Kleding


terug naar het weblog RunPower

Ik ben vast niet de enige die een verzameling hardloop kleding in de kast heeft liggen. Shorts met lange mouw, korte mouw, dik en dun, thermohemdjes, sport BHs en slips. Van alles is al uitgeprobeerd en met wisselend succes. Waar is die goede oude tijd waarin je met een lekkere slobberbroek en een T shirt liep? Inmiddels is alles high-tech. En is dat nodig?

Toen ik begon met hardlopen, liep ik mijn lesjes van Evy Start2Run in mijn katoenen flodderbroek en roze polo shirtje. Ik zie mezelf nog gaan. Eerst op de loopband en toen - aarzelend - de eerste stapjes buiten. Wat wist ik over dry fit en dry active kleding? Niets.

Op een gegeven moment kwam er hardloopkleding in de aanbieding bij de Aldi en kocht ik mijn eerste tight en shirtje. Ik voelde me voor gek lopen met die tight, maar het zat al lekkerder dan mijn katoenen kleding. Al snel was alles veel te groot en kwam er gelukkig een aanbieding bij AH. Dat beviel me ook best eigenlijk maar omdat dat al snel ook veel te groot was, kocht ik op Ebay mijn eerste 'echte' hardloopsetje van James Nicholson. En knalgeel setje en het gele jasje daarvan droeg ik tot vorige week (november 2012) nog steeds. De shirts daarvan eigenlijk niet, want ik kocht al snel in de outlets in de UK heel goedkoop mijn renkleding en probeerde Nike en Reebok.

Toen ik voor de eerste keer in een shirtje liep van Nike, wist ik dat het dry fit materiaal echt anders is dan goedkopere materialen. Maar ook daar zitten weer verschillen tussen de verschillende breisels. Het ene shirt is veel warmer of onaangenamer dan het andere shirt. Of het nu door de laagjes komt of niet, niet alles zit me even lekker.

Omdat er wel een aantal merken en materialen zijn die echt fijn zitten of op een of andere manier opvallen door hun werking, wil ik op deze site enkele goede aankopen extra noemen. Misschien geeft het iemand anders weer informatie om iets te proberen. De reviews van compressiekousen en compressietights zijn elders te vinden.

Wat probeerde ik al? In het groen de aanklikbare reviews