18.07.2017 – veluwe – 10 km

Vandaag gaan we weer naar het huis kijken waar we misschien heen willen verhuizen. Ik ga eerder weg zodat ik met woef een rondje kan lopen in het nabij gelegen bos en een beetje de omgeving kan verkennen. In april liepen we hier ook al een rondje. Ik had aanvankelijk een rondje door onbekend gebied gemaakt van natuurmonumenten maar het is erg warm en aangezien die route meer in open terrein loopt, leek het me beter om door het bos te gaan. Kan ik meteen eens kijken hoe ver ik kom met dat bos aan de overkant van het huis. Woef vindt het meteen al leuk.

klik voor groot

Omdat ik een beetje kris kras aan het dolen ben door het bos, besluit ik uiteindelijk toch over het spoor en de weg te gaan om even een stukje afstand te kunnen maken. Ik heb nog tijd en er zit pas 5 kilometer op de teller ofzoiets. Ik loop dus even over een hele rustige weg (schaduw), langs de molen van Hulshorst en daarna terug naar de spoorwegovergang.

klik voor groot

Dat is eventjes heel warm omdat het helemaal open is. Eerst door het maisveld en daarna over de weg. Woef moet over het gras omdat het asfalt ook erg warm is maar in no time zijn we alweer in de schaduw van het bos en lopen we over de snelweg en de spoorweg.

Daarna slaan we linksaf richting de zandverstuiving. De vorige keer was dit gebied ons doel en liepen we dus veel verder het gebied in, nu blijft ik vanwege de tijd dicht langs de weg lopen zodat ik straks op tijd terug ben. Op het zand is het net de sahara. Het is heel heet, en het zand is ook erg warm. In de schaduw blijf ik even staan om woef weer water te geven en even te laten uitpuffen maar ze doet het prima.

klik voor groot


Als we bij de zandverstuiving zijn, slaan we weer linksaf over de spoorweg en de snelweg en lopen weer richting de parkeerplaats. Er zijn veel fietsers en dat snap ik goed want de omgeving is prachtig hier. Even voor 5 uur ben ik weer bij de auto en bel ik de eigenaar van de woning zodat hij me het terrein op kan laten. Omdat het zo warm is, kleed ik me niet om maar hou gewoon mijn shirtje en ren rokje maar aan. Eerst even uitpuffen nu en rondkijken bij het huis!

Ben benieuwd of dit mijn nieuwe hardloop route gaat worden.

gegevens:

* 10 km
* 29 graden

juli 73 km – 2017 totaal 1.690 km