02.07.2016 – garderen – 20 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen omdat we met de fiets onderweg waren en vanwege de gebroken as er uren langer over hebben gedaan dan gepland. Ons 38 km rondje was toen wel even genoeg eigenlijk.

Dit weekend zouden we een weekend cursus fietsreparatie hebben, maar die is helaas afgezegd en daarom gaan we dus iets anders doen vandaag. We kiezen voor een loop- en fietsrondje in Garderen. Ik heb nog geen idee wat ik zal gaan lopen, maar ik heb voor de middag een kleine 50 km route gemaakt op basis van een route uit een fietsapp. Ik ben erg benieuwd! Het weer lijkt niet zo mee te werken trouwens maar we besluiten toch gewoon te vertrekken. Lopen in de regen is niet zo erg maar met de fiets en vooral met de doggyride in de regen is weer een heel ander verhaal natuurlijk.

Volgens buienradar zou het net na aankomst in Garderen gaan regenen. Als we aankomen, maken we alles dus snel klaar en ik ga vast van start voor de loopronde. Inderdaad begint het meteen te gieten. Echt keihard en ik ben in een oogwenk behoorlijk nat. Maar hoe minder je aanhebt, hoe minder vervelend het eigenlijk is. Omdat het niet koud is, is het voor woef ook niet zo erg. Ik hobbel dus vrolijk door maar ben blij met mijn mafate speed schoenen omdat je daar prima grip mee hebt op natte grond. Dit is alweer mijn derde paar maar ik heb in Nederland er nog niet eerder mee gelopen omdat beide andere paren altijd alweer retour winkel waren voordat ik terug keerde naar Nederland na mijn Schotland runs waar steevast de hele upper uit elkaar scheurde. Na een tijdje komt S. me ook weer achterop fietsen. Dat duurde best nog even voordat hij weer bij me is maar nu kunnen we weer samen door. Wafje loopt ook dapper mee door de regen. Grappig genoeg zijn het echt buien, want na de keiharde regen, klaart het ook weer even op en soms komt zelfs de zon tevoorschijn. We lopen eerst door het bos en slaan na een kilometer of 5 weer rechtsaf richting de schaapskooi in Ermelo. Daar lopen we even een stukje over de heide met rul zand.

klik voor groot


Na de schaapskooi lopen we verder over het fietspad. Vanmiddag fietsen we hier ook langs. Mooi fietspad en het loopt ook lekker. Na het fietspad slaan we rechtsaf en moeten we even klunen door dik en zacht zand. Ik vind het geen probleem maar S. heeft hier een hekel aan omdat hij erin wegzakt en scheldend duwt hij de fiets door het zand. Ik loop even terug over het zand om een fotootje te maken en S. gaat meteen even zijn regenjas en regenbroek uittrekken omdat nu ineens het zonnetje weer volop schijnt. Na het omkleden en water geven aan woef, gaan we maar weer door. Dit zand was een mooi punt om even te stoppen. We lopen weer verder door het bos richting de weg. Jammer genoeg begint het al snel weer keihard te regenen en gaat S toch maar weer zijn regenjasje aantrekken. We horen ook een enorme klap. Is dat nou onweer? Of een soort schot? Het is te dof voor een schot maar we weten niet wat voor geluid dat eigenlijk was. In ieder geval nog ver weg dus we hebben er verder geen last van.

klik voor groot

Het lopen gaat super makkelijk. De laatste tijd gaat het eigenlijk uberhaupt erg gemakkelijk behalve die 20 km van een tijdje geleden. Maar toen was ik net terug dus misschien maakte dat uit. Nu kan ik heerlijk lopen op een mooie cadans en met een mooi tempo en maakt de afstand ook weinig uit. Ik heb geen idee hoe ver we vandaag gaan lopen. Ik zit een beetje met het middageten van woef en we willen ook nog fietsen. Voor mij kan het nog wel even duren maar ik zou al blij zijn met een 15 km wat nu en beetje het minimum is eigenlijk. Eerst maar eens verder.

Het regent nu echt keihard en S gaat zijn regenbroek aantrekken. Ik loop door en stuit op een omgevallen boom. Hij ligt dwars over het pad. Zouden we dat gehoord hebben net? Ik kan niet goed zien of de boom er net ligt maar in ieder geval is er nog geen paadje omheen gemaakt door wandelaars die toch verder willen. Het zou dus heel goed kunnen dat dit de klap was die we gehoord hebben.

klik voor groot

Het blijft behoorlijk door regenen en we beginnen te twijfelen of we wel gaan fietsen straks. Ik stel voor dat we in ieder geval nog even lekker lopen, want we zijn nu toch nat en qua middageten van waf kunnen we nog net even verder lopen. We maken dus nog een extra lusje als we eigenlijk weer bij de auto zijn en daarna lopen we terug naar de auto. S. gaat wafje afdrogen en eten geven en ik loop nog even door voor wat meer afstand. Het lopen gaat zo lekker, ik zou nog een heel stuk verder kunnen en willen. Ondertussen regent het weer keihard. Net als ik droog ben, gaat het weer regen en dat is de hele run eigenlijk zo geweest. Ik trek me er weinig van aan want het is ook niet koud. Eerlijk gezegd vind ik het wel lekker maar de fiets van S. zag er echt niet uit door dit ritje door de bossen en het zand.

Ik loop nog even verder, en na ruim 20 km sta ik weer bij de auto waar waf lekker opgedroogd zit te wachten in de achterbak en S. de fiets op het dak heeft gezet. Ik ga me even snel omkleden bij het douchegebouw van de camping en daarna gaan we in het dorp wat drinken en een tosti eten. Daarna zien we wel wat we gaan doen met de geplande fietsroute.

Als we daar aankomen, bestudeer ik eerst rustig buienradar of het nog iets gaat worden. De zon schijnt dan even maar dat zal maar van korte duur zijn….. waf wacht geduldig af..

klik voor groot

We genieten van onze warme choco, onze tosti en van ons ijsje. Ondertussen gutst de regen weer uit de hemel en zitten wij lekker droog. Het lopen was in ieder geval heerlijk maar zo lekker warm en droog na een run is de verleiding best groot om naar huis te rijden…. Toch lijkt het straks te gaan opklaren en we besluiten die buien af te wachten en daarna te vertrekken voor ons 50 km rondje fietsen.

gegevens:

* 20,5 km
* 15 graden – winderig, regen en bewolkt

juli 21 km – 2016 totaal 2.187 km