05.06.2011 – Letterenloop Haarlem – 5 km

**05.06.2011 – Letterenloop Haarlem – 5 km**

Ik had deze loop al in mijn agenda gezet, eventueel als vervanging voor Renesse van gisteren. Ik had namelijk al bedacht dat Renesse misschien niet zo geschikt zou zijn voor een snellere tijd gezien het parcours van zand en strand. Bovendien was het erg warm gisteren. Vandaar dus een beetje lousy tijd, hoewel ik niet voor de snelle tijd was gestart gisteren. Gisterenavond twijfelde ik of ik dan vandaag zou proberen tijdens de Letterenloop in Haarlem een wat snellere tijd neer te zetten. Vanmorgen stond ik fris op na een nachtje lekker slapen. Het regende behoorlijk maar de temperatuur was lekker en de wind viel ook wel mee. Ik was tamelijk laat, pas om 8.30 liep ik buiten met de hond. Toen ik weer binnen was, bekroop me al een beetje een gevoel dat het toch wel leuk zou zijn om te gaan en zo moest ik me uiteindelijk binnen 10 minuutjes klaarmaken voor vertrek richting Haarlem. Na-inschrijven kon nog, dat had ik gisteren al uitgezocht dus dat was geen probleem. Aangezien Garmin niet van regen houdt, pakte ik die simpelweg in een plasticje in. Dat was heel makkelijk en ik kon er ook gewoon doorheen kijken. Ik deed dat nog niet eerder maar het leek me wel zo handig. Toen ik in de auto zat, bemerkte ik dat ik bijna was weggereden zonder geld, dus dat nog snel even gepakt en op hoop van zegen weggereden. Bijzondere voorbereiding. Normaal leg ik van te voren alles netjes klaar, nu heb ik alles in een zak gepropt, bidonnetje mee voor onderweg, chocolade koek van Lu mee en op weg. Onderweg lekker gedronken. Om 10.55 schreef ik me in, om 11.30 was de start. Het opwarmen gebeurde door het wandelen tweemaal naar de auto en terug en in het startvak deed ik snel wat oefeningen. Alles voelde prima, seinen stonden op groen.

Helaas verloor Garmin het GPS signaal in de ijsbaan, en omdat het vrij druk was, hoorde ik niet de piep van het starten, waardoor ik daarna nogmaals op de start drukte en daarme de boel dus weer uitzette. Omdat ik verder geen tijd wilde verliezen met het loeren op de Garmin, besloot ik dat buiten de ijsbaan pas weer te doen en toen ik buiten liep, zag ik ook dat de tijd stil stond en het GPS signaal weer gevonden was. Hup op start gedrukt en verder maar zien. Gelukkig stonden er kilometer aanduidingen, dus had ik na 1 km een beetje een idee wat ik gemist had aan afstand. Het was best een aardig rondje zo door Haarlem/Bloemendaal. Wel stoepje af en stoepje op.

Aan het einde nam ik nog iemand op sleeptouw die net was gaan wandelen. Vreemd genoeg haakte mevrouw inderdaad aan en kon ik haar met ‘je bent er bijna kom op’ het hele stuk verder meekrijgen. Vlak voor de finish ging ze er ineens zonder iets te zeggen vandoor en dat vond ik vrij vreemd. Normaal zeg je dan iets maar zij niet. Toen ik de ijsbaan binnen kwam, zag ik ineens vlak voor de start 25 minuten nog wat staan en ben ik nog even sneller gegaan en klokte ik uiteindelijk net boven de 25″30′ (nieuw PR). Ik was heel erg tevreden eigenlijk, had niet keihard gelopen maar gewoon lekker. Volgens mij was de route wel iets korter maar dat kan ik dus niet meer zien op de Garmin omdat ik het hele eerste stuk heb gemist. Er zit nog meer in, maar ik moet dit echt even leren. Krachten verdelen, en vooral ook ‘durven’. Met warm weer zal ik dat waarschijnlijk nooit kunnen (ben dan toch bang dat met die bloedverdunning en mijn rare bloedvaten er weer iets in mijn hoofd zou kunnen gebeuren als het echt warm is) maar met deze omstandigheden is het prima en voelde het ook allemaal uitstekend.

Op naar de volgende run.

Link naar de website van de Letterenloop

klik voor grootFilm: volgt

Gegevens:

* totale afstand 5 km
* temp 16 C
* cadans 82
* HR max 166

rondje in google earth openen

**juni 21 km – 2011 totaal 965 km**
trailschoes 406 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 77 km