06.07.2017 – fietstocht naar Aken – dag 2 – 93 km

Gisteren ben ik gestart met mijn tochtje naar Aken met de fiets. Ik fietste toen 90 kilometer en dat ging allemaal prima. Vannacht sliep ik op een kleine en rustige camping. Ik heb een boomgaard voor mij alleen en vannacht was het stil op het geruis van de snelweg A58 na. Dat verraste me wel maar ik had er geen last van. Ik heb goed geslapen maar ik was wel vroeg wakker. Vannacht ben ik er even uitgeweest voor een plasje. Dat deed ik gewoon op het gras voor de tent. Ik zag toen een laag mist boven de velden hangen en merkte ook dat de tent kletsnat was. Toen ik het zag bedacht ik dat het misschien wel zou opdrogen in de ochtend zon. Ik had immers nog een paar uur voor de boeg toen ik het merkte. Om 6.30 krijgt wafje te eten en daarna dommelen we nog even kort door. Het uitzicht over de velden is prachtig zo in de vroege ochtend.

klik voor groot

Rond 7 uur ga ik me aankleden. Wafje wordt ook langzaam wakker en rekt zich eens lekker uit. Ik heb maar nauwelijks plek doordat ik haar bedje per ongeluk naast de deur heb gelegd in plaats van bij mijn voeten zoals ik normaal doe. Dat was niet zo slim maar het ging nog net allemaal. De tent is al wat droger geworden doordat de zon al flink schijnt en de tent inderdaad in de zon staat. Zelfs zonder app voor de zonnestand ging dat dus goed.

klik voor groot

Ik ga eens proberen om de binnentent op te ruimen terwijl de buiten tent blijft staan. Dat deed ik nog nooit en wie weet lukt het. Op die manier kan de tent nog even drogen terwijl de rest al ingepakt zit. De kleine tasjes zitten al voorop de fiets en een achtertas is ook al ingepakt. Ik hoop maar dat de tent en de stokken toch in 1 tas passen want op de eerste dag zat de tent verdeeld over twee achtertassen. Maar al doende leert en ik doe het nu zo want het zou wel handiger zijn op deze manier.

klik voor groot

Ondertussen kook ik water voor mijn ontbijt. Ik zie helaas dat de trekkers maaltijd verkeerd is. Ik moet iets opbakken en dat kan ik dus niet. Jammer maar helaas en ik ontbijt dus uiteindelijk met soep en een Twix. Misschien kan ik straks iets halen ergens. Vervelend, want ik heb voor morgen dezelfde maaltijd meegenomen als ontbijt!

Na mijn ‘ontbijt’ ruim ik de buitentent op en inderdaad past alles heel makkelijk in 1 tas. Ik heb zelfs ruimte over omdat de buiten tent in een AH tasje zit en de binnentent gewoon in de eigen Nigor zak. Vreemd dat het zoveel uitmaakt maar weer wat geleerd dus.

Om klokslag 9 uur rijden we weg bij de camping en gaan we weer op weg.

klik voor groot

Ik fiets een heel klein stukje terug over de weg waar ik overheen reed gisteren op de heenweg en sla daarna rechtsaf langs de golfbaan. Het eerste stukje rijdt echt verschrikkelijk. Grote keien en alles schudt en maakt herrie. Mijn tempo ligt daardoor laag en ik kom slecht op gang. Ik rijd langs een asielzoekers centrum die in een prachtige omgeving ligt. Is dat nou goed? Misschien heb ik hele rare gedachten maar waarom ligt zo’n centrum niet in een industrie terrein? Nu denkt toch iedereen dat zo’n omgeving de standaard is? Dichtbij een villa wijk dus mooie huizen en mooie auto’s in de buurt? Wat krijg je daarvan nou mee? Ik weet het niet. Ik denk na terwijl ik aan het fietsen ben. Ik weet zeker al drie plekken waar een asielzoeker centrum in zo’n mooie omgeving ligt.

Na een half uurtje stop ik even voor een korte pauze. Wafje kan even plassen en lekker drinken want het is wederom een warme dag.

klik voor groot

Als we om 9.30 weer verder rijden komt we ineens op een fietspad waar een bordje ‘slecht fietspad’ stond. Nou inderdaad. Heel slecht! Maar ik fiets rustig door want ik kom er uiteindelijk natuurlijk toch gewoon. Een stukje verder ligt gelukkig weer een heerlijk vlak betonplaten pad.

klik voor groot

Na een uurtje rijd ik door Baarle. Omdat ik aanneem dat er verderop ook nog dorpjes zullen komen met winkels, maak ik de fout (!) om niets te gaan halen voor onderweg en eventueel voor morgen vroeg. Ik fiets dus door en houd even pauze op de grens van Nederland met belgie.

klik voor groot


Na de pauze ga ik weer op pad. Het fietsen gaat vandaag niet optimaal om een of andere reden. Ik zit niet echt lekker vandaag, en het rijdt zwaarder dan gisteren. Er staat een windje en als ik langs het kanaal fiets, dan zie ik golfjes de andere kant op stromen. Ik fiets langs het Bels Lijntje.

klik voor groot

Rond 11.30 moet wafje eten en ga ik maar eens aan de fiets prutsen. Volgens mij staat het zadel niet goed. Ik probeerde het al rechter te zetten maar eigenlijk moet het wat naar achteren volgens mij want ik ga steeds wat naar voren zitten om beter te zitten dus het zadel moet eigenlijk naar achteren. Elke keer pruts ik wat en probeer ik wat. Zadel, stuur etc. Ik moet toch wat beter op de fiets komen want vandaag rijdt het gewoon niet zo lekker als gisteren.

klik voor groot

Ik fiets rustig door. Er is niet heel veel te zien. Veel natuur en veel rechte wegen langs het water of langs velden. Ik rijd door Postel maar dat is heel toeristisch en de abdij laat ik links liggen. Ik wil eigenlijk even door want ik schiet helemaal niet zo op voor mijn gevoel.

Ik wil schaduw voor woef maar alles is open en het is hartstikke warm. Om 13.45 zie ik in een veld een apparaat dat water oppompt voor de velden. Dat stroomt over dus er is beweging. Misschien is dat iets voor woef om even af te koelen?

klik voor groot

Ik zorg ervoor dat ze niets drinkt maar achteraf twijfel ik of het wel een handige zet was. Straks zit het vol met ziekte van Weil van ratten. Als ze maar niet ziek wordt nu!

Als ik linksaf ga slaan en weer langs het kanaal Bocholt-Herenthals zal gaan fietsen, hou ik weer even pauze. Het is inmiddels 14 uur en ik heb trek en ik zit niet lekker. Ik wil gewoon even pauze en bij het bankje ga ik op mijn gemakje zitten, laad de telefoon op, hang mijn doek te drogen en ga even woefje uitlaten voor een plas en poepje.

klik voor groot

Ik moet nog (maar) 33 kilometer maar het voelt als veel meer. Ik pruts nog wat aan mijn zadel en stuur. Het zit wel al beter dan vanmorgen dus ik kom er wel denk ik qua houding. Ik ga ergens aanbellen om mijn water bijgevuld te krijgen en dat lukt gelukkig. Ik kan buiten de bidons vullen en ik drink veel en vul alles bij.

Op zich doe ik het prima qua tijd en afstand natuurlijk. Pauze om 14 uur en nog maar 33 kilometer te gaan. Dat is helemaal prima maar toch loopt het niet op rolletjes vandaag.

Ik ga weer verder met de route en eigenlijk fietst het nu een stuk beter allemaal. Misschien doordat ik wind mee heb nu of doordat ik lekkerder zit maar het rijdt prima nu. Ik fiets een heel stuk langs het kanaal en langs het kanaal staan ook veel bunkers. In ieder geval een normaal pad met redelijk wat schaduw door de overhangende bomen dus dat is fijn ook voor woefje.

klik voor groot


Ik praat onderweg even met een man die ook met Rohloff rijdt. Een blauwe op een Koga. Hij rijdt aanzienlijk sneller dan ik dus we nemen snel weer afscheid. Toch wel leuk om te zien want zo’n Rohloff valt natuurlijk heel erg op.

Inmiddels betrekt het een beetje en krijg ik een SMS van mijn vader dat het slecht weer is in Aken met onweer en bliksem. Of het niet raadzaam zou zijn als ik een hotelletje ga zoeken? Ik stop en ga op de radar kijken. Ik zie inderdaad rond 16 uur een regenbui verwacht met onweer. Wat balen dit want onweer en tenten is niet echt fijn. Ik ga kijken op Booking.com en zoek op internet of er iets in de buurt is. Er is in Bree waar ik straks ben een B&B en die ga ik bellen. Een kamer kost maar liefst 85 euro samen met woef. Dat is toch idioot duur? Ondertussen stuur ik een Facebook berichtje naar de camping om te vragen of ze toevallig nog een van de huisjes beschikbaar hebben en of ze die voor een nacht zouden willen verhuren. Ik verwacht er niets van maar je weet nooit. De B&B zet ik on hold want ik vind het echt veel te duur. Ik fiets door en hoop er het beste van want de radar ziet er niet al te eng uit eigenlijk.

Het loopt tegen 17 uur en ineens rijd ik langs een klein restaurantje met een mooi terras met parasols. had ik niet gezien tijdens de voorbereiding en aangezien dit pal langs de route ligt en ik er inmiddels bijna ben (nog maar 1.700 meter) besluit ik te stoppen om wat te gaan eten en te besluiten wat ik ga doen qua overnachting.

Ik zet de fiets en de kar voor het terras zodat ik alles in de gaten kan houden. Ik zit lekker onder de parasol en bestel munt thee met vlaai en bestudeer de kaart. Ik rammel van de honger want vandaag ging het dus mis qua voeding onderweg. Ik heb een oud platgeslagen broodje van gisteren gegeten. Niet te eten maar ik moest toch wat. Ik bestel penne carbonara om lekker te kunnen ‘vullen’.

klik voor groot

Ondertussen zoek ik me rot voor een alternatief voor de overnachting. S. kijkt naar de radar omdat ik slechte internet verbinding heb en dat is lastig. Wat doe ik nu? Toch die B&B? Het hotel in de buurt neemt geen honden weet ik inmiddels.

Ondertussen gaat het regenen. Aanvankelijk 100 druppels maar net als ik mijn ouders wil SMSen dat de regen niets voorstelde gaat het harder regenen. Shit, want de kar staat dus nu in de regen. Ik had wel al de klep dicht gedaan en een hoesje over het leren zadel gelegd en de navigatie van het stuur gehaald. Ga ik nu de regen in zodat ik nat word of wacht ik toch even af? Ik zit ondertussen met S. te bellen en hij kijkt weer op de radar. Er komt iets aan met rode vlek dus met onweer. Zodra de regen ophoudt koppel ik de kar los en trek de kar onder de parasol waar ook een buggy staat. Die is droog en de fiets kan blijven staan met de waterdichte tassen. Dat is verder geen probleem.

klik voor groot

Wat een geklooi en wat een onrust. Ik besluit toch voor de B&B te gaan ondanks het bedrag. Dan blijkt dat de dame eerst nog even naar de winkel te willen en pas over een uur terug zou zijn. Dat terwijl ik er binnen 10 minuten zou zijn! Tegelijkertijd krijg ik bericht dat er een annulering is van het kleinste huisje op de camping bij de boer en dat ik dat mag hebben. Ik annuleer meteen de B&B en bel de campsite op. Ik krijg de boer en hij vertelt dat hij niet weet wat ze moeten vragen maar dat het maximaal 50 euro zou gaan kosten. Dat laat ik me geen twee keer zeggen natuurlijk want dat zou geen geld zijn voor een klein huisje met een bed, een douche en een toilet. Lijkt me ideaal en ik zeg dat ik dat graag neem. Ik hoor vanavond dan wel wat het gaat kosten als zijn dochter thuis is.

Ik zit inmiddels al vrij lang bij het restaurant en heb lekker gegeten en gedronken. Ik reken 20 euro af en ga weer op pad. Ik ben nu natuurlijk in 10 minuten bij de boerderij.

Overigens is het nog steeds droog en schijnt de zon alweer! Waar is dat onweer nou?

Als ik bij de boerderij kom word ik hartelijk welkom geheten door een man in een rolstoel. Hij gaat met de boermobiel met me op pad. Eerst even kijken naar het huisje en daarna naar het tenten veldje. Tsja, geen moeilijke keuze vrees ik voor vandaag. Doe mij dat schattige huisje maar met die stoeltjes voor de deur en het lekkere bed!

klik voor groot

Ik krijg de sleutel en als ik woef ga uitlaten komt de dochter ook thuis. Ze zal me zo lakens komen brengen en me vertellen wat het kost. Mijn fiets kan ik stallen in de kapschuur en daar ga ik dus ook de fiets neerzetten. Ik haal twee tasjes eraf en laat de rest erop zitten. Ik heb vanavond maar weinig nodig natuurlijk.

Ik wandel wat rond en zie dat de overleden vrouw van de boer dezelfde naam heeft en herboriste was. Er was kennelijk een mooie kruiden tuin en die is weg maar de tuin is nog steeds prachtig. Ik loop genietend rond. Stom genoeg heeft woef diarree. Ze is toch niet ziek geworden van dat stomme water? Als ik terug kom is de dochter er ook weer met de lakens. Ze vraagt 40 euro en die betaal ik meteen. Geen geld natuurlijk voor een nacht in een huisje. Ik ben hartstikke blij. Wat een geluksvogel ben ik.

Na de wandeling met woef maak ik wat thee en ga lekker lezen voor mijn huisje. Ik heb al een douche genomen om alle zonneband creme af te schrobben. dat voelt een stuk lekkerder natuurlijk. Mijn bedje heb ik ook al opgemaakt.

klik voor groot


Het einde van de dag was een beetje rommelig en stressy vanwege het naderende onweer (dat er nog niet is) maar eind goed al goed.

Als ik in de avond met woefje wandel voor het laatste rondje, zie ik heel in de verte bliksem maar bij ons is nog niets. Vreemd genoeg is die grote bui die ik had bij het restaurantje hier niet eens gevallen. Alles is droog! Ik ben benieuwd of er uberhaupt onweer en regen gaat komen!

Morgen weer een nieuwe dag. De route zal zwaarder zijn vanwege de heuvels in Limburg maar is wel korter. Vandaag fietste ik 93 kilometer en dat ging niet overal even soepel. Het was warm en ik zat niet lekker maar ik moet zeggen dat de laatste 33 kilometer wel weer goed ging dus ik denk dat de oplossing lag in het verschuiven van het zadel.

Op naar een nieuwe dag!

Gegevens:

* 92 km
* 28 graden
* wind 6 km/uur O

klik voor groot

Een gedachte over “06.07.2017 – fietstocht naar Aken – dag 2 – 93 km

  1. Wilma

    Hi ik kan niet stoppen met lezen, dit verslag ook gelezen! Leuk geschreven en 40 euro is geen geld.
    Ik heb afgelopen weekend mijn hotel geboekt via trivago.nl (aanrader!)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>