar vorig jaar kon hij het ook! Eventueel kan woef natuurlijk gewoon uit de kar want dat is een stuk lichter.

klik voor grootDe helling valt me eigenlijk nog mee. Kwestie van kleine stapjes en gewoon doorgaan. Het kost me uiteindelijk maar 50 seconden op deze lap en met een mooie hartslag die natuurlijk wel buiten MAF komt.

Voor de afslag is de 3000 mtr lap gelopen en kan ik beginnen met de cool down. S. is inmiddels ook weer bij me. Hij deed het dus ook super want hij kon de hele helling met fiets en kar rijden zonder af te stappen. Petje af.

Ik besluit tijdens de cool down even mijn schoenen beter te veteren in verband met morgen. Inmiddels lopen we weer op de hoger gelegen weg naar het uitzichtspunt en waaien we weer weg. De zon is nog steeds heerlijk warm. Woefje zit rechtop in de wind en dat is een lief gezicht met haar wapperende oortjes.

klik voor groot

Na 11 km staan we weer bij de auto. Even een leuk soepel rondje gedaan met mooi weer. Run of niet morgen, we zijn hier nu en halen er uit wat erin zit wat mij betreft. Misschien was die helling niet het handigste maar dat zien we dan morgen wel weer.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 11 km
* 22 graden

september 274 km – 2016 totaal 3.051 km