18.04.2015 – rottemeren – 18 km

**18.04.2015 – rottemeren – 18 km**

Vandaag heb ik een beetje slome start door een etentje gisteren. Maar als ik uit het raam kijk, zie ik ineens dat het stralend weer is. Dan moeten we dus gauw op pad, anders is het misschien wel warm ineens! Ik bel gauw naar S. en schiet mijn renkleding aan en redelijk snel zijn we klaar om op pad te gaan. Woeffie is gelukkig helemaal OK nadat ze gisteren ineens weer drie (!) doosjes uit mijn camp kratje had gevist en deels heeft opgegeten. Gelukkig niet de uiterst giftige Esbit kooktablets want anders hadden we een dode hond gehad denk ik. Waarom ze dat nou doet, is mij echt een raadsel maar inmiddels kan ze nergens meer bij. Raar beest.

Ze was al lekker uit geweest in de ochtend, maar tijdens het lopen ging madam natuurlijk drie keer uitgebreid zitten en tot mijn verrassing zat daar al aardig wat karton bij. Gelukkig gaat dat dus ook deze keer weer goed.

Ik ben gestart met de warming up en ging daarna op pad voor de ronde. Ik wilde rond de 18 km doen en dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. Ik had eigenlijk niet echt een plan maar uiteindelijk werd het wel een goede training op hartslag gelopen. Er was een stukje tegenwind rond de roeibaan en daar gaat de HF natuurlijk al iets omhoog en het warmere weer dan gebruikelijk is ook weer even wennen natuurlijk.

klik voor groot


Helaas was het vrij druk met racefietsers maar doordat S. nu voor ons uit gaat fietsen, loopt woef eigenlijk nooit ineens in de weg of iets dergelijks. Geen problemen dus deze keer maar het loopt wel tamelijk onrustig. Morgen dus maar eerder vertrekken en misschien gaan we dan wel een rondje Krimpenerwaard doen. Afwachten maar hoe het weer zich gaat ontwikkelen.

Overigens liep ik deze keer op mijn nieuwe Bondi B maar die zijn echt een halve maat te klein. Ze scheuren waarschijnlijk weer snel, en inmiddels staat er alweer 60 km op, dus het zal wel loslopen allemaal maar ik moet vanaf nu toch echt die halve maat groter aantrekken zeker met warm weer en langere afstanden. Mijn nagels zijn net weer een beetje acceptabel!

klik voor grootgegevens:

* 18 km
* 14 graden – zonnig

april 162 km – 2015 totaal 1.218 km