Compressie tights



terug naar het weblog RunPower

Review van

* Sugoi
* 2 XU
  • Elite women
  • Thermal women
* CW-X
  • pro
  • Thermo
  • Ventilator


compressie tights

Al eeuwen draag ik steunkousen vanwege stollingsproblemen die ervoor hebben gezorgd dat mijn bekkenvaten potdicht zitten. Daardoor krijg ik dus in no time een dik (en soms blauw) been. Kousen zorgen er dan voor dat de kuitpomp ondersteund wordt, zodat het bloed gemakkelijker weer richting het hart kan. Omdat de commercie niet achterlijk is, worden momenteel de a sexy medische steunkousen gepropageerd tegen blessures, tegen vermoeidheid en wat niet meer. Ik geloof niet zozeer in een kous voor dat doel en inmiddels zijn er ook artikelen verschenen die onder meer stellen dat je er niet sneller van wordt (zie daarvoor de healh artikelen). Maar vor mij ideaal, want nu heb ik ook de speciale sport compressie kousen, die lekkerder zitten dan de steunkousen die zijn aangemeten.

Er zijn diverse merken en ik probeer onderstaand mijn ervaringen over de afgelopen jaren bij elkaar te zetten over de kousen en tights. Soms met een update, want na een paar honderd kilometer merk je soms pas de vervelende of juist prettige dingen van een kous of tight. Inmiddels betaal ik me blauw aan kleding en hulpmiddelen om zo goed en verstandig mogelijk te kunnen lopen.

Er zijn wat mij betreft drie merken die overgebleven zijn na enige research:

* 2XU
* Sugoi
* CW-X

De Sugoi is meer voor circulatie en herstel, de CX-X is ook ontworpen voor ondersteuning op bepaalde gebieden en dit merk heeft verschillende modellen die ieder een andere werking hebben. Support is prima, want ik heb met dit bedrijf in de USA al enkele keren gemaild over de beste broek voor mij. ik denk dat het dus zowel de CW-X gaat worden als de Sugoi die ik gisteren kreeg. Ben erg benieuwd of het heel koud aanvoelt, want het is ontzettend dun en als je de broek uit de verpakking haalt, is het net een kinderbroekje zo klein en kort, maar alles past perfect.

Meer informatie:

Sugoi:



Wordt dus vervolgd als ik de Sugoi weer aangekregen heb (da's niet eens makkelijk) en mijn eerste rondje ermee gerend heb!

20 Maart 2011 Bericht: "Sugoi R+R Compression Piston 200 Tight review (1)"

Sugoi R+R Compression Piston 200 Tight review (1)



Vandaag mijn eerste rondje gelopen in de compressie tight van Sugoi. De weersomstandigheden waren ideaal om te lopen, dus welk effect de broek nu had, en welk effect het weer, dat is bij het eerste rondje dus nog niet zo duidelijk. Maar een eerste indruk volgt hieronder.

uiterlijk en aantrekken
Als je de broek uit de verpakking haalt, lijkt het onmogelijk dat je daarin zou passen. Ik ben 1,83 en het broekje dat ik in mijn handen hield, leek op een kinderbroek. Van te voren had ik mijn nagels gevijld, want ik had al bedacht dat het moeilijk zou zijn om de broek aan te trekken. Want de broek is werkelijk strak! Als je goed begint met aantrekken, en zorgt dat de naden netjes op de zijkant van de benen zitten als je onderaan begint, en zorgt voor aansluiting van onderen af, dan is het op zich redelijk te doen om de broek aan te doen. Minpuntje is het koord. Er zitten geen knoopjes aan de uiteinden, dus die heb ik er zelf even ingeknoopt, want het lijkt me geen feest om een weggeschoten koord weer terug te krijgen. Opruimen met een strik, lijkt dus ook het veiligst. De tight is niet makkelijk om over de voeten heen te trekken maar met wat beleid gaat het heel goed. Verder rustig omhoog trekken en zorgen dat alles recht zit en ineens zit de broek goed. Koordje dicht en klaar voor vertrek. De broek is vrij opvallend met veel strepen die reflecteren. Maar het is duidelijk wel een 'bijzondere' broek, ook al koos ik voor de zwarte broek (minst opvallende versie dus).

hoe het zit en voelt
Strak. Dat is het eerste dat opvalt. In eerste instantie lijkt de broek niet echt 'lekker' te zitten en vraag je je af of je daar in kunt rennen of dat er iets wordt afgekneld. Ik was vooral bang dat het in de knieholte niet lekker zou zitten. Ook was ik erg benieuwd of het niet ijskoud zou zijn, want het is een hele dunne stof. Maar na enkele stappen buiten wordt het meteen duidelijk dat het niet zomaar een strak stofje is. Hoewel het vrij fris was vanmorgen, voel ik geen enkele kou op de bovenbenen. Een nieuwe ervaring want met mijn oude tight had ik altijd al een thermobroek als eerste laag aan om de wind tegen te houden. Kou op mijn bovenbenen doet alles helemaal stagneren en is dus niet prettig. Tijdens het inwandelen voelt alles goed aan, en blijft alles prima zitten. Het kruis zakt niet, en de tailleband blijft ook netjes op zijn plaats. Het koord snijdt ook niet in mijn buik. Minpuntje is het gebrek aan een zakje. Er zit een piepklein zakje voorop, een beetje raar dingetje waar alsnog mijn mp3 spelertje in blijkt te passen.

werkt de broek
Hoewel ik natuurlijk na één keer dragen nog niet veel kan zeggen, heb ik het idee dat het echt werkt. Niet alleen zat de broek heerlijk tijdens het rennen en gaf de broek ook wat 'steun', mijn benen waren aanzienlijk dunner na het lopen. Toen ik een uurtje later mijn gewone kleding aantrok, was mijn bovenbeen links ook minder dik dan normaal. Vermoeide benen heb ik nooit na het rennen, dus kan ik niet zeggen of het herstel nou inderdaad korter is met deze broek.

conclusie
Na deze eerste keer dragen ben ik positief. De broek zit heerlijk, ziet er mooi uit en geeft me het gevoel van ondersteuning tijdens het lopen en lijkt inderdaad iets te doen voor de circulatie. Ben benieuwd hoe de broek zich houdt qua compressie na enkele keren wassen en hoe de broek in de regen loopt.

05 April 2011 Bericht: "CW-X Pro Tight review (1)"

CW-X Womens Pro Tight review (1)



Vandaag mijn eerste rondje gelopen in de compressie tight van CW-X, de Pro. Geen ideale weersomstandigheden, want er was veel wind. Het eerste rondje is dus een algemene indruk. Vergelijk ook de Sugoi review

uiterlijk en aantrekken
Deze broek lijkt minder op een kinderbroek dan de Sugoi. De stof is ook veel dikker dan van de Sugoi maar het voelt stevig aan. Mijn voeten passen heel wat beter door de opening aan de onderzijde. Het koord is een doorlopend koord, dus kan er niet ineens uitschieten maar is erg lang en lastig weg te moffelen. De broek laat zich redelijk makkelijk goed aantrekken. Eerst omhoog trekken tot de knie en goed positioneren. Dat is bij de CW-X belangrijker dan bij de Sugoi, omdat deze broek ook voor ondersteuning is en dat moet je dus afstemmen op de knie en de heup. Het support web is niet zo opvallend in deze kleurstelling. De blauwe variant is veel opvallender.


hoe het zit en voelt
De broek zit strak, maar anders dan de Sugoi. Vreemd genoeg zie ik de randjes van mijn boxer door de broek heen en dat is minder fraai dan bij de Sugoi waar je helemaal niets ziet aan rimpeltjes of ribbeltjes. nergens knelt de broek iets af dus dat is goed. De lengte is ook goed ondanks mijn lange benen. Het koord zit goed, drukt nergens in. Ook bij deze broek een zielig zakje aan de voorzijde, maar net iets groter dan van de Sugoi. De stof voelt dikker dan van de Sugoi. Ik heb hier echt het gevoel dat ik een broek aan heb, terwijl ik bij de Sugoi het idee heb dat ik bloot loop maar dan 'strak'.

werkt de broek
Tijdens het lopen zit de broek prima. Ik voel ook ondersteuning maar zou met de Sugoi weer moeten lopen om te voelen of dit nou werkelijk meer support geeft. Ik kan nog niet zeggen of deze net zo goed werkt voor de circulatie dan de Sugoi omdat ik geen normale broek aantrok na het lopen. Voor mijn gevoel is mijn been dunner met de Sugoi maar dat zou ik eens moeten nameten met twee identieke loopjes achter elkaar of iets dergelijks.

conclusie
Na deze eerste keer dragen ben ik positief. De broek zit goed. Nadeel vind ik wel de zichtbare ribbels van mijn hemd en boxer. Dat laat de Sugoi niet zien. Of deze broek net zo goed werkt als de Sugoi kan ik nog niet beoordelen na deze ene keer. Wordt dus vervolgd.

11 Mei 2011 Bericht: "2XU Ladies Elite Compression Tights review (1)"

2XU Ladies Elite Compression Tights review (1)



Vergelijk ook de Sugoi review en de CW-X review

uiterlijk en aantrekken
Deze broek wordt geleverd in een 'tall' version. Dit komt goed uit, want ik ben 1.83 dus de meeste broeken zijn te kort. Als ik de 2XU uit de verpakking haal, voel ik dat deze stof weer heel anders aanvoelt dan de Sugoi of de CW-X. Dunner dan de CW-X, iets dikker dan de Sugoi maar heel erg soepel. Ik moet wel even goed kijken hoe de broek aanmoet, want er zitten weinig naden op de broek en het patroon is links en rechts niet hetzelfde. Dit resulteert dus meteen in een gedraaide linkerpijp, maar dat is met een beetje sjorren wel weer goed te krijgen. De broek gaat verder prima aan, laat zich makkelijk positioneren en het kruis zit op de juiste plaats. Het aantrekken over de voet gaat een stuk makkelijker dan bij de Sugoi, ik vind nog steeds dat de opening voor de voet te klein is. Met een beetje dikke sok heb je al problemen met aantrekken. Dat gaat hier makkelijker. Op een of andere manier hebben ze het voor elkaar gekregen om de broek niet erg te laten 'schuiven'. Het koordje is lang en snijdt zo op het eerste gevoel nergens in. De broek is vrij opvallend door de witte strepen en de twee X-en maar dat kan me niet schelen. De tight is opgedeeld in een dunner en een dikker deel maar voelt prima aan.

hoe het zit en voelt
Ook deze broek zit strak. Maar 'lekker' strak, of ik ben al aan dit soort tights gewend door de Sugoi die ik altijd draag, ook uren na de run als ik de gelegenheid krijg. Pas dan merk je echt goed dat de broek iets doet, want ik hou veel dunnere benen. Mijn boxer met korte pijpjes zie je niet bij deze broek. Bij de Sugoi ook niet, bij de CW-X wel. De broek valt iets hoger dan de andere twee en dat zit op zich wel prettig. Het koordje zit goed en blijft goed zitten.


werkt de broek
Ik heb nog niet een loop gedaan met de broek, maar heb de broek aangehouden onder mijn buitenbroek tijdens het wandelen met de hond. Dat voelde erg goed moet ik zeggen. Ik vind het vooral fijn dat de broek lekker lang is, zodat er niets 'snijdt' boven de enkel. De Sugoi wil dat nog wel eens doen en dan net op een verkeerde plek. Misschien ook doordat de opening aan de onderzijde wat kleiner is. Hoewel de broek weinig naden lijkt te hebben, voelt de broek toch echt aan als een compressie broek. Ik ben blij verrast. Ben benieuwd naar de eerste loop.

conclusie
De broek zit goed, voelt goed en ziet er prima uit. Na de eerste run volgt een update en dan zal ik ook de drie verschillende tights eens vergelijken. Ze zijn alle drie anders, dat is duidelijk.

24 Mei 2011 Bericht: "review compressie tights (2)"

review compressie tights (2)

Ik schreef al eerder over de drie verschillende compressie tights die ik heb aangeschaft en inmiddels geprobeerd heb. Tijd voor een tussentijdse evaluatie van de broeken. Over enkele maanden zal ik dit herhalen, want dan heb ik meer zicht op de levensduur van de diverse modellen.

De afgelopen tijd liep ik in de sugoi, de cw-x pro en de 2xu elite.



uiterlijk en aantrekken
De sugoi is de dunste van de drie, de cw-x de dikste. Opvallend is dat de 2xu bestaat uit 2 verschillende materialen, en dat kan je goed voelen en zien. De cw-x is de minst opvallende broek, zowel de sugoi als de 2xu zijn erg opvallend, de sugoi door de wit gekleurde naden (ook in blauw verkrijgbaar), de 2xu door de opvallende X-en en belettering die overigens wel reflecterend is. Alle modellen hebben een klein zakje aan de voorzijde waar weinig in kan, die van de 2xu is het grootste. De drie modellen sluiten allemaal met een koord, waarvan de sugoi erg kort is en nu al rafelt. Bij de sugoi moet je erg oppassen dat je niet het koord eruit trekt. De cw-x heeft een koord in de vorm van een lus, dus daar bestaat geen gevaar en het koord van de 2xu is lang en stevig. De 2xu komt in een lengtemaat en dat is met mijn 1.83 een absoluut voordeel. De andere broeken zijn weliswaar voldoende lang, maar het is een verademing dat er eindelijk een broek werkelijk lang geleverd kan worden. Nadeel van de sugoi is de strakke onderzijde, waardoor het niet alleen lastig is om de voet erdoorheen te krijgen, maar waardoor het ook vrij strak rond de enkel zit en dat is in mijn geval niet prettig. Je moet voor alle drie de modellen even tijd nemen om aan te trekken. Het valt mij op dat de sugoi al wat minder strak lijkt te zitten en ik ben daarom benieuwd naar de levensduur van deze broek. Zonder compressie is natuurlijk het doel van de tight verdwenen. De 2xu vereist enige studie omtrent de juiste manier van aantrekken maar ik denk dat ik er inmiddels uit ben.

hoe het zit en voelt
De sugoi zit het strakst, de 2xu en cw-x zijn niet te vergelijken omdat de 2xu meer op compressie gericht is, en de cw-x meer op support. Alle broeken hebben een goede pasvorm, waarbij de 2xu het hoogst in de taille valt. Dat geeft bij warm weer soms irritatie rond de navel omdat de knoop toch in de navel drukt. De sugoi en de cw-x vallen wat lager, waarbij ik even moest wennen aan de strakke horizontale naad van de sugoi die over de billen loopt. Daardoor lijkt het net alsof de broek afzakt, wat geenzins het geval is. Geen enkel model knelt op verkeerde plaatsen. Opvallend blijft wat er wel of niet te zien is onder de broeken. Bij de sugoi is een broekje met pijpjes niet handig, omdat dat niet lekker zit. De lage slip van Pure Lime valt daar het beste onder en dan is er niets zichtbaar. Bij de 2xu kan je absoluut dat broekje niet eronder dragen, want dan zie je van alles zitten. Daar werkt juist een broekje met pijpjes beter. Bij de cw-x zie je alles, van randje van het hemd tot slip. Geen idee waardoor dat komt, zeker omdat de stof het dikste is van de drie modellen. Ik vind het niet erg, maar het is wel een punt van overweging misschien. Zelfs bij warm weer zit de 2xu en sugoi voortreffelijk. Heb geen van de broeken nog in koud weer kunnen testen en de cw-x nog niet bij warm weer. Dat volgt in review 3.

werkt de broek
Dat de broeken werken, dat weet ik inmiddels zeker. Ik moet wel zeggen dat ik de sugoi en 2xu na een training of wedstrijd enkele uren aanhoudt. Op die manier versterk je de werking van de broek en ik hou er werkelijk (links) een veel dunner been mee dus dat is positief nieuws. Spierpijn heb ik nooit, dus in hoeverre de broek daarbij helpt, kan ik moeilijk aangeven. Ik heb nauwelijks last van zware benen.

levensduur
Het is nog een beetje vroeg om daar iets over te zeggen maar de sugoi begint wel inmiddels al wat losse naadjes en torntjes te vertonen. De loslatende stiksels zet ik dan wel weer vast, maar opvallend is het wel. Voor mijn gevoel zit de 2xu iets beter in elkaar dan de sugoi en is de cw-x ook weer net een klasse meer, maar omdat dit toch een ander soort broek is, laat zich dat lastiger vergelijken. De 2xu en de sugoi zijn al diverse keren gewassen en na de wasbeurt zijn beide modellen snel droog en weer goed in model. Maar dit punt zal in review 3 verder worden uitgewerkt.

conclusie
Momenteel heb ik een lichte voorkeur voor de 2xu. Dat komt deels door de lengte, deels door de minder strakke enkelrand. Vooral dat laatste is voor mij erg belangrijk. De sugoi is een prima broek, waar ik inmiddels een tweede exemplaar van aanschafte vanwege de loslatende naden. Want dat de broeken werkelijk een functie hebben, boven een normale tight, dat staat voor mij nu wel vast.

Wordt vervolgd.

11 November 2011 Bericht: "review compressie tights (3)"

review compressie tights (3)

In mei schreef ik al een eerste review over de drie merken compressie tights die ik de afgelopen periode gedragen heb. Op verzoek volgt onderstaand een update van mijn ervaringen. Een deel van de bevindingen zijn herhalingen van de review van mei 2011. Binnenkort volgt ook een nieuwe review van de 6 merken compressiekousen die ik over de afgelopen twee jaar getest heb. Voor het gemak heb ik ook een aparte pagina gemaakt met reviews/ervaringen van gadgets en gear op de reviewpagina die ik zal aanvullen de komende periode en ook links via het menu te benaderen is.

De afgelopen tijd liep ik in de sugoi, de cw-x pro en de 2xu elite.



uiterlijk en aantrekken
De Sugoi is de dunste van de drie, de cw-x de dikste. Omdat de 2XU in een lengtemaat is aangeschaft (via de UK verkrijgbaar) is deze broek veruit de langste. De Sugoi heeft opvallende witte naden, de 2XU heeft twee verschillende materialen verwerkt in de broek, net als de CW-X. De CW-X is het minst opvallend, eigenlijk ziet die broek er uit als een normale tight. De Sugoi ziet er het meest opvallend uit, de 2XU zit er een beetje tussenin met opvallende reflecterende opdruk. Of je het mooi vindt, is een kwestie van smaak. De opdruk van de Sugoi laat gemakkelijk los wanneer er ook een broek overheen gedragen wordt, de 2XU houdt in dat opzicht beter over de maanden heen. Zowel de 2XU als de Sugoi hebben een matig glimmend uiterlijk, terwijl de CW-X totaal niet glimt. Liet de Sugoi zich aanvankelijk slecht aantrekken en was dit al een complete warming up, over de tijd heen gaat dat steeds makkelijker en dat kan niet anders betekenen dan dat de 'rek' er toch uitgaat. Bij het kopje levensduur schrijf ik daar meer over. De 2XU liet zich vanaf het begin redelijk makkelijk aantrekken en dat is nog steeds zo. Weet je eenmaal hoe de broek moet zitten (dat staat nergens op de verpakking en de plaatjes die her en der op het internet te vinden zijn laten allemaal een andere positionering zien van de donkere streep), dan is het verder geen probleem. De CW-X voelt stevig aan bij het aantrekken en laat zich redelijk makkelijk positioneren. Wel belangrijk bij dit model, aangezien de verschillende materialen en druk een bepaalde ondersteuning bieden. Alle drie de tights sluiten met een koord, waarbij de CW-X het langste koord heeft die niet uit de broek kan schieten per ongeluk. Het zakje voorop stelt weinig voor, dat was best lastig tijdens de zomermaanden maar een sleutel en een heel klein mp3-spelertje past net (als het echt moet, verwact dus niet teveel van het zakje). Ik vind de CW-X de 'mooiste' broek om te zien, waarschijnlijk omdat het een onopvallende, niet glimmende tight is, die kwalitatief mooi is afgewerkt.

hoe het zit en voelt
De drie tights zijn niet helemaal vergelijkbaar, omdat de Sugoi vooral voor race & recovery bedoeld is, de 2XU echt op compressie en de CW-X op support. Alle broeken zitten goed. Nu ik de broeken wat langer heb kunnen proberen, merk ik wel verschillen. De CW-X heeft de neiging om een beetje naar onderen te kruipen, zeker aan de achterzijde. Dat voelt niet altijd prettig en onderweg even aan deze strakke tight 'hijsen' lukt bijna niet. De Sugoi en 2XU blijven in dat opzicht beter zitten en zijn ook zonder slip onder de tight prettig om te dragen. Noch de Sugoi, noch de 2XU laten randjes of bobbels zien door de stof, de CW-X laat veel meer zien vreemd genoeg. Het randje van een hemd, of van een slip is goed te zien door de broek. Op zich geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden. Doordat de CW-X de neiging heeft om een beetje af te zakken, loopt het niet lekker zonder slip, omdat huid ineens tegen huid aan gaat schuren bij de billen. Ik denk dat dit erg onprettig is bij afstanden >20 km. De CW-X geeft na enkele uren dragen ook een veel diepere afdruk in de huid dan de Sugoi en 2XU. Geen van de drie modellen knelt op vekeerde plaatsen, hoewel de 2XU door zijn lengte wel veel plooitjes laat zien als je gaat zitten (bijvoorbeeld rond de knieholte). Ik zou een volgende broek ook in een normale lengtemaat willen proberen (ondanks mijn lengte van 1.83). Zowel met warm als koud weer en ook bij regen zitten de broek prima. Geen van de broeken schijnt door of gaat kriebelen bij regen.

werkt de broek
De CW-X werkt het best van de drie merken op de bovenbenen. Dat verschil is goed te merken in vergelijking met de Sugoi en 2XU. Laatstgenoemde tights zijn toch wat slapper en hoewel ze goede compressie geven rond de kuiten, houdt het boven de kuit een beetje op. Alle drie de broeken werken goed rond de kuit, want ik merk duidelijk dat mijn (linker)onderbeen minder 'vol loopt' dan zonder broek.

levensduur
Ik schreef in mei 2011 al dat de Sugoi al losse naadjes begint te vertonen. Inmiddels is de broek vervangen door de leverancier, want al snel viel de broek helemaal uit elkaar. Voor een tight van rond de 80 euro is dat natuurlijk veel te snel. Enkele maanden levensduur met intensief gebruik is simpelweg te snel. Ik schreef hierboven al dat ik vind dat de Sugoi snel zijn rek verlies en dat vind ik nog steeds een dubieus punt van deze tight. De 2XU lijdt niet onder het intensief gebruik. Natuurlijk slijt de opdruk wel iets doordat ik vaak over de broek nog iets aantrek dat extra schuurt, maar dat is in mijn ogen normale slijtage. Alle naden zijn nog prima, de rek is nog zoals na aankoop. Ik heb een flinke valpartij met de broek gemaakt en dit leverde slechts 2 kleine gaatjes op in de broek die tot op heden niet uitscheuren. Kennelijk kan de broek dus wel iets hebben. De CW-X heb ik tot nu toe nog het minst vaak aangetrokken, dus daar kan ik minder stellig zijn wat betreft de levensduur maar tot nu toe ziet het er allemaal nog prima uit. Na de winter weet ik meer over deze broek, want gezien de stof zal dit de eerste keus zijn voor de winter. Eventueel schaf ik nog een 2XU thermotight aan voor de winter (brushed).

conclusie
De compressietight werkt. Dat is voor mij duidelijk. Het is lastig om de juiste broek te vinden, omdat ze allemaal hun eigenaardigheden hebben. Ik vind het eigenlijk niet acceptabel dat de Sugoi zo kort is meegegaan. Ik schafte zelf al een nieuwe aan en kreeg uiteindelijk de kapotte broek vergoed, dus met twee vrij nieuwe broeken kan ik even vooruit. Maar ik twijfel over de duur van de compressie, aangezien de broek vrij snel te makkelijk aantrekt. De 2XU lijkt wat dat betreft minder te slijten en achteruitgang te vertonen in compressie. Ik zou een volgende keer geen lengtemaat meer nemen en misschien wel een maat kleiner (nu M) om van de plooitjes verlost te zijn in de knieholte en iets meer compressie overall te hebben. De CW-X zit op zich erg lekker, maar daar irriteert toch een beetje het feit dat de broek neiging heeft om aan de achterzijde af te zakken. Zowel de Sugoi als 2XU zitten wat hoger op de taille en zitten daardoor wat lekkerder en sluiten ook mooier aan rond de bilpartij. Maar de compressie en support rond de (boven)benen is wel erg fijn bij de CW-X en daarmee komt deze broek toch op de eerste plaats qua werking. Overigens zijn diverse modellen te krijgen van de CW-X, ieder met hun eigen doel en functie.



Ieder model van de CW-X - uiteindelijk naar mijn idee de beste uit deze serie van drie merken - heeft een eigen werkingsgebied qua support en biedt dus meer dan compressie alleen (zoals de Sugoi en 2XU). Het enige nadeel is de dikte van de stof die het minder makkelijk maakt om de broek door te dragen in de zomer, hoewel er een dunner model is voor warmer weer.



30 December 2011 Bericht: "review: cw-x expert pro insulator women"

review: CW-X insulator women Pro compressie tight



In vervolg op mijn eerdere reviews van de compressie tights dan ook de review van de 'winter tight' van CW-X. Ik draag in warmer weer de normale pro versie, maar voor de winter is de insulator erg fijn met de brush binnenzijde. Ik heb erg getwijfeld of ik een van de andere modellen zou proberen in de insulator versie (bijvoorbeeld de Stabilyx) maar koos uiteindelijk toch voor de Pro variant. En dat is een succes. Eigenlijk zijn beide modellen vergelijkbaar qua compressie en support.

uiterlijk en aantrekken
De broek ziet er goed uit. Vreemd genoeg heeft deze variant wit gestikte naden waardoor de broek wat opvallender is dan de normale Pro variant, maar in de donkere dagen valt dat misschien wel meer op. Ik vind persoonlijk de gewone broek onopvallender en daardoor wat mooier. De 2XU en Sugoi zijn ook al zo opvallend met al die strepen en stiksels. De stof bestaat uit twee soorten, een dunnere en wat dikkere. De hele binnenzijde is van gebrushed materiaal en aangenaam zacht. De broek is in het totaal niet dikker dan de normale variant. Ook deze broek heeft aan de linker voorzijde een klein zakje voor een sleutel of eventueel MP3 spelertje en een lang gesloten koord om de broek aan te trekken.

hoe het zit en voelt
De broek laat zich gemakkelijk positioneren en aantrekken. De CW-X valt zeker niet lang, net zoals bij de normale variant is deze broek aan de korte kant voor mijn 1.83 lengte (met lange benen). Het ziet er niet gek uit, maar het is op het randje. Zoals ik al eerder schreef is de 2XU veel langer en bovendien in een lengte maat verkrijgbaar. Ook bij deze broek is het net alsof het kruis net ietsje te laag zit, hoewel de broek uiteindelijk prima zit en voelt als je even de tijd neemt om alles goed aan te trekken. Gehaast de broek aantrekken zal zeker resulteren in een zakkend kruis. De broek valt niet extreem hoog of laag, gewoon netjes in de taille en blijft ook zonder het touwtje aan te trekken goed zitten verder (mits goed aangetrokken). De broek zit nergens te strak en knelt nergens, ook niet in de knieholte of rond de enkels. Ook bij deze winter tight zie je alles onder de broek zitten. Ieder randje van hemd of slip is vreemd genoeg zichtbaar door de stof heen. De broek zit verder prima, en ook in een fikse regenbui blijft alles lekker aanvoelen.

werkt de broek
Deze broek heeft dezelfde functie als de normale pro versie. De broek geeft prima compressie op zowel de kuit als het bovenbeen en geeft daarnaast nog eens steun. De tight heeft een speciaal 'web' die gerichte steun geeft aan de benen op specifieke gebieden, met name de hamstrings. Er zijn diverse modellen die allemaal een ander gebied ondersteunen.

levensduur
Over de levensduur van deze broek kan ik nog weinig zeggen omdat ik de eerste runs er pas mee heb gedaan. De normale Pro voldoet prima qua levensduur en lijkt van de drie merken nog steeds kwalitatief het beste te zijn.

conclusie
Een prima broek en warmer dan de normale Pro tight. Wel moet gezegd worden dat de normale Pro al redelijk dik is, maar deze broek met de brushed binnenzijde voelt heerlijk warm aan (zelfs in de regen) zonder te warm te worden. Ook in de (koude) wind is de broek erg aangenaam om te dragen.

update november 2013: de levensduur van deze broek is zonder meer prima te noemen. De compressie blijft goed en de naden zijn goed. Er zit inmiddels een klein gaatje in de broek door mijn eigen schuld, maar dat zit er al een hele tijd en gek genoeg gebeurt er niets mee. Ondanks het aantrekken wat met enige kracht moet gebeuren, scheurt er niets. De broek is en blijft een aanrader, maar feit blijft dat de broek eigenlijk net iets te kort is voor mij waardoor het kruis toch net wat lager hangt. Op lange tochten bestaat dan het risico op schuurplekken. Ik ga daarom dus toch op zoek naar iemand die mij een MT (medium tall) size kan leveren van de 2XU thermal tight. Die geeft weliswaar minder compressie maar zal zeker lang genoeg zijn.


terug naar het weblog
RunPower