26.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 10 km

**26.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 10 km**

Het is nog steeds lekker weer in de namiddag dus gaan we op pad voor ons tweede rondje van de dag. Vanmorgen deden we een serieuzer rondje op Maf als voorbereiding op zondag. We besluiten naar Doon Hill te gaan. Dat is erg mooi en ook met de fiets goed te doen. Eerst even Spott Loan op klauteren. Dat stijgt flink door over een afstand van 800 mtr. Prima voor de warming up. Vorig jaar deden we ook dit rondje overigens.

klik voor groot

Volgens mij gaat het een stuk beter met die fiets dan vorig jaar. Ik herinner me nog de scheldpartijen toen!

Als we boven zijn, snel een foto van het uitzicht.

klik voor groot

Maar dan moet het toch echt gaan gebeuren. Ik neem me voor om een rustig RWR rondje te doen. Overigens doe ik dat toch niet, want het lopen gaat heerlijk en ik loop gewoon zonder op of om te kijken verder uiteindelijk naar Doon Hill. Heerlijk zonder rugzak en dat merk je dus meteen. Het voelt helemaal vrij.

klik voor groot


Na het stukje weg slaan we linksaf het pad op richting Doon Hill. Lekker onverhard en een prachtig uitzicht. Ook dit is met de fiets goed te doen en ik hobbel ook vrolijk door.

klik voor groot


Als we bij de afslag naar Doon Hill komen, is S. wat achterop geraakt vanwege alle foto’s. Ik klok af op de helft en wacht hier even en geniet van het uitzicht.

klik voor groot

Woefje is totaal niet moe en rent van S terug naar mij als S. even achtergebleven was voor een foto. Ze heeft het maar druk met het controleren van de roedel en rent als een dolle. Die is fit als wat!

Daarna gaan we even naar Doon Hill. Dat blijft altijd weer leuk om een keertje even te gaan kijken ook al is er weinig te zien nog. Het zijn meer de contouren die in het gras liggen. Ik schreef vorig jaar al dat ik me bekocht zou voelen als ik als tourist hier helemaal heen zou zijn gegaan eerlijk gezegd. Maar goed als doel voor een run altijd leuk.
Daarna gaan we weer naar beneden. Ik start weer met de run voor het laatste stuk. Het is nog steeds prachtig weer. Eerst even lekker naar beneden rennen. Aan de kustlijn staat zowel een cementfabriek als een ander vreselijk bouwsel met een enge pijp waar wel eens iets uitkomt. Echt heel erg lelijk. Maar ik ren lekker naar beneden.

klik voor groot

Daarna rechtsaf en rechts het veld weer in even omhoog. Niet zo erg als richting Doon Hill, dit is prima te doen en ik merk dat als ik net iets sneller draaf dat het nog makkelijker gaat ook. Links rent ineens een ree vor mijn neus weg. Geweldig. Even later schiet er nog eentje voor me uit. Ik geniet met volle teugen. Het voelt allemaal zo licht en fijn!

Het laatste stukje is ook leuk. Deze keer is het gras vrij laag dus kan ik het pad en de losse stenen goed zien. Vorig jaar was dat veel lastiger. Ik fladder naar beneden en zo komt er helaas weer een einde aan de run.

klik voor groot

Heerlijk om zo in de vroege avond met mooi weer nog even een rondje te lopen. Totaal vandaag toch bijna 20 km weggelopen maar zo voelt het niet. Dit smaakt naar meer zo twee keer op een dag.

Woef is ook niet moe gelukkig en met de fiets ging ook alles goed zo.

Op naar de volgende run. Eerst morgen naar de vogels kijken!

gegevens:

* 10 km
* 12 graden

mei 300 km – 2015 totaal 1.678 km