05.11.2016 – sauerland – dag 2 – 13 km

Vandaag dag 2 van bootcamp in het Sauerland. Gisteren hebben we onderweg naar dit hotel een mooie run gedaan rond de Mohnesee bij Werl. We hadden toen mooi weer en ook vandaag is het weer ons gunstig gezind. Het is droog en er staat wederom geen wind!

Na ons (karige) ontbijt gaan we op pad voor onze run. We gaan op pad en kiezen een van de langlaufroutes, waarbij we kunnen kiezen uit 5, 10 of 15 km plus heen en weer naar hotel (3 kilometer). Aanvankelijk willen we de zwarte route nemen (18 km) maar omdat we denken dat we ook in de avond nog gaan lopen, nemen we de rode route (13 km).

klik voor groot

Het is prachtig weer en mijn jasje is al snel uit. Het uitzicht is mooi en er zijn veel meer kleuren aan de bomen dan vorig jaar toen het al kaler was. We waren ook twee weken later maar toch. Erg fraai en we genieten er volop van. Eigenlijk heb ik het ook niet zo mooi gezien in 2010 en 2011 toen ik hier in dezelfde periode was.

S. heeft zijn oranje Nike softshell aan. Gelukkig kochten we in de loop van de tijd een aantal goede kledingstukken voor onderweg dus we kunnen ons makkelijk aanpassen aan de weersomstandigheden.

klik voor groot

We doen de warming up richting Hohe Schlade bij de parkeerplaats waar de routes starten. Dat is al vermoeiend genoeg want de weg loopt vrij steil omhoog. Maar we komen er wel! Bij het bord met de routes maken we nogmaals een keuze voor de route voor vandaag. Altijd weer een beetje twijfel. Ik wil de hele dag wel lopen maar dat kan nu eenmaal niet. Het is een beetje mistig maar het uitzicht is nog steeds fraai. We kiezen voor zwart en lopen door. Maar bij de splitsing met rood kiezen we toch voor de rode route omdat we vanavond nog een keer gaan lopen.

klik voor grootDat valt helemaal niet mee want het is aardig steil. Maar het is goed te weten dat de laatste paar kilometers weer lekker naar beneden zullen gaan!
We komen weinig mensen tegen en dat is op zich wel opvallend. Lekker rustig overigens!

klik voor groot

Het stukje naar beneden loopt weer prima en al snel lopen we weer langs de skihut met de kinderlift. Vreemd genoeg hangt er in de middag ineens een skilift daar. Op onderstaande foto van de ochtend is te zien dat de lift er nog niet hing tegen het middag uur.

klik voor groot

Na 13 km staan we weer bij het hotel. Fijn rondje met prachtig weer! Helaas slaan mijn longen totaal dicht als we op de kamer zijn. Van mijn middagdutje komt dus niks want ik piep en heb het benauwd. Er is dus iets op de kamer! Dat is eeuwen geleden en ik baal als een stekker. Ik spit mijn koffer door op zoek naar een puffer en vind er uiteindelijk eentje in mijn rugzak gelukkig. We ontvluchten de kamer en gaan naar de midgetgolfbaan. Even buiten! Daar gaat het al meteen weer goed gelukkig.

Op de kamer halen we de meeste hondenspullen weg en ook het dekbed met veren wordt verwisseld voor een synthetisch dekbed. Bummer maar nu eerst eens kijken of het verder weg zal blijven de komende dagen.

Jammer genoeg zijn we te lui om in de avond nog een rondje te doen dus morgen weer op pad.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 5 graden

november 60 km – 2016 totaal 3.465 km