15.09.2016 – kinderdijk – 34 km (R)

Gisteren moest ik schoenen ruilen voor S. en paste ik en passant een fietsbroek in de aanbieding. Ik kocht uiteindelijk een 3/4 broek van Odlo. De korte variant liet ik hangen. Maar eigenlijk kreeg ik daar toch spijt van. Dat broekje zou mijn 3e ‘stapel artikel’ zijn met 40% korting en dan zou het toch wel een mooie prijs zijn voor een broek die goed zit. Ik heb over mijn andere korte broekje altijd een shortje aan van hardlopen omdat ik het ander geen gezicht vind. Vandaag besloot ik dus toch maar terug te gaan om de broek te kopen. Maar het werd later en later en aangezien ik geen zin had in files op de A15 vanwege de avond spits, besloot ik maar met de racefiets te gaan. Gauw omkleden, rugzakje gepakt en op weg. Dat is trouwens niet in een minuut gebeurd, want ik moest de navigatie aanzwengelen, bidons vullen, omkleden, helm op etc. Maar ik was dan toch redelijk snel klaar om te gaan en was op weg. Het eerste pontje wilde net weg varen maar op mijn geroep, wachtte Andre deze keer toch even en kon ik er zo opspringen en meevaren. Daarna gauw door. Naar rechts, naar Breeka en rechtdoor naar Krimpen aan de Lek en daar de pont pakken. Ik kende de weg gelukkig al van een andere keer! Ik zag op de navigatie hoe ver het nog was en ik moest toch een beetje doorrijden in verband met sluitingstijd van de winkel. Al snel was ik in Krimpen. Daar lag de pont gelukkig aan mijn kant en kon ik er zo oprijden.

klik voor groot

Aan de overkant gewoon maar de navigatie gevolgd voor de snelste route. De mooie route via Kinderdijk zou ik wel op de terugweg doen. Rechtdoor dus en de weg volgen langs het water.

klik voor groot

Ik fietste behoorlijk hard en zweette me te pletter. Dat werd leuk straks als ik tot stilstand zou komen bij de winkel en nog iets moest passen ook. Ruim op tijd kwam ik aan bij de winkel. Ik zweette als een otter maar dat was niet zo erg geloof ik. Gauw de broek gepast en in de kleedkamer rukte ik het kaartje eraf. Ik zou de broek dan maar meteen aanhouden want weer omkleden leek me ook niet nuttig. Kon ik de broek meteen proberen. Ik propte mijn andere broek dus in de rugzak, rekende af en ging gauw weer op weg. Deze keer was ik dus maar kort in de winkel.

Langs het water en rechtsaf richting Kinderdijk deze keer. Rustiger tempo en even genieten van al het moois. Echt gaaf om hier weer te fietsen.

klik voor grootToen ik op de brug een foto maakte van de molens, waren er twee kinderen aan het springen vanaf de brug. Gauw een kiekje!

Daarna gauw verder langs alle molens en alle toeristen. Dat houdt kennelijk niet op want er waren nog veel mensen op de been daar. Het blijft leuk.
Daarna moest ik even kijken hoe ik zou rijden na de pont. De pont lag helaas aan de andere kant en het duurde nogal lang voordat ik er op kon rijden en aan de overkant was. Het kleine pontje zou maar tot 18 uur continu varen en daarna per kwartier. Ik rekende uit dat ik wel verdomd hard zou moeten fietsen om die 18 uur te halen met het risico dat Andre me dan lekker zou laten staan als ik een seconde te laat zou zijn. Dan maar een hele andere route straks!

klik voor groot

Die route ging over een onbekend gebied. Langs een golfbaan en over groen terrein. Best aardig maar een stuk langer dan de heenweg, dat is duidelijk. Ik zou dus over de Algerabrug terugrijden. Ook wel leuk want dat deed ik nog niet eerder.

klik voor groot

Ik moest even goed de navigatie bekijken bij die brug hoe ik moest rijden maar al snel zag ik de weg en reed ik er eerst langs en daarna overheen. Toch een machtig ding met die keringen.

klik voor groot

Daarna reed ik even verkeerd, en kwam ik daarna op de afgesloten dijk uit waardoor ik weer terug moest. Maar na 34 km stond ik dan toch weer voor de deur. De terugweg was ook leuk maar een stuk langer dan de heenweg (13 km heen en 20 km terug). Toch even een leuk ritje en onverwacht.

Gegevens:

* 27 graden
* 34 km

klik voor groot