09.05.2017 – hitland – 16 km

Gisteren heb ik niet gelopen en dat was op zich prima. Maar ik ben helemaal gaar en pijnlijk van het zitten en dat is dus niet echt fijn. Vandaag ga ik dus hoe dan ook op pad en aangezien wafje lekker is uitgerust als het goed is, gaan we samen op pad. Het is warm(er) geworden en ik ben benieuwd hoe ze dat vindt. Ik neem dus de rugzak mee met water voor haar en een beetje voor mij. Ik kan alvast verklappen dat ik met lege rugzak en softflask terug kwam maar dat ik niks gedronken heb…..

Ik doe eerst de warming up en speur naar jonge beestjes.

klik voor groot

Daarna gaan we op pad voor de run. Na de eerste 5 km krijgt ze al te drinken en dat wil madam wel. Daarna gaan we weer verder en lopen het offroad stukje bij de Nijlganzen. Ik weet niet of ze nou broeden of al klaar zijn want het nest is hoog en ik zie dus niks. De ooievaars zitten verderop op hun nest. Het is prachtig weer en ik geniet er wel van. Mijn giletje zit al lang in mijn rugzak natuurlijk want het is best warm als het zonnetje schijnt.

klik voor groot

Ik loop het offroad stukje tweemaal en ga daarna weer terug met een lusje bij de korte arm en richting het leefgoed. Het lopen gaat zo fijn dat ik wel de hele middag op pad wil blijven eigenlijk. Maar mijn water voor woef is op en het is wel genoeg voor haar nu denk ik. Mooi opbouwen naar langere afstanden en dit is prima want we komen rond de 16 km uit vandaag en dat is met dit weer genoeg. Ik besluit even in de zon te gaan zitten op een van de nieuwe bankjes en dat is heerlijk warm zo in de zon. Woef gaat in het zonnetje liggen.

klik voor groot

Ik ga online zoeken of mijn Agu Takatsu cromotec uit 2011 nog te krijgen is. De pootjes waren al een beetje kapot en nu zijn de neusvleugeltjes ook echt los en dat zit niet meer lekker. De bril kleurt overigens ook voor geen meter meer mee dus ik ben helemaal gelukkig als ik er nog eentje kan vinden en die bestel ik. Terwijl ik dat doe en woefje ligt te slapen in de zon wordt ze ineens aangevallen door een herder. Ik snap er niks van wat er nou gebeurt eigenlijk maar leuk is het niet. Mijn stemming slaat meteen om en we gaan maar terug naar de auto. In de auto zie ik dat haar neusje beschadigd is en ik haal mijn EHBO kit tevoorschijn uit mijn rugzak. Meteen maar even ontsmetten hoewel het neusje natuurlijk wel goed doorbloed is. Vervelend dit soort dingen.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar. Het lopen ging in ieder geval heel fijn en het was heerlijk om zo even buiten te zijn. Jammer van het einde.

gegevens:

* 16 km
* 17 graden

mei 80 km – 2017 totaal 1.284 km