21.02.2011 – rottemeren

21.02.2011 – rottemeren

Vandaag scheen het zonnetje weer volop. Dus toch maar even lekker naar buiten. Gekozen voor de Rottemeren die ik eind september ook al liep. Het rondje rond het meer is ongeveer 10,8 km dus ik ging vol goede moed op weg. Het eerste stuk is eigenlijk prachtig, met links het watertje vol met eendjes (o.a. smientjes, slobeendjes, tafeleenden, aalscholvers en reigers). De aalscholvers zijn allemaal aan het broeden al in de bomen en maken een herrie van jewelste. In het zonnetje werkelijk een prachtig gezicht en geluid.

Toen Zief ging zitten kwam er alleen wat water en was ze vreselijk aan het hijgen en duidelijk niet fit. Aan het einde van de eerste arm van het meer bij de molens dus besloten terug te gaan omdat het voor haar duidelijk nog niet zo goed was vandaag. Het was op zich wel een mooi rondje zo even langs het water en naar de molens die in het zonnetje er fris bij lagen. Eentje had een nieuwe rieten kap gekregen. Toen ik bij de auto kwam leek ze echter toch weer vrolijk en fit, dus heb ik de camera maar gepakt om wat foto’s te gaan maken en een stukje met haar nog te wandelen om nog even te plassen. Ik nam een andere route dichterbij langs het water. Dat was ook erg mooi en niet eens zo gek modderig. Toen het goed leek te gaan met Z-tje ben ik na 800 meter wandelen maar weer gaan hardlopen, zodat ik zelf toch nog wel een aardige run zou maken totaal, zij het dan met 800 meter wandelen tussendoor.

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot panorama

klik voor groot

Daarna kwam ik al snel weer op het fietspad richting de molens. Links lagen de haventjes waar je in de zomer ook wat kunt drinken. Ook vaart er dan een pontje van de ene kant van het water naar de andere kant. Nu waren er alleen veel scholeksters aan het zonnen

klik voor groot

klik voor groot panorama

Al snel was ik weer bij de molens en besloot ik maar even naar het einde te lopen om wat foto’s te maken. Ik was er nu toch inmiddels al bijna en Z/tje deed het prima. Even poseren voor de molens dan maar.

klik voor groot

Daarna weer richting de auto gelopen, want dat zou het totaal toch weer boven de 10 km brengen. Ik had dus uiteindelijk net zo goed het hele rondje kunnen doen want dat is 10,8 km maar ik wist niet zeker of het wel zou gaan met Z/tje. De torenvalk was nog steeds aan het zoeken naar een prooi toen ik terug liep en hoewel het beestje op de heenweg meteen wegvloog, bleef hij nu hangen omdat er werkelijk een muisje rende. Ik kon dus nog net een kiekje maken voordat hij zich naar beneden stortte op de muis en ermee wegvloog. Zulke dingen vind ik echt een kadootje onderweg, zeker als je – zoals nu – een beetje onder de vogel kunt kijken en redelijk dichtbij kunt komen.

klik voor groot

Ik moet alleen opletten dat ik op deze rondjes gewoon lekker rustig ga dieselen. Ik was immers van plan om de hele ronde te doen en blijkbaar ben ik te snel gestart want ik liep 10,4 km per uur op de eerste ronde. Tijdens de tweede ronde heb ik ook foto’s staan maken en dus heb ik geen idee van de werkelijke snelheid, maar als ik zo eens kijk naar het gemiddelde mét foto’s maken, dan was het niet veel langzamer. Dat is dus niet nodig en niet goed, want ik wil langere rustige afstanden combineren met kortere snellere. Daar hoort dus geen lange snelle bij. Anyway het was een prachtige dag met een leuke ronde waar ik ook nog wat foto’s heb kunnen maken. Dat hoeft dus een volgende keer niet meer als ik het hele rondje weer eens ga doen.

Gegevens:

* totale afstand 10,3 km
* temp -1 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 128 km – 2011 totaal 335 km
trailshoes 226 km

Een gedachte over “21.02.2011 – rottemeren

Reacties plaatsen niet mogelijk.