Runpower

April 2012
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Reviews, health & foodArchief (alle berichten)

Archief (per maand)

December 2014
November 2014
Oktober 2014
September 2014
Augustus 2014
Juli 2014
Juni 2014
Mei 2014
April 2014
Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:

Fotoalbum:Twitter:Het weer:Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoekenwaar liep ik?runs 2011
[vorig bericht: "21.04.2012 - week 7 dag 4 - 16 km DL - totaal 20,5 km"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "24.04.2012 - week 8 dag 1 - 2 x 1600 IT1 (800) + 6 x 200 IT2 (200) - totaal 12 km"]

22 April 2012 Bericht: "22.04.2012 - week 7 dag 5 - 8 km DL - totaal 10 km"

22.04.2012 - week 7 dag 5 - 8 km DL - totaal 10 kmLeuke run als Haas tijdens spieren voor spieren.

Vandaag stond een 8 km DL op het programma. Daar maakte ik dan maar een 10 km DL van, omdat er gevraagd was om een haas op de spieren voor spieren city run op een heel laag tempo. Dat leek me eigenlijk wel erg leuk om te doen, en ik was dus reuze benieuwd of er daadwerkelijk mensen op dit tempo zich hadden aangemeld en of ik op de dag zelf volgers zou hebben. Mijn tempo zou namelijk 70 minuten moeten zijn op de 10 km, dus 7 min/km. Dat lage tempo had ik van de week geoefend tijdens mijn 6 km DL van woensdag en dat viel nog niet eens mee, maar lukte wel.

De hele ochtend was het slecht weer en ook in de trein sloeg de regen tegen de ramen. Dat beloofde niet veel goeds en ik was bang dat ik het erg koud zou hebben onderweg op het langzame tempo. Hoewel we kleding hadden gekregen voor onderweg, koos ik toch voor mijn eigen combinatie omdat ik toch ook al met een goed herkenbaar hesje moest lopen en met een ballon.

Na aankomst in Hilversum was ik aangenaam verrast door de mensen in gele hesjes van de organisatie die zelfs buiten de stationshal stonden om mensen de weg te wijzen. Daar kan de Berlijn Halbmarathon nog iets van leren. Al snel was de tent van Intersport gevonden. Ondertussen liepen de dames die mee hadden gedaan aan de Sherpa Ladiesrun alweer richting station en was de wegwedstrijd net begonnen. Maar liefst 9 verschillende starts zodat de hele dag door de stad ongeveer plat lag volgens mij.

klik voor grootDe hazen die er al waren, deden geen enkele poging om een beetje bij elkaar te blijven, of gezamenlijk naar Hilvertshof te lopen waar we ons zouden gaan omkleden. Dan maar alleen op pad met S. en in Hilvertshof aanvankelijk wel de kleding aangetrokken (om vervolgens dus snel weer te vervangen voor de eigen kleding). Startnummer op, twijfelen tussen pet in geval van regen of coolcap voor het lekkere, bril op en weer terug richting de tent.

klik voor grootDaar kregen we een bord en een grote ballon en was het wachten op de mensen die zich hadden aangemeld. Jammer genoeg bleek dat veel mensen niet eens wisten dat er hazen waren. Dat bleek duidelijk in het startvak aan de opmerkingen die ik her en der hoorde. Echt zonde, want als ze de moeite nemen om op verschillende tijden hazen in te zetten is dat ontzettend leuk natuurlijk voor mensen die meelopen en een PR willen bereiken. Ook stond er op de ballonnen geen tijd en dat is onhandig als je van een afstand wilt kunnen zien welke tijd waar loopt. De ballonnen hadden weliswaar kleuren die correspondeerden met de hesjes, maar dan moest je dus wel eerst kijken wat er op de hesjes stond. Ook niet handig en een verbeterpunt voor een volgende keer denk ik. Ik vond persoonlijk de start erg rommelig. Het was volgens mij handiger geweest als de snelle hazen voorin het vak hadden kunnen komen en de langzame zoals ik achteraan. Of eventueel allemaal achteraan of iets dergelijks. Het was nu erg onduidelijk voor de lopers en de mensen die zich aanvankelijk hadden aangemeld waren ook in geen velden of wegen te bekennen. Ik was dus erg benieuwd of ik wel volgers zou hebben.

klik voor groot

Toen bleken twee dames ineens wel te willen volgen en na het startschot kwamen we langzaam in beweging. Ik moest ook erg opletten om me niet te laten meesleuren in de massa en al snel waren de twee dames voor me uit. Ik heb nog even gezegd dat het prima was maar dat ze wel veel te snel gingen, maar ze waren al snel verdwenen. Ik probeerde dus maar zo goed en zo kwaad als het ging het tempo weer terug te brengen, want ik wist immers niet wat er achter me gebeurde en of er volgers waren op afstand die erop vertrouwden dat het goed zou gaan.

Langzaam kwam ik verder achteraan te lopen en kwam ik ook beter in mijn ritme en merkte ik dat ik volgers had. Uiteindelijk heb ik me maar omgedraaid en gevraagd of ik volgers had en dat bleek zo te zijn. Twee jonge meiden en een jonge man antwoordden meteen bevestigend, een andere jongen zei niets. Die zou ik later nog vaak tegenkomen en hij blufte dat hij toch echt wel sneller dan 70 minuten wilde lopen. Laat ik nou op de video zien dat hij achter ons aan komt hobbelen uiteindelijk....

klik voor grootHet was eigenlijk wel leuk om met het kleine groepje te lopen en op de 4 km lagen we net iets voor op de eindtijd maar het was voor iedereen prima te doen zo. De jonge man zei dat hij eerder een 5 km in 33 minuten had gelopen. Ik merkte echter wel dat hij steeds harder ging stampen en zwaarder ging lopen en hoewel ik erg mijn best heb gedaan om hem mee te krijgen, was het na 5,5 km over en uit en is hij niet eens meer gefinished jammer genoeg. Ik kon hem niet meenemen, omdat ik ook nog de twee jonge meisjes mee had, en niet precies wist of er achter me ook nog stille volgers waren (daar liep nog een handjevol mensen).

Vlak daarna kwam een oudere man die probeerde aan te haken en ik vroeg hem of hij ook mee wilde lopen. Dat wilde hij wel proberen en dat heb ik geweten! Ik heb geen idee of het de bedoeling is op deze manier, maar ik heb ongeveer 4 km die man aan zitten moedigen onderweg. Steeds zakte hij terug of helemaal in (letterlijk bijna) en op de Gijsbrecht ben ik alsnog terug gerend om water te halen bij een bewoner die met een tafeltje bekertjes stond. Dat gooide hij uiteindelijk maar over zijn hoofd. Hij transpireerde enorm en had het heel zwaar. De twee jonge meiden waren helemaal fris en blij na de rustige start en hobbelden lekker net voor me uit en vonden dat prima, zodat ik me kon richten op die oudere loper. Hij werd onderweg enorm aangemoedigd door mensen langs de weg en de mensen die niet wisten wat 'haas' betekenden schamperden een beetje en riepen dat ik dan wel eens tempo mocht maken als ik dacht een haas te zijn. Ik vond dat wel grappig eigenlijk en vroeg me af hoeveel mensen met een grote ballon onder hun arm en een hesje zouden lopen. Vooral die ballon was irritant, want door de wind sloeg die bijna in het gezicht van mijn volger die natuurlijk achter me liep waar we tegenwind hadden. Toen ik dat merkte heb ik de ballon maar gewoon onder mijn arm meegenomen (had hem beter kunnen laten vliegen denk ik).

Onderweg heb ik hem steeds aangemoedigd en gezegd dat hij straks bij de finish zou zijn met een mooie medaille. Nou nee dus, want toen we eindelijk over de finish kwamen, bleken de medailles op te zijn. Ik vond dat echt zo'n teleurstelling voor die man. Ik baalde er echt van. De arme man kon nog wel 'dank je wel' zeggen en daarna was hij snel weg. Hij was volgens mij helemaal kapot.

Ik vind het heel moeilijk achteraf, want ik weet dus nu niet of de man blij was of niet. Of ik hem toch nog net iets meer had kunnen meetrekken toen het moeilijk ging. Misschien zegt hij achteraf wel 'ik had harder gekund, het ging niet moeilijk'. Want wat ik op de foto's zie en op de video, zegt op zich niet eens alles over hoe het ging bij hem. ik heb een paar keer gevraagd of het nog wel ging, en daar kwam niet echt een positief geluid op terug maar als ik zei dat we te ver terugzakten qua tempo en een tandje bij moesten doen, kwam hij toch steeds wel ongeveer nog mee.

Erg lastig zo met één persoon lopen aan het eind. Als je gewoon een groepje hebt met een tijd, dan blijf je lopen en kijk je niet echt op of om denk ik, mensen volgen of niet. Maar dit geval was toch iets lastiger met één iemand achter je aan die het bovendien moeilijk heeft. Ik hoop echt van harte dat ik een tevreden volger had.

klik voor grootIk hoop dus maar dat hij tevreden is. De medaille schijnt alsnog te komen, dus die krijgt hij ook nog als het goed is. Erg jammer dat de andere jonge man moest uitstappen.

Aan het einde van de run was er niemand meer in de tent die even een soort de briefing hield. Slechte organisatie, althans niet erg professioneel als het ook makkelijk anders kan door even iemand te laten wachten in de tent. Dan maar hesje ingeleverd, wat gedronken en weer terug met de trein. Ik zie trouwens ook op de video dat de fotografen al aan het inpakken waren aan het einde. Ik ben dus benieuwd of er uberhaupt nog een foto van de goede man is en de mensen die nog later over de streep kwamen. Run is run en einde is einde zou je zeggen.

Maar verder niets dan lof, ook voor alle vrijwilligers langs de weg en de wegafzettingen.

Gegevens:

* totaal 10 km
* temp 12rondje in google earth openen

april 172 km - 2012 totaal 740 km

Replies: 2 reacties

Max,
Leuk verslag!
Inderdaad rommelig bij de hazen, dat was vorig jaar net zo. De run zelf was overigens goed georganiseerd, alleen die medailles dan.. (En vorig jaar was na 70 minuten het drinken op)

Een goed idee om volgend jaar de hazen éérst over het startvak te verdelen en dan pas de lopers toe te laten. (Ik zal eens mailen met Justin, die dit jaa na de loop inderdaad nergens te bekennen was...)

Gepost door Dick de Boer op 24/04/2012 02:59 PM

@ Dick: Echt zonde, want het kan volgens mij nóg beter. Als nou al die moeite wordt gedaan, dan moet dat toch beter kunnen denk ik. Ja, de run zelf was prima, ook met de afzettingen etc.

Gepost door max op 24/04/2012 03:09 PM