20.04.2011 – renesse dag 1 route 1

20.04.2011 – renesse dag 1 route 1

Vandaag ben ik rond 13 uur aangekomen in Renesse. Het was stralend mooi weer, en ik vreesde dat het veel te warm zou zijn/worden om te lopen. Maar vol goede moed parkeerde ik ergens dichtbij het strand en besloot ik het er maar op te wagen. Even een trap op naar het strand… mooi uitzicht!

klik voor groot

klik voor groot panorama

En toen sloeg de schrik me al om het hart: hartstikke druk, allemaal duitsers en belgen op het strand die kennelijk al vrij hebben vanwege goede vrijdag en pasen. Iedereen lag te bakken en te braden en ondanks dat honden tot 15 mei los mogen lopen op het strand leek het haast ongepast om hier te gaan lopen.

Eindelijk was ik op een stukje strand waar ik kon gaan lopen maar wat voelde het zacht! Het liep voor geen meter en ik vond het onwijs warm. Omdat ik er eigenlijk geen lol aan beleefde, ben ik bij een van de strandtenten maar weer omhoog gegaan richting duinen en ben ik over de weg weer richting de auto gelopen. Zief’s tongetje hing op haar schoenen, zij vond er ook geen bal aan volgens mij. Ze dobberde wel vrolijk in het water en dat was niet zo fijn want ik had haar net de dag ervoor behandeld tegen teken en vlooien niet bedenkend dat ze misschien wel nat zou worden…. Nou dat werd ze dus!

klik voor groot

Na 5,25 km was ik dus weer bij de auto na een mislukte eerste poging. Vanavond nog maar eens proberen dan. Ik zou dan willen starten bij het punt waar ik nu van het strand afgegaan was.

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 5,20 km
* temp 24 C
* gem BPM 126 max 155
* cadans gemiddeld 63 max 79

rondje in google earth openen

april 99 km – 2011 totaal 682 km
trailschoes 406
kayano 140 km

20.04.2011 – renesse dag 1 route 2

Om 18.30 weer vol goede moed op pad en geparkeerd bij laone, en vanaf daar richting het strand gelopen. Hoewel het nog eb was, was het strand ook op dit punt berezacht en bijna was ik teruggegaan toen ik ontdekte dat het strand halverwege redelijk vast aanvoelde. Proberen maar. Na enkele kilometers ben ik de duinen ingedoken en dat liep een stuk beter.

klik voor groot

Het was nog best warm zo op de vroege avond maar een stuk beter dan overdag. De Inov-8 pro race waterbelt zat eigenlijk wel goed, al heb ik halverwege de run veel water in het bakje van zief gedaan omdat ik het wel een beetje te zwaar vond. Ik denk dat je er toch niet meer dan een liter indoet, tenzij ik gewoon een paar kilo ga afvallen, dan blijft het totale gewicht gelijk.

Na de duinen kwam ik ineens op een weg uit en eigenlijk had ik geen flauw idee waar ik nou heen moest, dus heb ik het kompas van de Garmin aangezet. Gelukkig had ik netjes de startpositie opgeslagen. Wijs geworden na eerdere ervaringen! Hoewel ik onderweg eenmaal hulp nodig had om te vragen of ik nog steeds de goede kant opging, ben ik weer netjes bij de auto teruggekomen. Helaas was het laatste stuk (5 km) een nare klinkerweg die erg ongelijk was, maar ik heb er gelukkig geen last van gekregen en daar was ik wel een beetje bang voor, want ik liep op mijn oude kayano 15 en had natuurlijk een beetje last van mijn voet gehad. Maar tot nu toe geen klachten gelukkig. Na ruim 14 km waren we weer bij de auto en nadat ik Ztje eten heb gegeven ben ik heerlijk mijn bed in gedoken en sliep ik als een roos. Op naar de volgende run

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 14,20 km
* temp 24 C
* gem BPM 135 max 158
* cadans gemiddeld 70 max 82

rondje in google earth openen

april 113 km – 2011 totaal 696 km
trailschoes 406
kayano 140 km