Schoenenterug naar het weblog RunPower

terug naar de schoenen review

 • New Balance

  New Balance

  O Minimus MT10 trail schoen  Een uitgebreider review volgt, maar het is een geweldige schoen. Licht, ademend en super snel droog en met prima grip. Dat is in het kort mijn gevoel over deze schoen, die heel wat te verduren heeft gehad tijdens de kilometers in de UK door allerlei soorten terrein. Ik liep ermee door waterpartijen, klom ermee over rotsen en liep ermee door de modder. Op modder heeft de schoen wat minder grip dan je zou wensen, maar welke schoen kan nu echt met modder overweg? Na waden door water is de schoen super snel droog, iets waar ik in de winter heel blij mee was. Zand wordt niet snel opgeschept met de voorvoet ondanks het open bovenwerk. review volgt!

  O Minimus MR10 road shoe  Eerste rondje mee gelopen in februari 2013, loop dus nog maar kort op deze schoen.

  Eerste impressie: een heel andere schoen dan de MT10 waar ik al ruim 180 km mee heb gelopen in de UK in januari 2013. Het was erg lastig om de juiste maat te kiezen voor dit type. Ik heb een tijdje twee maten in huis gehad en uiteindelijk toch gekozen voor de grotere maat van de twee. Ze vallen iets kleiner dan de andere merken en ik heb dus een halve maat groter dan gebruikelijk. Brede, wijde toebox. Ik heb persoonlijk erg veel ruimte bij de grote teen en wat minder bij de andere tenen. Dit type schoen is het enige waarbij dat gebeurt. Blijkbaar worden mijn tenen toch meer naar lateraal geduwd om een of andere reden. Maar het voelde niet vervelend aan tijdens het lopen in de zin van 'teveel' ruimte, waar ik even bang voor was. Er zit geen band om de voorvoet en daardoor voelt de schoen heel anders dan de trail schoen. De hiel voelt zacht aan maar is wel aanwezig bij de achillespees. Geen binnenzooltje, ook geschikt om blootsvoets in te lopen. Voelt behoorlijk 'luxe' voor een 'minimalistische' schoen. Heel to toe drop is 4 mm bij deze schoen. Erg licht. De veters zijn erg lang en dat is niet handig. Zelfs met dubbele knoop zijn ze (te) lang. De schoen voelt prettig tijdens het lopen, maar ik kan er weinig over zeggen op dit moment (maart 2013). Eerst wat kilometers maken.

  update april 2013 Inmiddels draag ik de schoen weer wat meer en besloot ik om ook de HM van Berlijn op deze schoen te gaan lopen. Ik kan dus na afloop vertellen hoe dat is bevallen. De schoen voelt comfortable maar vangt gemakkelijk steentjes in de zool. Iedere keer als ik een klein stukje onverhard heb gelopen, zitten er kleine steentjes in de zool geklemd. Dit geeft overigens geen ongemak tijdens het lopen. Ik heb geen goede indruk van de levensduur voor de schoen, maar dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Met nog geen 100 km op de teller is de zool al erg aangetast, maar ik weet uit ervaring met de Virbram zolen dat dit rpcoes ook vaak ineens tot stilstand komt, waarna de schoenen toch vrij lang meegaan. Hoewel de schoen (te ?) ruim is, laat hij zich makkelijk veteren en gaan de veters (hoewel erg lang) niet gemakkelijk los. De tong aan de bovenzijde zit aan een kant vast aan de schoen. Ik zie daar geen bepaald voordeel van maar ook geen nadeel. Wat ik wel vervelend vind, is dat het bovenwerk vrij 'lang' is, waardoor je bovenop de enkel toch voelt dat er een rand zit. Ik zal dus gaan ontdekken of me dat parten gaat spelen op de HM, want ik liep tot nu toe nog geen lang stuk op de schoen, waarmee ik een risico neem. Wordt dus vervolgd.

  terug naar de schoenen review


  terug naar het weblog
  RunPower