14.03.2017 – moordrecht – 26 km (C)

Vanmorgen heb ik een stukje gelopen en ik was van plan om ook te fietsen. Helaas is het zonnetje verdwenen aan het einde van de middag en is het ook nog eens gaan waaien. Dat laatste is vooral erg jammer maar ik ga het gewoon toch proberen. Ik heb een rondje via Moordrecht uitgezet op de Edge en ik heb ook goed op de kaart gekeken. Laat ik vast verklappen dat je aan de kaart onderaan kunt zien dat ik dus gewoon overal verkeerd ben gereden. Dat was wel nuttig overigens, want nu kon ik eens goed zien hoe veel (of weinig) je nu aan de Edge hebt eigenlijk.

Ik wandel eerst even met woef voordat ik vertrek en daarna ga ik op pad. Horloge om, Edge vast en de telefoon in het zadeltasje voor de zekerheid. Ik had nog niet eens gedacht aan de kaart die daar op staat maar meer voor het geval dat. Ik rijd over de dijk en heb daar de wind in de rug. Dat schiet tenminste een beetje op en in no time ben ik alweer bij de afslag richting Nieuwerkerk die ik normaal ook neem. Maar bij vd Valk sla ik rechtsaf en daarna rijd ik een stukje langs de snelweg. Dit reed ik ook op de weg terug van de winkel in Moordrecht vorige week. Ook dat rijdt prima en hier schiet ik ook behoorlijk op. Even onder het spoor door en dan rechtdoor en niet richting de winkel. Bij de rotonde gaat het al mis. Ik moet het fietspad naar rechts kennelijk nemen en daarna zijn alle borden ook verdwenen en neem ik dus het verkeerde pad. Al snel ben ik weer bijna bij de spoorweg overgang een stukje verder dus keer ik om. De Garmin geeft geen kik en zegt alleen dat ik van de route af ben. Ja dat zie ik ook. Maar door de hoek zie ik uberhaupt weinig op mijn scherm en aan het kleine kaartje heb ik eigenlijk niets. Ik gok maar wat en rij uiteindelijk Moordrecht weer in. De watertoren die daar staat is een mooi herkenningspunt dus op die manier kwam ik toch in de buurt. Uiteindelijk zie ik de kerktoren waar ik uit had moeten komen maar ik besluit rechtdoor te rijden in de veronderstelling dat ik dan weer op Westeinde kom waar ik onderlangs de dijk naar huis kan rijden. Dat laatste blijkt te kloppen. Daarna weet Garmin ook weer dat ik op de route ben. Zo kan ik het ook!

Ik heb er nou werkelijk nooit bij nagedacht dat er navigatie hulpmiddelen zijn zoals deze, die niet herberekenen als je verkeerd rijdt. Wel als je op adres een route laat maken, maar dus niet als je er een route van te voren in zet. Wat wij dus altijd doen tijdens een vakantie! Als je dan in een dorpje even van de route afgaat voor een hapje eten of een kerkje, ben je dus me Garmin echt de pineut. De Teasi leidt je dan zonder morren weer naar de route. Het is maar goed dat S. afgelopen weekend bij de Aldi nog een oude Teasi kon aanschaffen. Op die manier hebben we allebei de route onderweg op onze lange tochten en dat is best prettig.

Ik rijd door over een bekende route en zie ineens lammetjes in het weiland naast het fietspad. Ik test meteen even de remmen en stop voor een kiekje.

Klik voor groot

Wat zijn ze schattig. Ik klim weer op mijn fietsje en rijd verder. Maar dat valt echt niet mee zo tegen de wind in en ik ploeter voort. Ik ben blij dat ik niet bovenlangs kan rijden want dan vang je extra veel wind. Aan het eind zie ik een andere fietser stoempen tegen de wind in. Het lukt me om haar in te halen en als ik zeg ‘wat een wind he’ schrikt ze zich te pletter. Dan denkt ze even dat ze wel kan aanhaken bij mij maar dat lukt niet. Gelukkig maar want ik heb helemaal geen zin in een klever achter me. Lekker alleen rijden.

De nieuwe pedalen rijden trouwens veel fijner dan de pedalen die erop zaten. Ik vind het wel een grap dat uiteindelijk alle pedalen die ik vorig jaar gekocht had nu in gebruik zijn genomen. Ik moet duidelijk niet van die enorme pedalen hebben en al helemaal geen gladde oppervlakten. Deze combi dingen zijn ideaal. Nu nog andere grepen en de spatborden en dan wordt het bijna ideaal denk ik. Ik moet overigens nog even even terug naar de winkel want afschakelen loopt niet zo mooi als opschakelen en dat moet dus echt wel met deze naaf en riem.

Na het stukje tegenwind kan ik weer lekker scheuren over de ‘s Gravenweg en daarna het laatste stukje door Hitland. Na bijna 26 km sta ik voor de deur. Dat was de oorspronkelijke route ook dus dat is mooi. Hoewel ik de korte weg naar huis nam en dus niet meer over de dijk een stukje fietste is de afstand precies wat ik wilde. Uurtje fietsen en even lekker uitgewaaid.

Op naar de volgende ronde.

Gegevens:

* 10 graden
* 26 km
* gemiddeld 25 km/uur (max 36,2 km/uur)
* cadans 83 (103)
* wind: 23 km/uur ZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>