Dagelijks archief: juni 2, 2014

02.06.2014 – stenton – 10 km

**02.06.2014 – stenton – 10 km**

Vandaag hadden we een leuk rondje uitgezet van een kleine 13 km. Deels over de weg, deels een verrassingsronde naar een kasteel ergens in de natuur. Nou ja, ruïne dan wel te verstaan maar wel een run met een doel dus. We zouden een klein stukje hetzelfde lopen als gisteren en een mooie ronde maken op deze manier.

Woef was er al snel klaar voor en stond al helemaal happy met haar rugzakje bij de auto. Lekker trainen met het dragen van de rugzak voor de komende langere runs. Ideaal.

We reden naar Stenton en in plaats van parkeren bij Presmennan Wood zoals gisteren, bleven we in Stenton omdat er een parkeerplekje vrij was. Makkelijker, want de route naar het bos is ontzettend slecht, dus als we dat kunnen voorkomen met onze banden, is dat mooi meegenomen en deze weg zouden we toch lopen. Meteen na vertrek ontdekken we dat de zon toch best flink schijnt dus gaan we even terug naar de auto om ons in te smeren met zonnebrand. Maar daarna konden we dan toch eindelijk op pad.

klik voor groot

Eerst even klimmen en ik moet bekennen dat me dat weer niet meeviel maar ik bleef wel braaf doorlopen. Door en door gingen we…. Eigenlijk liep het best lekker en voor de grap zei ik na ruim 3 kilometer dat het een stuk sneller ging dan gisteren toen we eeuwen deden over de eerste paar kilometer (en uiteindelijk de route ingekort hebben).

klik voor groot

Ik had wel zin in het stukje door de natuur op de terugweg! Maar helaas….. na een kleine 5 kilometer (bijna op het verste punt) hoorden we het geluid allebei tegelijk… flap flap….lekke band!

klik voor groot

Pfff nou dat weer. Er zat dus niets anders op dan wandelend naar de auto te gaan. Eerst even goed op de kaart gekeken hoe we daar het snelste zouden komen. Teruglopen had weinig zin, we zouden door kunnen gaan en dan over de drukkere weg terug in plaats van de geplande route verder naar boven en door de natuur. S. wandelde dus met de fiets aan de hand die richting op, woef en ik gingen verder lopen en maakten een beetje tempo. Ik zou er dus eerder zijn en zou hem dan ophalen met de auto. Stiekum was ik wel benieuwd hoeveel afstand dat zou uitmaken, wandelen of lopen.

klik voor groot

Ik vond het maar een lastig stuk. Beetje dalen, beetje stijgen. Af en toe keek ik even op de kaart voor de zekerheid want ik ben een enorme oen en voordat ik er erg in heb loop ik nog verkeerd ook maar gelukkig ging het goed. Het kon ook niet missen maar toch… Mezelf kennende… Af en toe maakte ik toch snel nog even een foto onderweg want het was best mooi. Op een gegeven moment heb ik waf maar aangelijnd toen de weg begon te dalen.

klik voor groot

Ik wilde haar per se blijven zien zo met die weg hoewel er eigenlijk geen auto’s reden (gelukkig). Ik zag op een gegeven moment een bordje ‘Stenton’ en dat was nog ruim een mile weg…Dat was dus te overzien maar het viel me nog best tegen dat we nog zo ver van het dorp af waren eigenlijk. Dus liepen we maar door en door. Ik zweette me te pletter op mijn gezicht door die vervelende zonnecreme. Normaal smeer ik iets anders op, maar dat was ik dus vergeten en daarom deze uit nood. Jakkes.

Uiteindelijk kwamen we in Stenton aan en gebruikte ik de laatste paar honderd meter om tch nog even een soort cool down te doen, aangezien ik wel een beetje had doorgelopen. Ik deed woef in de auto en keerde om om S. op te halen. Dat verraste me toch nog, want ik moest best een stuk terugrijden voordat ik hem zag lopen. Eind goed al goed. Morgen de fiets even plakken en we kunnen weer op pad. Gelukkig gebeurde het niet in de complete rimboe op een afstand van 30 km ofzo. Maar geef mij de benenwagen maar, stuk betrouwbaarder dan al dat rubber.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar weer.

Gegevens:

* 10 km
* 17 graden

juni 21 km – 2014 totaal 1.202 km