08.06.2011 – aken dag 2

**08.06.2011 – aken – dag 2**

Eerst maar eens een foto plaatsen van de Dom van Aken. Daar ben ik weliswaar niet heen gelopen, maar ik ben er wel in geweest!

klik voor groot panorama

In de ochtend heb ik lekker een kort rondje gelopen. Helaas had ik op mijn laatste dag maar weinig tijd. Gisteren had ik al een rondje van 14 km gedaan, dus vandaag dan maar een korte. Tijd om ergens heen te rijden, had ik ook niet, dus heb ik in de vroege ochtend maar gauw via afstandmeten een rondje uitgezet van 6 km en die naar de Garmin geladen. Zomaar in het wilde weg gaan lopen, wilde ik ook niet en dit was wel aardig, een stukje weg en een stukje bos als ik het zou kunnen vinden. Ik had wel al in de gaten dat het gebied rond het hotel in Aken wat op en neer ging, want tijdens het autorijden en het wandelen met de hond was me dat al opgevallen.

Dat bleek uiteindelijk ook aardig te kloppen, want hoewel je dus een ‘gewoon’ rondje loopt deels door de stad, loopt het inderdaad aardig op en neer:

Hoewel het keihard geregend had, was het in de ochtend droog en koel met een aangename lucht(vochtigheid). Gekozen voor een shirt met korte mouwen. Het is altijd meer even bedenken wat je aan moet met dit rare weer. In plaats van de trailschoenen, gebruikte ik nu de nieuwe Adidas Salvation 2 schoenen die ik naar Duitsland had laten sturen. Een goede testrun dus vandaag, op verschillende oppervlakten en al met kilometertjes in de voeten.

Het eerste stukje liep gelijk met mijn wandelroute, om de hond de gelegenheid te geven ‘wat te doen’ voordat ze aan de riem zou moeten door de stad. Ik had geen camera bij me, want ik had niets bij me (geen jack of waterbelt) en dus geen ruimte voor een camera. Helaas was ik ook vergeten Ventolin te gebruiken voor vertrek zodat ik na 1,5 km aarzelde of ik wel verder moest gaan. Maar uiteindelijk ging het redelijk goed. Het beginstukje was deels over de weg, deels langs een soort parkpad. Het liep eigenlijk wel prima. Het ging inderdaad redelijk op en neer, maar dat is wel een lekker loopje zo over de weg. Na het parkje deels door de bebouwde kom langs de weg, en al snel liep ik door een weiland over een smal maar prima beloopbaar pad richting het bos. Ik zag veel andere lopers ook afslaan richting bos. Het bos was prachtig en met de ochtend zon die langzaam doorkwam was het prima. Brede paden, totaal niet glad en de modder viel me erg mee. Af en toe wel wat plassen maar niet echt lastig. Ik was heel verrast dat ik zo dicht bij een bos zat en pas naderhand zag ik dat het stukje bos ook echt aansluit op andere grotere bossen zoals het Preuswald waar ik gisteren was. Echt een mooi gebied om te lopen.

Ik was blij dat ik vandaag lekker op normale paden kon lopen en deels verharde weg, deels bospaden (maar goed begaanbaar) had als route. De schoenen liepen heerlijk, al vind ik wel dat ik wat contact met de grond mis, wat ik met de Asics (zeker met de ds trainers) veel meer heb. Maar als schoen om mee af te wisselen, lijkt het een schot in de roos. Lekker laag bij de laterale malleolus en dat wilde ik graag. Ik had nergens last van en ik merkte wel dat mijn voet lekker kon afrollen, niet klepperde en gewoon lekker ‘voet’ kon zijn.

Onderstaande foto heb ik in de middag gemaakt tijdens het wandelen met de hond. Helaas niet meer van het bos, want zo ver heb ik niet gewandeld.

klik voor groot
Gegevens:

* totale afstand 6,5 km
* temp 13 C
* cadans 82

rondje in google earth openen

**juni 42 km – 2011 totaal 985 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 77 km
salvation 7 km