Dagelijks archief: april 3, 2015

03.04.2015 – rottemeren – 17,5 km

**03.04.2015 – rottemeren – 17,5 km**

Vandaag twijfel ik een beetje of ik ga lopen of niet. Ik voelde iets wat ik niet begrijp en waarvan ik niet weet wat het is. Ik neem aan dat het ‘niks’ is, maar voor het eerst vraag ik of S. met me mee wil fietsen ‘voor de zekerheid’. Het is natuurlijk ook een beetje achterlijk om alleen ergens heen te gaan als je twijfelt. Als we aan het einde van de dag eindelijk op pad gaan, is alles op zich overigens OK, en ik ga ervan uit dat we een gezellig run zullen hebben. Het is al heel lang geleden dat we samen rond de plas op pad waren! Laat ik overigens alvast verklappen dat het lopen prima ging, en dat het dus gewoon loos ‘alarm’ was. We hebben uiteindelijk heerlijk gelopen en hadden nog wel een stukje kunnen doen.

Het weer was niet eens zo slecht. Weinig wind, alleen niet zonnig en S. had het koud op de fiets tot mijn verrassing. Ik was goed gekleed. Mijn dunne Zoca windjackje en een loopshirt. Verder niks nodig gehad en ik twijfelde op een gegeven moment zelfs of ik mijn jackje niet uit moest doen. Eerst een rondje rond de plas gedaan om alvast de grootste afstand af te leggen. Dat liep wel lekker en het ontbreken van wind was echt even een verademing (letterlijk). De molens blijven leuk en er is genoeg te kijken. Niet veel last gehad van racefietsers maar we weten nu dat S vooral voor me moet gaan fietsen bij tegenliggers zodat woef niet ineens tussen ons in gaat lopen en voor mij onzichtbaar wordt.

Na de molens weer de andere kant op, langs het water, langs de bootjes en het restaurantje. In het begin hou je dan zicht op de molens en dat is leuk. Er is nog niemand op het water, want het is veel te koud natuurlijk! Vorig jaar zijn we op 21 april al in de kano gestapt met mooi weer, maar of dat dit jaar weer gaat lukken is nog maar de vraag natuurlijk.

De kilometers vlogen eigenlijk voorbij en voordat we er erg in hadden liepen we alweer over het bruggetje op naar de andere kant. Wat ging het vlug allemaal! Woef vond het ook allemaal prima en hobbelde lekker mee. Ik was blij dat het lopen zo lekker ging natuurlijk en we besloten buitenom over de dijk te lopen en dan over de roeibaan terug. Dat zou ons op ongeveer 17 km brengen en dat klopte ook.

klik voor groot

Onderweg zagen we een eend met pulletjes en twee stellen ganzen met jonkies. De lente komt er nu toch echt aan! We klokten uiteindelijk af op 17,5 km en het liep allemaal prima.
Lekker in de warme auto en op weg naar huis waar we nog even een heerlijk broodje kroket haalden voor thuis. Niet echt het beste herstel voer maar wel lekker.

Omdat het lopen zo goed ging, besloten we dat we dit lange weekend mooi kunnen gebruiken om een keer weer een 4×15 reeks te lopen, de helft van de dagafstand van de borders abbey way die ik in mei met de hond ga lopen. Kan ik even kijken hoe zij het doet. Morgen dus weer een rondje!

gegevens:

* 17,5 km
* 10 graden

april 34 km – 2015 totaal 1.090 km