Onderstaand het volledige overzicht van de reviews die ik geplaatst heb op de site

30 Oktober 2011 Bericht: "review: yaktrax"

review: yaktrax

Vorige winter lag er veel sneeuw en aangezien ik in
Schotland wilde lopen, besloot ik iets aan te schaffen zodat ik kon blijven hardlopen. Ik koos aanvankelijk voor de Snow Steps van de ANWB, maar dat leek me al helemaal niets toen ik ze ontving. Het was ook niks. Misschien leuk om mee te wandelen maar niet om mee hard te lopen.Daarna ben ik dus verder gaan zoeken en stuitte ik op de Yaktrax. Het ziet er merkwaardig uit, want het zijn een soort spiralen die je onder de schoenen bevestigt. Maar het leek me beter lopen dan de 'nep spikes' dus besloot ik tot aanschaf van de Yaktrax.Het bleek een prima keuze. Ze blijven prima onder de schoenen zitten (ik gebruikte niet de pro van bovenstaand plaatje maar de gewone walker) en lopen goed. Ook wanneer er geen sneeuw ligt en je een stukje over de gewone weg moet lopen, kan je er gewoon op door blijven lopen. Zowel op ijs als op (verse) sneeuw zijn ze prima te gebruiken. Een aanrader voor de komende (horror)winter als die werkelijk mocht komen.

21 Maart 2011 Bericht: "SOS-coin"

SOS-coin

Ik blijf nog even over gadgets schrijven geloof ik. Omdat de tights steeds minder ruimte bieden voor spulletjes en de zomer eraan komt en er dus ook geen jack meer gedragen wordt, wordt het tijd om eens te denken over een soort ID mogelijkheid. Het is toch een beetje slordig dat je nergens iets hebt waar duidelijk uit wordt wie je eigenlijk bent. Al zoekend stuitte ik op de
SOS coin. Ik had ook een ander systeem gevonden dat je op de veters bevestigd, maar dat was groter en werd bovendien - naar mijn idee - nat als je door de plassen zou rennen. Een armband of iets dergelijks zie ik niet zitten, dus moest het iets anders worden. De coin lijkt me ideaal.Inmiddels zit de coin op mijn schoenen. Tijdens het lopen heb je er geen last van. Een aanrader dus.26 Juni 2011 Bericht: "Apple I-pod Nano"

Apple I-pod Nano

Gisteren vlak voor de Meidenloop lag er ineens een vierkant doosje op de stoel. Ik zag het eerst niet eens, maar al snel was ik aan het uitpakken! Wat het was?Het was de nieuwe Apple Ipod Nano. Een piepklein, plat vierkant dingetje met een fantastisch mooi lcd-scherm en een clip om het geval aan kleding te bevestigen. Heel erg makkelijk. Ik loop wel eens met een audioboek tijdens de duurlopen, of met muziek met een bepaalde snelheid als ik aan het trainen ben. Natuurlijk begon ik het hardlopen met Evy Start2Run op mijn mp3-spelertje. Toen nog een grote Zen (creative), later gevolgd door een Philips Go Gear uit de uitverkoop. Maar met de komst van de compressiebroeken past er niets meer in mijn broek en werd het een beetje problematisch om muziek mee te nemen.

Vandaar dat ik aan het kijken was naar een spelertje op een clip en stuitten we - bij toeval - op de nieuwe Apple. Ik was stiekum al aan het rekenen geslagen of ik zelf zo'n dingetje zou willen/kunnen kopen en groot was dus de verrassing toen ik ineens het doosje kreeg gisteren.

Meteen kunnen uitproberen tijdens de Meidenloop dus! Heerlijk licht, had het geval gewoon aan mijn BH geklikt en je zag niets (zo dun!). Ook deze keer voor het eerst geen trekkend draadje meer van de koptelefoon. Dank je wel S.!

Inmiddels heeft de nano al honderden kilometers muziek en luisterboeken afgespeeld. De batterij is prima, gaat lang mee. Onhandig is de radio. Wanneer je een zeker hebt gevonden, tik je die makkelijk weer weg als je de Nano wilt bevestigen ergens. Handiger zou zijn als je het scherm vast kunt zetten. Verder moet je de koptelefoon ver doorduwen, want als je die niet ver genoeg induwt, dan gaat de speler vanzelf uit. Dat is dus geen fout, maar een weetje. De stappenteller is leuk maar voegt weinig toe aan apps op de telefoon of de garmin natuurlijk. De koptelefoon blijft bij mij goed zitten, valt niet uit mijn oren en dat zegt wel wat, want dat gebeurde vaak met andere oortjes. De Nano kan zeker tegen een stootje (vocht, regen en vallen). Eventueel kan je een hoesje aanschaffen. Dat maakt de nano niet veel dikker en geeft net wat extra steun.

25 November 2011 Bericht: "review: seiko metronoom DM-50"

review: seiko metronoom DM-50 (ongeveer 20 euro)

In enkele posts schreef ik over experimenteren met cadans en noemde ik de metronoom al. Inmiddels gebruik ik alweer enige tijd de Seiko DM-50 metronoom voor dit doel. Overigens is er ook een
app voor de android beschikbaar met een metronoom, en ook een muziekapp die zelf de muziek van het device selecteert bij een bepaalde cadans die je wilt lopen. Je moet daarvoor overigens wel een aardige muziek bibliotheek op de telefoon hebben staan zodat de app ook wat te kiezen heeft.

Ik vind het voordeel van de Seiko metronoom de draagbaarheid en instelmogelijkheden. Je kunt heel gemakkelijk switchen naar een lagere of hogere cadans en zo kan je in een training heel snel varieren als je zou willen. Dat is vooral belangrijk als je nog in de opbouwfase bent naar een hogere cadans (zoals ik). Begonnen ergens als echte sjokkende kamerolifant op 140 per minuut, loop ik nu uit mezelf al ruim boven de 160 als het lekker gaat en train ik nu met de metronoom tussen de 165 en 168 per minuut.

Ik heb ook het gemak van de footpod op de Garmin 405CX die ook nog eens bij de analyses precies de cadans laat zien. Als ik dus - zoals vandaag - experimenteer met en lap op het ritme van de metronoom en daarna een lap met mijn eigen ritme, kan ik precies zien wat ik eigenlijk dan uitspook.

De metronoom is licht, is makkelijk aan kleding vast te klemmen, maar ligt ook prima in de hand. Het geluid is ruim voldoende, zelfs op de zachtste stand is het geluid prima te horen. De metronoom is in te stellen van 30 tot 250 beats per minuut. Verder kan je kiezen uit verschillende ritmes. Het is voor mij een nuttig hulpmiddel bij de trainingen. Aanrader.


13 januari 2012 Bericht:"review: toe protector

Ik ben vast niet de enige die wel eens door de bossen rent en van heuvels afstuitert, waarbij tenen zo heerlijk tegen de voorkant van de schoen aanduwen. Ik heb prima schoenen met voldoende ruimte aan de voorkant, maar ik krijg het toch soms voor elkaar om nagels kwijt te raken, of blauwe nagels te krijgen door het hardlopen. Zeker op oneffen terrein met wat heuvels is het vaak al snel mis. Inmiddels heb ik siliconen hoesjes gevonden die je over de teen schuift. In de hoesjes zit ook een soort gel die alles nog eens soepel houdt. Momenteel draag ik er eentje om de grote teen, waar de nagel bijna van af is. Het voelt prima aan en het is niet dik of vervelend. In de schoen voel je er niets van en het houdt een groot deel van de druk op de nagel tegen. Ik weet nog niet in hoeverre het hoesje ook preventief zal werken. Dat kan ik alleen testen aan de andere teen en in de toekomst als er weer een nieuwe nagel is aangegroeid. Maar het voelt goed, en zit prima. Enige minpuntje is het feit dat (compressie)sokken wat lastiger aantrekken omdat het materiaal van het hoesje niet schuift.

De hoesjes zijn verkrijgbaar van verschillende merken, ik probeerde de hoesjes van onderstaande foto (profoot). Ze zijn meermaals te gebruiken (uitwasbaar, drogen aan buitenlucht, beetje poeder erin) en voor alle tenen.Voorlopig dus een positief oordeel. Laag geprijsd, makkelijk in gebruik en inderdaad drukverminderend en beschermend. Wordt vervolgd.

20 januari 2012: Bericht: "review: Petzl Tikka XP2 hoofdlamp

review: Petzl Tikka XP2 hoofdlampHoewel ik de hoofdlamp al enkele dagen gebruik tijdens het wandelen, gebruikte ik vandaag de lamp voor het eerst tijdens het hardlopen. Ik was erg benieuwd hoe dat zou gaan, want ik ben erg enthousiast over de hoofdlamp tijdens 'normaal' gebruik.

Petzl is een merk dat veel hoofdlampen verkoopt, in allerlei soorten en maten en voor verschillende activiteiten. Ook de prijzen lopen sterk uiteen. Nu zou je kunnen denken dat je net zo goed een Aldi of Lidl hoofdlampje kunt gebruiken, maar inmiddels weet ik beter. Ook ik wandelde daar gedurende een jaar mee, maar als je eenmaal een 'echte' lamp hebt gebruikt zoals deze Tikka XP2, dan wil je nooit meer iets anders en vraag je je af waarom je zo lang hebt zitten sukkelen met zo'n rot lamp die totaal geen licht geeft. Wat een verademing een goede hoofdlamp!

Wat kern gegevens over deze lamp:
De Petzl Tikka XP2 hoofdlamp heeft 1 krachtige Led, 2 verlichtingsniveaus, knippermodus, een rode modus en een diffusor-klepje en wordt geleverd inclusief batterijen.

De Tikka XP2 heeft twee lichtbronnen en een diffusor-klepje waarmee men kan kiezen uit een gefocusseerde lichtstraal voor een verreikende lichtbundel of juist voor een brede lichtstraal voor de nabije verlichting. Ik vind persoonlijk deze optie erg handig. De bredere straal geeft een zee van licht voor je en iets naast je zodat je echt kunt zien waar je loopt. De sterkere bundel is meer gericht op veraf. Is ook genoeg om mee te lopen, maar ik vind persoonlijk de bredere lichtbundel erg fijn lopen.

Deze hoofdlamp is uitgerust met een krachtige witte Led en een krachtige rode Led. De Witte Led levert 60 lumen in de maximale modus en kan hiermee tot op 60 meter verlichten. In de economische modus kan tot 160 uur worden verlicht.

De rode Led levert een handige bijkomende verlichting voor nachtelijke observaties of een knipperlicht voor extra veiligheid, bijvoorbeeld in stedelijk gebied.

De Petzl Tikka XP 2 kan gebruikt worden met lithium batterijen om het gewicht te beperken of voor toepassingen in koude weersomstandigheden. Dit heb ik nog niet geprobeerd of verder uitgezocht.

Specificaties:

Hoeveelheid licht: 60 Lumen (maximaal niveau)
Type lichtbundel: breed & gefocusseerd
Afstand: 60 meter (maximaal niveau)
Autonomie: 160 uur (economisch niveau)
Gewicht: 88 gram
CORE accu beschikbaar ls accessoire
Verkrijgbaar in: grafiet en iriskleuren

Ik heb de uitvoering in grafiet. Ik lees op verschillende fora dat mensen met een bril soms last kunnen hebben door strooilicht dat door de behuizing valt. Ik merk daar zelf niets van. Ik heb vanavond ook even mijn Agu bril opgehad, maar merkte niets van rare belichting van de brillenglazen.

De lamp is ontzettend licht en je voelt er niets van als de lamp op het hoofd zit. Ik zag dat er ook een extra accessoire te krijgen is om de lamp op een andere plaats te bevestigen dan op het hoofd. Voor mij niet belangrijk, want het zit allemaal prima. De lamp steekt nauwelijks uit en tijdens het lopen wiebelt er echt niets. Ik was aangenaam verrast.

Een echte aanrader voor ieder die in het donker loopt!boost versus normale stand. foto overgenomen van deze review