08.06.2015 – dunbar (john muir) – 12 km

**08.06.2015 – dunbar (john muir) – 12 km**

Vandaag ga ik de nieuwe powerbank ophalen in het dorp. Ik kwam er gelukkig net op tijd achter dat de door Coolblue geadviseerde powerbank leuk is voor 1 dag maar niet voor een meerdaagse trip. Net op tijd, anders had ik onderweg echt een probleem gehad. In allerijl dus tests bekeken en er eentje besteld. Zondag bestellen, maandag leveren, kom daar maar eens om in Nederland waar tante Pos niet eens meer weet dat maandag ook een werkdag is. Hoe het ook zij, ik moest dus toch naar het dorp en besloot dan maar vanuit Dunbar te starten vandaag. Ik had eerder al een rondje uitgezet bij het water over de John Muir weg van 6 km en daarom vertrok ik ergens vanuit het midden van het dorp. Gelukkig niet vanuit de Asda wat ik eerst van plan was, want volgens mij was dat veel langer geweest dan de 12 die ik nu gelopen heb (ik dacht namelijk dat het rondje van 6 plus de 7 die ik eerder liep dan wel 13 zou zijn maar kennelijk toch niet). Ik kende de John Muir way al van vorig jaar toen ik de eerste etappe liep met waf en met de bus weer terug ging. Dat was toen erg mooi.

We vertrekken dus vlak bij de mooie kliffen en terwijl ik foto’s sta te maken, hoor ik van iemand dat er gisteren een 16 jarig meisje van de kliffen is gevallen. Ai. Misschien door de wind. Ik had ook wel de kop gezien in de krant maar me niet gerealiseerd dat dat dus hier was! Ze leeft nog wel maar vraag niet hoe. Arm kind, arme ouders.

Maar ik ben gelukkig heel en we gaan van start voor ons rondje. Het is mooi weer geworden en eindelijk is er eens geen wind! Dat loopt lekker en woef heeft aanzienlijk minder last van de warmte dan vorig jaar (zo lijkt het). Jammer genoeg is het cooljacket dat ik voor de meerdaagse trip voor haar bestelde nog steeds niet binnen.

klik voor groot


Woef en ik lopen langs het water en het uitzicht op Isle of May in de verte en Bass Rock wat dichterbij blijft prachtig. We lopen verder, over de golfbaan en richting het John Muir park. Vanaf daar pakken we de John Muir way verder op en lopen richting het water. Even een brug over.

klik voor groot


Ze hijgt wel maar heeft het reuze naar haar zin duidelijk en rent voor me uit en snuffelt aan alles wat alles wat los en vast zit. We lopen verder langs het kinderpark waar een lamaatje geboren is. Het ezeltje dat ik vorige week zag, is alweer groter geworden. Maar het lamaatje is ook schattig. Lekker even door het bos om af te koelen en dan komen we bij de inham van de Tyne. Mooi en waf kan even badderen zoals ze vorig jaar ook deed. Zo schattig. Ondertussen speur ik of ik een mooi plekje zou zien voor wild campen.

klik voor grootDaarna loop ik nog even verder langs het water. Het water is heel ver weg zo laag staat het! Als ik op de kaart kijk, zie ik een ander rondje maar dat durf ik toch niet aan en daarom ga ik maar dezelfde weg weer terug naar het watertje en loop daarna een nieuw rondje door het bos terug naar de grote parkeerplaats. Dat is ook erg mooi.

Als we op de weg uitkomen, sla ik rechtsaf om de kortste weg naar de auto te nemen. Dat is even een steil klimmetje maar dat haal ik met gemak. Misschien wel aangemoedigd omdat een vader zijn dochter op de racefiets de heuvel op schreeuwt. Daarna lopen we Dunbar alweer binnen en zit de ronde erop. Na 12 km klok ik af. Ik had geen idee hoe lang het rondje zou worden maar dit rondje brengt me precies op 1.800 km voor dit jaar. Dat gaat toch best vlot.

Overmorgen vertrekken we voor onze lange ronde. Ik ben benieuwd als het weer zoiets is als vandaag zou mooi zijn. Maar ik zie het wel. Morgen even rustdag en inpakken van alle spullen.

klik voor groot


gegevens:

* 12 km
* 20 graden

juni 75 km – 2015 totaal 1.800 km

2 gedachten over “08.06.2015 – dunbar (john muir) – 12 km

  1. Margriet

    Ook een mooi rondje weer.
    Ben benieuwd naar je verhalen van je meerdaagse trip. Veel plezier alvast. Het voorbereiden is al leuk.

  2. max

    @ margriet: dat valt nog niet eens mee -) Dingen zijn groter dan verwacht, of werken ineens niet zo goed als gehoopt zoals het oplaadstation enzo. Maar we komen we wel en ik leer elke keer bij

Reacties plaatsen niet mogelijk.