15.02.2014 – assignment 10: 8 x 1.600 (5′) – totaal 19,5 km

**15.02.2014 – assignment 10: 8 x 1.600 (5′) – totaal 19,5 km**

Het is alweer drie weken geleden dat ik ook een training deed zoals vandaag, met 1600-tjes. Toen waren het er 6, nu moest ik er 8 doen. En dat na de 51,5 km van vorig weekend. Ik merkte dat ik een beetje een soort ‘faalangst’ had. Niet letterlijk natuurlijk maar na de euforie van vorig weekend, vroeg ik me wel even af of me dit wel ging lukken en of ik nou echt nergens last van zou krijgen. Ik vind het namelijk nog steeds bijzonder dat ik zo gemakkelijk die afstand ‘even’ aflegde. En de training van vandaag zou nou ook niet echt een makkie zijn. Tel daarbij op dat het vandaag hard waait, de weg vol diepe plassen zal liggen, het zachtjes regent en je begrijpt…. nik stond niet bepaald voor het raam te springen om te gaan.

Maar wel een goede test natuurlijk en wat zou me kunnen gebeuren? Eigenlijk niets. Dus niet denken ‘misschien gaat het wel heel traag’ of ‘misschien krijg ik een pijntje’, maar gewoon ‘het gaat lukken’ en ‘ik voel me prima’. En zo ging ik dus op weg. Woef zielig achterlatend achter het raam. Niet alleen is ze hoog loops maar deze interval ronde over de weg is niet zo handig met een hond en bovendien is er niks aan voor haar. Dat betekent dus wel dat ik haar meteen mag gaan uitlaten als ik klaar (en nat) ben. Maar eerst maar eens beginnen.

Ik neem hetzelfde stuk weg als de vorige keer. Dat is geen makkelijke weg, omdat het aardig op en neer loopt en bovendien heb ik vandaag op de weg terug steeds de wind fors tegen. Ik ga niet kijken of de weg droog is ergens want ik weet al bijna zeker dat er op minimaal 2 plaatsen een hele diepe flood zal zijn. Alleen de eerste keer dus even oppassen of er geen kuilen verstopt zitten onder het donkere water en verder er gewoon doorheen stampen. Eerst even warmlopen, en daarna ga ik van start. Ik neem me voor om de eerste lap rustig te lopen. Dat lukt dus niet helemaal. Dan maar proberen de eerste 4 ongeveer op dat tempo vol te houden en dan eens te kijken. De eerste 4 laps gaan eigenlijk best snel. Ik praat mezelf moed in, dat ik straks alweer de eerste 6 erop heb zitten en dat ik dan aan de laatste 2 ga beginnen. Eitje toch? Het gaat eigenlijk best goed en als de wind in de 5e lap eventjes verstek laat gaan staat er meteen een mooie tijd op de teller. Helaas trekt de wind weer enorm aan en merk ik dat dat toch wel zijn tol begint te eisen. De afstand is natuurlijk ook best aardig al zo, want ik zal toch met deze training bijna 20 km gaan afleggen en ik heb nog niet veel gegeten vandaag. Maar aan alles komt een eind. Na de een na laatste lap glimlach ik en bedenk dat ik al aan de laatste lap ga beginnen. Nu mag ik wel even ‘lijden’ en ik ga van start. Maar het lukt niet erg en ik lig al achter op mijn tijdplannetje voor de laatste lap. Bij het venijnige klimmetje voor de waterplas voel ik dat het langzaam gaat. Te langzaam en die tijd loop ik niet meer goed op het laatste stukje met de wind vol tegen. Jammer maar helaas en zo eindig ik met een langzame (langzaamste) laatste lap. Toch niet ontevreden. Het had iets gelijkmatiger gekund, maar toch best OK op deze afstand en met het vorige weekend in gedachten. Ik merk ook dat ik wel ‘voorzichtig’ ben met het oog op de ultra die er nu toch echt aan zit te komen. Zou toch jammer zijn als het net op het laatste moment nog ineens mis zou gaan.

Na de run ga ik gauw met woef uit. Binnenkort weer lekker op avontuur met haar samen. Veel leuker dan dit rondje! Mijn voeten zijn gerimpeld van al het water waar ik doorheen moest. Keer op keer door die diepe floods op de weg is toch ook wel apart. Maar je raakt er wel aan gewend. Maar bijzonder blijft het om door een flood te rennen waarbij het water tot je oren spat!

Gegevens:

* afstand: 19,5 km
* temp 7 graden – regen, veel wind

februari 135 km – 2014 totaal 364 km