Runpower





Mei 2012
ZMDWDVZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Reviews, health & food



Archief (alle berichten)

Archief (per maand)

December 2014
November 2014
Oktober 2014
September 2014
Augustus 2014
Juli 2014
Juni 2014
Mei 2014
April 2014
Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Fotoalbum:



Twitter:



Het weer:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs 2011
[vorig bericht: "06.05.2012 - week 9 dag 5 - 13 km DL - totaal 14,5 km"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "08.05.2012 - week 10 dag 1 - 2x 1.200IT1 (600) + 4x 400IT2 (200) + 4x 200IT2 (100) - totaal 11,5 km"]

07 Mei 2012 Bericht: "voeding 4: sap van de dag"

voeding 4: sap van de dag

Ik schreef al eerder over voeding en gaf suggesties voor smoothies en sapjes met rode biet. Rode biet wordt tegenwoordig veel gedronken door lopers. Maar vergeet niet dat rode biet gewoon heel gezond is, en bovendien het sapje een geweldig mooie rode kleur geeft! Maar er zijn nog veel meer lekkere dranken. Met de sapcentrifuge kan zoveel meer dan alleen een appeltje of peertje persen. En in combinatie met de blender kan je helemaal heerlijke dingen maken, en is het ook net weer wat makkelijker om een sap te maken die iets meer vult. Denk bijvoorbeeld aan een toevoeging van een banaan, amandelen, yoghurt, of avocado.



Voor vandaag een sap van verschillende groenten en fruit, maar de variatie is natuurlijk eindeloos

In de centrifuge:
1/2 limoen
1/4 komkommer
1/4 ananas
1/2 selderij stengel
2 appels

In de blender:
1/2 avocado, theelepeltje spirulina en/of tarwegras (dit kan je natuurlijk weglaten), ijsklontjes, het sap uit de centrifuge

Het sap is rijk aan enzymen, antioxidanten en aminozuren. Het tarwegras en de spirulina zit bomvol vitaminen en mineralen. Tarwegras staat bekend om zijn hoge gehalte aan chlorofyl en wordt wel het vloeibare zonnetje genoemd. Prima voor cardiovasculair systeem en een ondersteuning voor de lever. Spirulina is een algje en neemt veel zonne energie in zich op en bevat daardoor enorm veel nutrienten.

Het sap vult behoorlijk door de avocado, terwijl de avocado ook nog eens belangrijke vetzuren toevoegt aan het sap. De komkommer en de limoen ondersteunen de lever en zijn ook reinigend.

Maar behalve dat het een prima en gezond sapje is, is het ook nog eens ontzettend lekker en heel fris en oogt het door de diepgroene kleur ook nog eens mooi in het glas.