12.02.2015 – seahouses countryroads – 50 km

**12.02.2015 – seahouses countryroads – 50 km**

Vandaag weer tijd voor een lange duurloop. Twee weken geleden liep ik ook op donderdag en was de afstand 44 km. De keer daarvoor liep ik 38 km dus ik heb het netjes opgebouwd.

Ik koos weer voor de rondjes rond de cottage. Ik twijfelde even onderweg of ik lukraak nog ergens heen zou lopen maar ik had eigenlijk geen zin om te dwalen. Dat is leuker als ik gewoon lekker met waf onderweg ben. Vandaag was het even weer een serieuzere training voor de afstand dus dan maar op deze manier. Overigens elke keer weer een verleiding om niet te stoppen bij de cottage. Maar geen moment aan gedacht eigenlijk en het was ook niet nodig.

Ideaal loop weer deze keer. Weinig wind en bewolking dus niet te warm. Echt een fijne dag en de afstand is al uitdaging genoeg. Deze keer had ik gelukkig de Mio weer terug, dus kon ik mooi zien wat ik uitspookte en dat was niet slecht. HF gemiddeld op de eerste lap (voordat ik woef oppikte) 128 (max 140) en het tweede deel 133 (max 141) maar op het tweede stuk liep ik vreemd genoeg iets sneller (terwijl het voelde alsof ik niet vooruit kwam).

Na 6 rondes heb ik woef opgepikt. Dat is een kwestie van deur openen, geel signaaljasje aan en tuigje om (vanwege de loopsheid) en weer op pad maar je bent toch uit je ritme. Ik nam ook nog snel een chocomel en maakte er eentje voor onderweg waarbij het totaal aan voeding voor deze run uitkwam op 4×200 ml chocomel.

Vorig jaar was ik nog aan het rommelen met gelletjes en andere dingen onderweg. Nu vertrek ik gewoon met 2 softflaskjes en dat is het dan. Ik weet niet eens zeker of ik wel iets nodig zou hebben eigenlijk. Zo zie je maar wat er allemaal verandert in een jaar anders trainen.

klik voor groot

Wafje vond het redelijk OK deze keer over de weg maar je merkt aan alles dat ze het niet echt leuk vindt. Eergisteren in de duinen rende ze als een idioot in de rondte en amuseerde zich kostelijk. Nu liep ze braaf mee en keek af en toe op. Het ging vrij gemakkelijk en ik heb net ook nog lekker gezwommen en oefeningen gedaan. Deze ronde was een stuk minder vermoeiend dan de 20 km naar Yeavering Bell van afgelopen maandag waar ik uren over heb gedaan. Maar als ik dit soort trainingen niet zou doen, zou ik die run helemaal niet gekund hebben!

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 50 km
* 6 graden – geen wind, bewolkt

feb 163 km – 2015 totaal 520 km

4 gedachten over “12.02.2015 – seahouses countryroads – 50 km

 1. Lilian

  Hee Max, ik zie dat je nog lekker aan het lopen bent. Gaat goed zie ik! Ik kreeg geen reactie meer op sms-jes dus ik dacht ik klim even in de computer.
  Warme groet
  Lilian

 2. max

  @ lilian: oh wat vervelend :-( Mijn Nederlandse mobiel staat al eeuwen uit. Ben al een tijdje niet in het land. Ik ga je mailen!

 3. Lilian

  Oh geeft niet hoor, maar denk niet dat ik je vergeten ben :-) ik stuurde je zo af en toe een berichtje maar ook denk dat ik dan een oud nummer heb.Goed te lezen dat je nog zo lekker loopt!

 4. Lilian

  Hee, ik wilde jou nog eens vragen, ik denk nl dat jij wel een adresje weet misschien; of er reserve doppen te koop zijn voor de nathan halve liter flessen die je in je hand houdt tijdens het lopen. Ik had er eentje bij me toen we Terschelling liepen, maar de dop lekt. Voor de kleine flasks zijn er wel losse doppen te koop, maar voor de grote heb ik ze niet gezien. Jij een tip? Je gaat lekker zie ik he? alweer wat kilometers door het prachtige landschap :-)

Reacties plaatsen niet mogelijk.