14.07.2015 – garderen – camprun dag 1 – 27 km

14.07.2015 – garderen – camprun dag 2 – 27 km

Vandaag de eerste dag van een driedaagse camptrip in Garderen. Ik zou gisteren eigenlijk al gegaan zijn maar het bleef maar stortregenen en dan is er ook niet zoveel aan. Ik kon het verschuiven dus dat heb ik gedaan en vandaag dus op weg naar Garderen. Het is alweer de vierde keer dat ik hier ga lopen met de tent. Tweemaal voor de Schotland trip om de lange offroad afstanden te trainen en eenmaal drie nachten achter elkaar twee weken geleden. Toen was het zo’n warme week!

Nu dus ander weer maar dat is ook best (dacht ik). In de ochtend rijden we dus naar Garderen voor een paar dagen lekker lopen. Het is droog maar wel grijs en klam. Als ik aankom staat de eigenaresse toevallig bij de receptie dus dat is boffen. ‘Mijn eigen veldje’ is nog vrij dus ik ga daar snel de tent opzetten. Opzetten gaat nog met droog weer maar zodra ik klaar ben, gaat het al miezeren.

klik voor groot

Dat belooft niet veel goeds maar het klaart eigenlijk meteen op dus woef en ik gaan maar op pad voor ons rondje. Ik heb deze keer voor het eerst zelf gedroogd vlees bij me voor onderweg. Als ik een kopje thee ga drinken op het 16 km punt, kan ik haar dus eten geven zodat ze niet ineens weer met een lege maag komt te zitten en gaat kotsen zoals de vorige keer. Ik heb rundvlees en hart in 5 uur op 50 graden gedroogd en het ziet er prima uit. Ben benieuwd hoe dat bevalt onderweg. Het is schoon en droog en heel licht (van de 600 gram vlees bleven 3 zakjes van 55 gram over).

Ik hobbel rustig door het bos. Alles gaat goed. Woef heeft toch haar jasje aan want het is eigenlijk vrij warm en ik kan niet inschatten of de zon toch ineens tevoorschijn zal komen straks. Dan maar vast aantrekken. Ze vindt het prima maar het ding ruikt vreemd. Thuis eens kijken hoe ik dat kan wassen!

Bij de schaapskooi neem ik een kopje thee en geef waf ook lekker water. Helaas zit ik binnen en stikt het van de vliegen dus ik ben in no time weer op pad want dat is niks met die beesten. Bah. We lopen over het pad langs de heide en slaan weer rechtsaf richting Garderen. Ik kan de weg inmiddels dromen en weet ook welke afslag ik moet hebben. Vandaag heb ik de Mio om, dus ik kan ook een beetje zien wat de HF nu doet op dit soort runs. Dat ziet er prima uit. Beetje stijging op de paardenpaden maar dat is normaal. Het zand is hartstikke plakkerig van de regen op sommige punten. Dat loopt niet echt lekker.

Al snel zijn we weer terug in Garderen op 16 km en ga ik een kopje thee nemen en een klein ijsje. Ik stond op de weegschaal en mijn vermoeden is juist: ik ben aangekomen en dat voel ik. Geen tosti dus maar een klein ijsje. Dat loopt ook lekkerder overigens. Wafje wacht geduldig en ik moet ook wachten totdat haar maaltijd gezakt is.

klik voor groot

Na de break gaan we weer op weg voor een lusje door het bos. Ik doe maar wat en loop gewoon een eind weg. Ik kom tot twee keer toe de groepjes van de camping tegen die iets aan het doen zijn dus sla ik gauw een andere kant op. Normaal zie je echt niemand in het bos. Alleen op de fietspaden naar Garderen is het redelijk druk. Ik werd nog bijna van de weg gereden door een groepje aso ouderen notabene.

Maar verder zit iedereen gewoon achter de TV in zijn caravan denk ik want het is echt stil. Heerlijk dus we hobbelen rustig door. het gaat best aardig maar alles is nat van transpiratie. Ik wis me het ongeluk op mijn voorhoofd. Dat gaat dus totaal niet drogen straks. Gelukkig heb ik een compleet extra setje bij me maar hoe je dat nou doet op een meerdaagse weet ik nog steeds niet. Mijn broek zal bijvoorbeeld morgen nog steeds klam en nattig zijn. Bah.

Na 27 km klok ik af.

klik voor groot

Ik ga met woef naar de auto en maak haar schoon en trek even het jasje aan. Het is weliswaar ‘warm’ maar omdat ze het cooljasje ook aanhad, zal ze misschien anders stijf worden. Ik laat haar even in de auto slapen terwijl ik ga douchen. De douche doet het toch maar 5 minuten dus met maximaal 15 minuten ben ik weer terug bij de auto. Lijkt me lekkerder even dan in de tent.

Zo gezegd zo gedaan en na een kwartiertje ben ik weer schoon en fris bij de auto. Woeffie ligt lekker te slapen. Ik trek mijn kousen en schoenen weer aan en woef en ik gaan naar de tent. Ik heb eigenlijk wel zin in iets warms en deze keer heb ik een stekker en een waterkoker bij me. Wat een grap maar de vorige keer met die andere vrouw vond ik het eigenlijk zo handig dus waarom niet. Vorig weekend hebben we een stekker gekocht. Ik betaal toch voor de stroom hier dus waarom klooien met een gasje als het ook zo kan en in no time stond er dus lekker water te koken voor een kopje warme chocolademelk en een maaltijd. Vandaag kies ik voor een maaltijd van Lyo, net zoals ik in Wooler ook had. Eerlijk gezegd smaakt het heerlijk. Gewoon een echte warme maaltijd met een heerlijke geur. Overigens geen enge E nummers of toevoegingen het is gewoon gevriesdroogde voeding. Maar lekker is het en ook voldoende.

klik voor groot

Mijn warme choco zit voor het eerst in een sea to summit (dat is het merk) Xmug een soort opvouwbare beker. Neemt geen plaats in en eindelijk heb ik dus een echte beker. Ideaal. Op de foto’s is het dat rare groene bekertje.

klik voor groot

Ik zit lekker op mijn stoelie bij de tent. Woefje ligt in haar bedje naast me. Best lekker zo en ondertussen kijk ik op de telefoon naar Bed & Breakfast UK. Inmiddels heb ik namelijk televisie van Ziggo op de telefoon. Gratis, omdat ik al klant ben. Niet echt aan mij besteed want ik kijk nauwelijks TV maar ik vond het wel een grap.

klik voor groot


Zo komt er langzaam een einde aan de eerste dag hier. Ik ben best moe en ik ga redelijk vroeg een laatste rondje met woef doen en daarna naar ‘bed’. Woef slaapt meteen als een roos. Ik val ook snel in slaap, moet er eenmaal uit voor een toiletbezoek maar dat gaat prima. Ik heb deze keer de surfschoentjes aan die ik in de UK heb gekocht. Hele goedkope dingen en heel vouwbaar en ze zitten lekker en zijn makkelijk aan en uit te trekken.

klik voor groot

Al met al dus een geslaagde eerste dag.

gegevens:

* 27 km
* 21 graden – klam

juli 143 km – 2015 totaal 2.237 km

Een gedachte over “14.07.2015 – garderen – camprun dag 1 – 27 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.