28.03.2017 – loetbos – 6 km (kajak)

Vanmorgen heb ik 16 km gelopen. Daarna heb ik twee uur bij de garage rondgehangen voor een reparatie die dus niets heeft opgelost wat ik al vermoedde/vreesde. Beetje jammer dus. Toen ik thuis kwam ben ik eerst met wafje gaan wandelen en daarna heb ik buiten even zitten studeren. Maar vorige week had ik al het plan om even te gaan kajakken in het Loetbos en aangezien er vandaag niet teveel wind staat, besluit ik dat dan maar te gaan doen. Ik bel van te voren voor de zekerheid maar er wordt niet opgenomen. Geeft niet, als er niemand is dan ga ik gewoon weer terug met mijn fietsje en heb ik een stukje gefietst. Ook leuk. Ik stap dus op mijn Fuji en ga naar de kanoverhuur. Al snel heb ik betaald en krijg ik uitleg over de kajak. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het gedaan heb en toen kon ik er niets van. Eigenlijk vonden S. en ik het vreselijk en dat was destijds meteen de laatste keer dat we dit deden.

klik voor groot

Maar nu ga ik het gewoon proberen. Gelukkig flikker ik niet om met kajak en al en al snel ben ik op weg. Even het bruggetje onderdoor en dan linksaf. Ik ga proberen tot steigertje 13 te komen maar voorlopig kan ik er niets van en slinger ik alle kanten op en word ik ook nog hartstikke nat. Is dit leuk? Mooi is het wel en ik geniet van het varen op het water en het kijken en luisteren naar de vogels.

klik voor groot


Ik ben na 500 meter al gigantisch moe. Ik rust even uit en hoor het ijsvogeltje rondvliegen. Ik besluit daarna stukje te doen van 500 meter en dan even uit te rusten en dat gaat een stuk beter. Maar echt lekker gaat het nog steeds niet. Ik ben inmiddels langs steigertje 14 gekomen bij de windmolen en puf daar weer even uit.

klik voor groot

Ga ik helemaal naar steiger 13? Ik vaar verder en erger me aan de auto’s die langs rijden. Hier heb ik geen zin in. Ik ben 3 kilometer op pad maar ik heb straks ook nog tegenwind. Ik besluit terug te keren omdat ik anders misschien in de problemen kom als het ineens heel zwaar is. Zoveel kracht heb ik niet en ik wil ook niet gigantisch moe worden. Het is maar voor de lol!

Maar als ik omdraai en tegen de wind in vaar, gaat het ineens een stuk beter. Ik zit anders en ineens voel ik beter hoe ik het eigenlijk moet doen. Dat schiet een stuk sneller op maar ik hou toch vast aan de 500 meter varen en dan even lekker dobberen. Zo blijft het tenminste echt leuk. Bij steigertje 14 rust ik weer even uit.

klik voor groot

Op een gegeven moment ben ik alweer in de buurt van de verhuur. Het is voor nu wel even genoeg voor de eerste keer en zo met het dobberen tussendoor prima te doen. Ik moet straks ook nog terug fietsen dus ik ga echt terug. Als ik het bruggetje onderdoor vaar, word ik nog even aangevallen door wat takken die in het water liggen en ineens omhoog komen en mijn broek vies maken. Dat is nou jammer. Na ruim 6 kilometer ben ik weer terug bij de verhuur. Ik kom zonder natte voeten weer uit de kajak en stap weer op mijn fietsje. Nu eerst weer ruim 10 kilometer naar huis fietsen. Al met al een actief dagje. Ik voel mijn armen en schouders overigens goed!

Leuk om gedaan te hebben.

Gegevens:

afstand: 6 km
weer: 17 graden

Kaart :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>