28.02.2017 – moordrecht/capelle – 15 km

Vandaag gaan we de nieuwe fiets van S. in Moordrecht ophalen die we zaterdag gekocht hebben. Het is een Cube Nature van 54 centimeter. Het is de bedoeling dat we de fiets laten klaarmaken en dat ik dan naar huis ga rijden. Ik ben daarvoor dus netjes omgekleed in mijn fietskloffie, de helm ligt in de auto en de schoenen heb ik al aan. Ook bracht ik een montagestandaard mee voor de Garmin Edge zodat ik de weg naar huis zou weten. De Lezyne lampen van mijn eigen fiets zitten even in de oplader en liggen nog in de auto.

In de winkel kijken we eerst nog even naar spulletjes. We kopen een zadeltasje dat ook op de Koga kan (eentje van Bontrager die ik onder de racefiets heb) en Ergon handvatten omdat dat nu eenmaal veel lekkerder rijdt. Als we zitten te wachten opper ik dat S. vast een standaard erg gaat missen op de fiets. Ik miste dat namelijk afgelopen zaterdag al toen ik de fiets even neer wilde zetten. Hij gaat gauw kijken en koopt nog een Cube standaard voor op de fiets. Inmiddels rinkelt de kassa dus weer aardig voor de spulletjes die er altijd weer bijkomen. Een pomp en bidonhouders zitten er ook nog niet op en ook nog geen bagegedrager en dat moet ook nog….. Maar dat komt allemaal wel. Oh en spatborden! Maar met schijfremmen moeten we even wat dingen uitzoeken dus dat komt wel. Uiteindelijk is de fiets rond 18.30 dan eindelijk klaar. Gelukkig zegt niemand dat we maar eens moeten opschieten dus dat valt alweer mee. Er zit overigens nog een stel te wachten op hun nieuwe fiets.

Eindelijk rijden we dus naar buiten met het fietsje. Ik zet de lampen erop, en monteer de garmin. Vreemd genoeg kent hij Capelle ad Ijssel niet als plaats en moeten we dan maar handmatig het pijltje met de bestemming erin zetten. Als alles klaar is, kan ik op pad. De fiets is voor mij een beetje klein maar het zit niet eens heel slecht. S. rijdt met de auto een stukje vooruit en wacht me dan weer op. Dat is maar goed ook want de garmin heeft geen idee waar ik heen wil en stuurt me steeds terug naar de winkel. Op mijn gemak nog eens uitzoeken hoe dat nou echt allemaal werkt. Ik ben nu al blij dat hij niet uitgaat!

Het fietsen gaat goed alleen staat er wel een keiharde wind waardoor ik niet erg snel ga. Maar ik fiets ook sinds lange tijd weer in de donker dus zo is het prima. Ik fiets dan maar de saaie weg langs de autoweg terug omdat de garmin het laat afweten. Dit weet ik tenminste wel ongeveer en zodra we op de weg parallel aan de A20 rijden, gaat S. vast naar huis om woefje te laten plassen en rijd ik rustig door. Ik ben pas op de helft dus ik moet nog even een stukje door tegen de wind in…. Ondertussen stuurt de Garmin me elke keer de andere kant op maar gelukkig ken ik hier de weg en negeer de aanwijzingen dan maar.

Als ik het laatste stukje over de Klaas Klinkert rijd, knal ik bijna tegen een voetganger op die dom naar het lichtje blijft kijken en geen stap opzij doet. Het is maar goed dat ik midden op het fietspad reed, want ik had de goede man echt niet gezien. Ik rijd hier nogal snel en dan heb je blijkbaar echt de sterkere lichtbundel nodig van de lamp. Die lamp geeft al erg veel licht maar als het zo donker is toch maar een standje erbij. Achterop doet alles het ook prima. De lezyne lichten waren duur maar zijn wel goed.

Na 15 km sta ik weer voor de deur. Alles doet het goed, ook al schakelt de fiets ergens op 1 kransje wat minder mooi. Maar dat moeten we misschien even inrijden en later weer wat strakker zetten. Op naar de volgende rit maar weer. Ik ben benieuwd hoe dit nu zich laat vergelijken met mijn Fuji. Misschien kunnen we dat komend weekend proberen.

Gegevens:

* 4 graden
* 15 km

klik voor groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>