01.11.2015 – garderen – 16 km

**01.11.2015 – garderen – 16 km**

Vandaag alweer dag 2 van ons camptripje. Vannacht was op zich een prima nacht met wat onderbrekingen door schreeuwende jongeren vanwege Halloween en rond 4 uur omdat ik het koud had. Maar pas om 7 uur kwam woefje om haar eten zeuren dus dat viel niet tegen. Daarna nog heerlijk even gedommeld met als achtergrond geluiden de vogeltjes buiten. Verder niets. Heerlijk!

Toen ik eigenlijk wel heel nodig zelf ‘er even uit moest’ heb ik me maar aangekleed en ben ik uit de tent gekropen. S. kwam er ook uit en samen hebben we een kort wandeling gemaakt met woeffie. daarna een lekkere warme chocolademelk en een trekkersmaaltijd (scrambled egg met ham). Dat vult goed en is heerlijk warm ook. Met de 50 gram gas heb ik uiteindelijk dus nog 3 maal 400 cc verwarmd en eenmaal 400 cc aan de kook gebracht. Dat is dus niet slecht. Terwijl we wachtten op het water en het ontbijt, ruimden we de spulletjes vast op maar lieten de tenten staan zodat we ons straks konden omkleden. Dat is het voordeel van een verlaten plek ten opzichte van helemaal wild kamperen waar je de tent niet kunt laten staan natuurlijk.

Tegen 11 uur gingen we op pad voor ons rondje. Het was een beetje nevelig en aardig fris maar het was duidelijk dat het een prachtige dag zou worden met volop zon. In het bos heb je daar wat minder aan dan op een open vlakte zoals de heide. Ik hield dus even mijn hoofdband om en mijn handschoenen aan. Mooi was het wel met het doorvallende zonlicht door de bomen!

klik voor groot

Eigenlijk ging het vandaag heel snel. Ik liep weer op mijn gemakje maar het liep allemaal makkelijk. Mijn heup is nog steeds niet OK maar ik heb goede hoop dat het dinsdag weer Ok zal zijn na mijn bezoekje aan de dokter. Afwachten maar. De schouder doet het vandaag wel goed en blijft zowaar op zijn plek. Mijn rare armzwaaitje helpt blijkbaar wel.

klik voor groot

Het plan was eigenlijk om bij de schaapskooi nu eens een pauze te houden en wat te drinken maar toen we daar aankwamen, bleek dat deze pas om 12.30 open zou gaan. Dan zouden we natuurlijk al lang weer thuis zijn en we vervolgden dus onze weg voor het laatste stuk. Onderweg genoten we van de kleuren en het zonlicht en praatten wat over tenten en kleding.

klik voor groot

Inmiddels is het duidelijk dat S. echt wat meer kleding nodig heeft, zeker voor kouder weer. Ik was wel tevreden over mijn experiment met de zomer slaapzak. De nacht was ongeveer 5 a 6 graden en dan is het logisch dat deze zak wat koud werd. Overigens gebruikte ik die aanvankelijk als quilt en pas om 4 uur veranderde ik dat in de mummyslaapzak en trok ik mijn jasje aan. Doordat ik vanwege de ventilatie ook nog eens beide gaasdeuren open had staan, is dat wel fris natuurlijk.

klik voor groot

Veel te snel waren we alweer bij de start. Inmiddels scheen de zon volop en we gingen even op een boomstam in het zonnetje zitten. Geen wind, volop zon dus echt genieten. Ik werd er helemaal lui en rozig van. Na een klein uurtje zijn we weer opgestaan en gingen we weer richting de tenten met een cool down. Genoeg voor dit weekend. Het was een kort rondje van 16 km maar gewoon net lekker zo. Vanavond hebben we nog een etentje en we moeten nog genoeg doen voor die tijd. We testen nog even of S. eventueel met de rugzak zou kunnen fietsen en dat gaat goed.

klik voor groot

We kleden ons om bij de tenten, ruimen de tenten op en gaan daarna nog even naar het dorp voor een tosti. Op naar het volgende micro adventure dan maar weer!!

gegevens:

* 16 km
* 12 graden

november 16 km – 2015 totaal 3.370 km

Een gedachte over “01.11.2015 – garderen – 16 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.