05.12.2009 – helgoland

05.12.2009 – helgoland

Begin december 2009 was ik net klaar met Evy Start 2 Run en kon ik 30 minuten aan een stuk lopen. Niet snel, en de 30 minuten vielen me erg zwaar. Veel kans om dat te oefenen kreeg ik niet, want begin december ging ik naar helgoland en dat was voor mij aanknopingspunt om voor het eerst een rondje ‘in den vreemde’ te kunnen lopen. Het was koud en pest weer, maar in alle vroegte, nog voordat ik naar de zeehonden zou gaan, wilde ik per se een rondje lopen. Het was – ondanks het kleine formaat van het eiland – best leuk om te doen want je rende langs de hoge steile kliffen met vogels naast je in de wind en dat was prachtig mooi om te zien. Niemand buiten vanwege het weer en het seizoen. Voor mij een top belevenis. Eerst een stukje door het dorpje, naar de trappen richting de kliffen en dan een rondje. Het was in totaal precies 5 km met in en uitwandelen en voor mij dus een ‘enorme’ ronde. Ik was bere trots. Dat was de eerste keer dat ik echt met de Garmin liep, en helaas wist ik niet goed hoe ik de runs moest resetten dus dat is toen mis gegaan. Maar wat was het leuk om de allereerste run uit te kunnen lezen. geweldig!


gemaakt met telefoon

Gegevens:

* totale afstand 5,38 km
* temp 7 C

rondje in google earth openen